?>

Meclisin ekonomi vitrini şekillendi

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile siyasette yeni bir dönem başlarken, iktisatçı birçok siyasetçi de milletvekili seçildi.

Siyaset - 6 yıl önce

ANKARA - Zeynep Akyıl

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi ile siyasette yeni bir dönem başlarken, iktisatçı birçok siyasetçi de milletvekili olmayı başardı.

AA muhabirinin 24 Haziran genel seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarından derlediği bilgilere göre, 27. Dönem'de Mecliste partilerin ekonomi kurmayı olarak yerini alacak isimler belli oldu.

Buna göre, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Mersin'den, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Kars'tan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak İstanbul 1. Bölge'den, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu Adana'dan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba Şanlıurfa'dan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Malatya'dan yeniden milletvekili seçildi.

AK Parti'nin ekonomist kökenli bakanlarından Nurettin Canikli İstanbul 1. Bölge 2. sıra, Fikri Işık da Kocaeli 1. sıradan parlamentoya girdi.

Geçmiş AK Parti hükümetlerinin ekonomi yönetiminde görev alan bazı eski bakanlar da parlamentoya girmeye hak kazandı.

Eski Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingöl 1. sıradan, eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker Diyarbakır 1. sıradan, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Kayseri 3. sıradan milletvekili oldu.

65. Hükümet'te görev yapan ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'a AK Parti'nin milletvekili aday listesinde yer verilmemişti.

Diğer partilerden Meclise giren ekonomi kurmayları

Eski Hazine Müsteşarı Faik Öztrak Tekirdağ'dan, Aykut Erdoğdu, Mehmet Akif Hamzaçebi ve İlhan Kesici İstanbul'dan, Selin Sayek Böke İzmir'den CHP'nin ekonomi kurmayları olarak Mecliste yer alacak. Eski ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de Konya birinci sıradan CHP milletvekili oldu.

MHP'den ekonomist kökenli Erhan Usta Samsun'dan, Mevlüt Karakaya Ankara'dan, Mustafa Kalaycı Konya'dan, Erkan Akçay Manisa'dan milletvekili seçildi.

İYİ Parti'den de eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz Ankara'dan, sendika kökenli İsmail Koncuk Adana'dan, Fahrettin Yokuş Konya'dan parlamentoya girmeye hak kazandı.

HDP'den ise Sezai Temelli Van'dan, Garo Paylan Diyarbakır'dan Meclise girdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Abdülmetin Balkanlıoğlu hoca vefat etti

2018-06-20 19:48 - Özel Haber

Kocaeli'ye 7. Vestel mağazası

2018-06-22 15:03 - Genel

Abdülmetin Balkanlıoğlu hoca, kendini anlatıyor!..

2018-06-21 09:52 - Özel Haber

25. İstanbul Caz Festivali başlıyor

2018-06-20 20:20 - Magazin

Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı

2018-06-22 06:20 - Genel

Kayseri'de 235 kilogram eroin ele geçirildi

2018-06-22 00:32 - Asayiş

Erdoğan'dan 'Gençlik Merkezi'ne ziyaret

2018-06-21 07:13 - Genel

Adalar'da bir dönem sona eriyor

2018-06-19 00:57 - Gündem

'Bu sistemi çok seveceksiniz'

2018-06-21 00:32 - Siyaset

Annesiz kalan yavru köpekleri biberonla besliyor

2018-06-18 18:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

TBMM Genel Kurulda, 2025 yılı bütçe görüşmeleri yarın tamamlanacak ve bütçenin tümü oylanacak

20:37 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, D-8 Zirvesi'ne katılmak üzere Mısır'da

12:39 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Al Jazeera televizyonuna Suriye’ye ilişkin değerlendirmelerde bulundu

01:32 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin istikrarının bölgenin istikrarı anlamına geldiğini bilen herkes sürece katkı vermeli

20:29 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Suriye'den gelen heyeti kabul etti

20:37 - Siyaset

Günün Manşetleri

Lübnan Başbakanı Mikati, ülkesinde yeniden inşa için en az 5 milyar dolar gerektiğini söyledi

21:28 - Dünya

BM: Uzun yıllardır acı çeken Suriye halkı için suçluların hesap vermesi gerekiyor

21:22 - Dünya

THY, dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu olarak Guinness Dünya Rekoru kırdı

21:08 - Çevre & Seyahat

Güney Afrika'da kızamıkçık vakalarında artış yaşanıyor

21:02 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü

20:47 - Gündem