?>

Merkel dünyanın en güçlü kadını seçildi

Amerikan ekonomi dergisi Forbes tarafından her yıl yapılan 'Dünyanın en güçlü kadınları' listesinde Almanya Başbakanı Angela Merkel ilk sırada yer aldı. Dünyanın en önemli ekonomi dergilerinden Forbes, geleneksel hale getirdiği “Dünyanın en güçlü 100 kadı

Genel - 10 yıl önce

Amerikan ekonomi dergisi Forbes tarafından her yıl yapılan 'Dünyanın en güçlü kadınları' listesinde Almanya Başbakanı Angela Merkel ilk sırada yer aldı.

Dünyanın en önemli ekonomi dergilerinden Forbes, geleneksel hale getirdiği “Dünyanın en güçlü 100 kadını” sıralamasını yayınladı. Yapılan seçimlerde dünya genelinde yaptırım gücü ile liderlik vasıfları, yapılan isabetli ve insani kararlar ön planda tutuldu. Dergi tarafından dün yayınlanan listenin ilk sırasında Almanya Başbakanı Angela Merkel yer aldı. Dünyanın en güçlü kadını olma başarısını gösteren 60 yaşındaki Merkel’i bu yıl Fed Başkanı Janet Yellen takip etti. ABD Başkan Adayı Hillary Clinton ise bu yıl listede 6.s ırada yer almasına rağmen 2016 yılında ilk sırada yer alması bekleniyor.

Merkel’i ilk sıraya taşıyan unsurları sıralayan dergi, Merkel’in Ukrayna’da barışı tesis etmek için gösterdiği gayreti, mekik diplomasisini ve elde ettiği başarısını, terör örgütüne karşı gösterdiği kararlılık ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’ne gönderdiği silahların uluslararası gücünü gösterdiğini bildirdi. Yunanistan’ın içinde bulunduğu ekonomik durumdan kurtarma çalışmalarının da Merkel’e puan kazandırdığı ifade edildi. Ayrıca Avrupa ülkeleri arasında en uzun görev yapan başbakan olması ve görev yaptığı süre boyunca ülkesini güçlendirmesi gibi nedenlerle dünyanın en güçlü kadını olduğu kaydedildi.

Listenin üçüncü sırasında Microsoft şirketinin kurucularından Bill Gates’in eşi hayırsever Melinda Gates, dördüncü sırada Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, beşinci sırada IMF Başkanı Christine Lagarde, altıncı sırada ABD Başkan Adayı Hilary Clinton, yedinci sırada General Motors Genel Müdürü Mary Barra, sekizinci sırada Michelle Obama, dokuzuncu sırada Facebook Şefi Sheryl Sandberg, onuncu sırada IBM Başkanı Virginia Rometty yer aldı.

dikGAZETE.
Haftanın Öne Çıkanları

“Ya Allah!..” diye diye 7 süper gol…

2015-05-27 07:10 - Özel Haber

Ford işçileri taleplerini yönetime sundu

2015-05-25 17:11 - Magazin

Kritik derbinin hakemi belli oldu

2015-05-21 21:07 - Genel

Genel müdür yardımcısı toprağa verildi

2015-05-25 21:34 - Genel

AK Parti’den Diyarbakır’a bir ilk

2015-05-24 16:57 - Genel

Gülben Eregen bir anaokulu daha açtı

2015-05-22 22:07 - Genel

Pelin Çift'i çileden çıkaran söz: Bir Enver, 80 Atatürk eder

2015-05-21 20:35 - Genel

Fotoğraf aşkı öldürdü

2015-05-24 14:29 - Genel

Banka soyguncuları yakalandı

2015-05-25 19:41 - Genel

Patlamanın ardından fabrikada çalışma durduruldu

2015-05-25 16:33 - Genel

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor

ABD'de Pentagon'un bütçesinde 5 yılda yüzde 8'lik kesinti yapılması talimatı

01:37 - Dünya

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

01:33 - Dünya