?>

Merkez Bankasından rezerv açıklaması

Merkez Bankasından yapılan açıklamada, "Ülkemiz ekonomisine ilişkin makro göstergeler koordineli politika adımlarının etkisiyle dengelenme sürecinin devamına işaret etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Ekonomi - 6 yıl önce

Merkez Bankasından yapılan açıklamada, "Ülkemiz ekonomisine ilişkin makro göstergeler koordineli politika adımlarının etkisiyle dengelenme sürecinin devamına işaret etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) son günlerdeki döviz oynaklığa ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada brüt rezervlerde yaşanan dalgalanmaların olağan işlemlerden ve dönemsel unsurlardan kaynaklandığını belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Ülkemiz ekonomisine ilişkin makro göstergeler koordineli politika adımlarının etkisiyle dengelenme sürecinin devamına işaret etmektedir. Öncü veriler ilk çeyrekte yurt içi talepte ılımlı bir toparlanmanın gerçekleştiğini göstermektedir. Mal ihracatı ve turizm talebindeki güçlü seyirle birlikte net ihracat büyümeye yüksek katkı vermektedir. Bu çerçevede cari dengedeki iyileşmenin hızlanarak sürmesi beklenmektedir. Ekonomik dengelenme sürecinde para politikası fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda şekillenirken maliye politikası ile güçlü eşgüdüm enflasyonla mücadeleyi desteklemektedir. Diğer taraftan, Merkez Bankası rezervlerini güçlendirme politikasına kararlılıkla devam etmektedir. Bu doğrultuda, geçtiğimiz yıl finansal piyasalarda yaşanan oynaklıklar sonrasında rezervlerde artış trendi gözlenmiştir. Brüt rezervlerde yaşanan dalgalanmalar ise olağan işlemlerden ve dönemsel unsurlardan kaynaklanmakta olup öngörülmeyen bir durum söz konusu değildir. Finansal piyasalarda gözlenen oynaklıklar ve sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmekte olup para politikası ve likidite yönetimine ilişkin tüm araçlar, fiyat istikrarını sağlamak ve finansal istikrarı desteklemek amacıyla kullanılmaya devam edilecektir."

(İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

BDDK’dan manipülatif döviz alımına yönelten bankalara inceleme

2019-03-24 00:37 - Gündem

O taksici Havalimanı Taksiciler Kooperatifi'nden ihraç edildi

2019-03-22 19:32 - Asayiş

'Beyin göçünü tersine çeviren çok meslektaşım var'

2019-03-21 01:02 - Çevre-Hayat

Beyazıt Devlet Kütüphanesi 'dünyanın en modern 10 kütüphanesi' arasında

2019-03-18 23:02 - Kültür Sanat

Millilerin rakibi Arnavutluk

2019-03-21 14:15 - Spor

"Golan Tepeleri’nin de takipçisi olacağız"

2019-03-22 19:49 - Siyaset

Türkiye’den götürülen eserler Tokyo’da görücüye çıktı

2019-03-23 14:02 - Kültür Sanat

Japonya yer altı örnekleri almak için asteroit üzerinde krater açacak

2019-03-18 21:32 - Teknoloji

Somali’deki patlamada ölü sayısı 11’e yükseldi

2019-03-24 01:52 - Dünya

Sınır birliklerine askeri sevkiyat

2019-03-23 19:02 - Gündem

İlgili Haberler

Suriye ile karşılıklı ticarette yeni düzenleme yürürlüğe girdi

19:48 - Ekonomi

TCMB Başkanı Karahan, Denizli'de iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi

19:42 - Ekonomi

TCMB Başkanı Karahan'dan toplumsal refaha katkıda fiyat istikrarı vurgusu

19:32 - Ekonomi

Fed Başkanı Powell, faiz indirimleri konusunda aceleye gerek olmadığını vurguladı

19:07 - Ekonomi

Muş'ta devlet desteğiyle 20 çiftçiye 1980 kaz dağıtılacak

18:53 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Danimarka istihbaratından Rusya'nın 5 yıl içinde Avrupa'da büyük bir savaş başlatabileceği

08:42 - Dünya

Arjantin'in Patagonya bölgesindeki orman yangınlarında 37 bin hektarlık alan kül oldu

08:38 - Dünya

Adana Demirspor Kulübü Başkanı Bedirhan Durak görevine devam edecek

08:28 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya'da Cumhurbaşkanı Subianto tarafından resmi törenle karşılandı

08:23 - Gündem

İstanbul’da bazı vapur seferleri iptal edildi

08:03 - Çevre & Seyahat