?>

'Medeniyetimizi yeniden ihya etmek için ilim ipine sarılmalıyız'

TBMM Başkanı Kahraman, "Medeniyetimizi yeniden ihya etmek için ilim ipine sarılmalıyız. Manevi ve milli değerlerimizi bir kenara itmeden medeniyetimizi yeniden inşa etmeye çalışmalıyız." dedi.

Gündem - 7 yıl önce

TRABZON

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Senatosu tarafından, kendisine "Kamu Hukuku Anabilim Dalında Fahri Doktora Unvanı" verilmesi dolayısıyla KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen törene katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende KTÜ Senatosunun fahri doktora kararı ve Kahraman’ın özgeçmişi okundu.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Kahraman’a cübbe giydirdi ve doktora diplomasını verdi.

Kahraman, kendisini fahri doktoraya layık gören Rektör Prof. Dr. Baykal ve üniversite senatosu üyelerine teşekkür etti.

Kahraman, törenin ardından gerçekleştirilen "15 Temmuz ve Milli İrade" konulu konferansta yaptığı konuşmada, tarihteki önemli şahsiyetleri yad etti, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemindeki eğitim sistemi hakkındaki görüşlerini aktardı.

Bölge tarihi ve bölgede yetişen önemli şahsiyetlerle ilgili bilgi paylaşan Kahra

Kahraman, dünya tarihinde devletlerin ilime bakış açısını da çeşitli örneklerle anlatarak, Moğolların Bağdat’ta söndürdüğü ilim ışığını İslam dünyasında Osmanlı Devleti’nin yeniden yaktığını bildirdi.

İstanbul’da Süleymaniye isimli bir üniversitenin kurulmasını temenni eden Kahraman, "Şimdi ne diyorsunuz, madem temenni ediyorsun niye isim vermiyorsunuz değil mi? Vereceğiz inşallah." diye konuştu.

Kahraman, herkese tarihe büyük ilgi duymalarını tavsiye ederek, "Tarih bir deniz feneridir. Geçmişi anlarsınız, geleceği tahmin edersiniz ve günü değerlendirirsiniz. Tarih elzemdir. Bugün tarih ilmi çok önemlidir." ifadesini kullandı.

İlimin medeniyete açılan kapı olduğuna değinen Kahraman, ilme sırtını dönenin medeniyete sırtını dönmüş olacağını vurguladı.

TBMM Başkanı Kahraman, dünyanın gelişmiş bütün ülkelerinin aynı zamanda ilimle temayüz etmiş ülkeler olduğunu anımsatarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Medeniyetimizi yeniden ihya etmek için ilim ipine sarılmalıyız. Manevi ve milli değerlerimizi bir kenara itmeden medeniyetimizi yeniden inşa etmeye çalışmalıyız. Kendimizi bileceğiz. Dünyaya medeniyet öğreten milletin evlatları olarak geçmişimizi bilecek ve kendi asli kimliğimizden kopmayıp yeniden büyük Türkiye hedefine ulaşmak için bilgiyi de teknolojiyi de üreten biz olacağız. Eğer üretmezsek, başkalarının ürettiklerini tüketir ve onları taklit ederiz. Oysa biz dünyaya nizam vermiş bir milletin mensupları olarak takip eden değil, taklit edilen olmalıyız. Hedefimiz insanımızı ilimle donatıp yüksek ahlaklı hale getirmek, tam adaleti tesis edip ülkemizi, milletimizi, devletimizi çağımızın gelişmiş devletlerinin de üstüne taşımak olmalıdır. Hedefimiz olmazsa günübirlik yaşar ve enerjimizi boşa harcarız. Fikirsiz, nizamsız, tarih şuurundan yoksun kalabalıklar haline geliriz. Bizler hiçbir zaman ruh kökümüzden, maneviyatımızdan dinimizden ve milli değerlerimizden uzaklaşmamalıyız."

Muhabir: Tuğba Yardımcı

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Beyoğlu’nda güpegündüz yaşanan dehşet anları kamerada

2017-10-11 14:12 - Asayiş

Düğün sonrası laf atma kavgasında 1 Suriyeli öldü, 2 Suriyeli yaralandı

2017-10-08 18:57 - Asayiş

Belçika'daki PKK kararına savcılıktan itiraz

2017-10-11 17:22 - Dünya

Eski futbolcular FETÖ elebaşı Gülen ile aynı karede

2017-10-10 16:44 - Genel

Aamir Khan İstanbul’da yaşayan Hintlilerle buluştu

2017-10-06 22:57 - Magazin

'Türk tarihi ve kültürüyle ilgili daha çok bilgi sahibi olmak isterim'

2017-10-07 19:52 - Kültür Sanat

Tatbikatta hedefler güdümlü füzelerle vuruldu

2017-10-05 21:37 - Gündem

WhatsApp çok ciddi açık verdi! - Teknoloji Haberleri

2017-10-11 18:07 - Medya

Penbe’den flaş Lucescu ve Arda açıklaması

2017-10-11 19:07 - Spor

Üsküdar’da ayağı takılan genç kız denize düştü

2017-10-12 02:22 - Asayiş

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına yönelik açıklamalarda "hassasiyet" çağrısı

22:03 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan The Economist'e tepki

21:12 - Gündem

Türkiye ile Irak'ın, su konusunda işbirliğine yönelik komite toplantısı Bağdat'ta yapıldı

18:08 - Gündem

Kartepe'de hafta sonu yoğunluğu yaşandı

17:17 - Gündem

Türk savunma sanayisi yoğun katılımla IDEX ve NAVDEX 2025'te boy gösterecek

17:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor

İsrail Başbakanı Netanyahu: Trump yönetimiyle tarihi bir fırsat yakaladık

22:27 - Dünya

Fenerbahçe, Galatasaray derbisi öncesi hata yapmadı

21:58 - Spor

İsrail’in Gazze katliamındaki gerçek bilançosu -Hasan Enes Karahan, Moskova'dan yazdı-

21:41 - En Son Yazılar