?>

Meclis, Kadına Yönelik Şiddetin Araştırılması Komisyonu raporunu ele alacak

Meclis, Kadına Yönelik Şiddetin Araştırılması Komisyonu raporu ile Diyanet Akademisi'nin kurulmasına ilişkin kanun teklifi için mesai yapacak.

Siyaset - 3 yıl önce

TBMM

Haftalık çalışmasına 8 Mart Salı günü başlayacak Genel Kurulda, kadına yönelik şiddetin sebeplerinin tüm yönleriyle araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu raporu ele alınacak.

Meclis'te daha sonra, Diyanet Akademisi'nin kurulmasını öngören Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Devlet Memurları Kanunu'nda ve 375 Sayılı KHK'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlanacak.

Teklife göre, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülen bazı faaliyetler, bundan sonra, kurulacak Diyanet Akademisi bünyesinde yapılacak.

Diyanet Akademisi; dini yüksek ihtisas, dini ihtisas ve eğitim merkezlerinden oluşacak. Doğrudan Diyanet İşleri Başkanı'na bağlı olacak Diyanet Akademisi, başkanlığın, din hizmetleri sınıfına ait kadrolarına atanacak aday din görevlilerinin mesleki eğitimi ile hizmet içi eğitim faaliyetlerini ve yurt dışından gelen mahallin din görevlilerine yönelik eğitim faaliyetlerini yürütecek. Ayrıca başkanlığın görev alanıyla ilgili araştırma, yayın, konferans, panel, seminer, sempozyum ve benzeri dini, ilmi, sosyal, kültürel etkinlikler, kurs ve sertifika programları düzenleyecek, başkan tarafından verilen diğer görevleri yerine getirecek.

Komisyonların gündemi

Plan ve Bütçe Komisyonunda, eczane tabelalarından vergi alınmamasını içeren Belediye Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alınacak.

Teklife göre, eczacılık faaliyetinin yürütülmesinde ilgili mevzuat kapsamında iş yerlerinin içine ve dışına asılması zorunlu ışıklı ya da ışıksız her türlü afiş, ilan, reklam ile eczane tabelaları ve "E" logolu ışıklı veya ışıksız tabelalardan ilan ve reklam vergisi alınmayacak.​​​​​​​​​​​​​​

Dijital Mecralar Komisyonu perşembe günkü toplantısında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkililerinin sunumunu dinleyecek.

TBMM KİT Komisyonu denetimlerini sürdürecek. Komisyonda salı günü Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, İller Bankası Genel Müdürlüğü, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ, çarşamba günü Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü, Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AŞ, perşembe günü ise Sümer Holding AŞ'nin hesapları incelenecek.

Bu arada TBMM'de siyasi partilerin haftalık düzenledikleri grup toplantıları da yapılacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AB-Türkiye 18 Mart Mutabakatı'nın mimarı Gerald Knaus Ukrayna mülteci krizini değerlendirdi

2022-03-04 22:13 - Analiz/Röportaj/Dizi/Tefrika

Moskova Borsası bugün de kapalı kalacak

2022-03-02 08:54 - Dünya

Rizeli çay üreticileri Muğla'daki ağaçlandırma çalışmalarına destek verecek

2022-03-01 13:11 - Çevre-Hayat

Merkez Bankası rezervleri 113,1 milyar dolar oldu

2022-03-03 14:56 - Ekonomi

Dolmabahçe Sarayı'nın marangozhanesinde yangın

2022-03-04 10:07 - Asayiş

Türkiye sınırları ASELSAN teknolojileriyle donatılıyor

2022-02-28 16:03 - Gündem

Tunus’un kadim medeniyetler yatağı: Altiburus Antik Kenti

2022-03-01 13:47 - Kültür Sanat

Avrupa'da rüzgar enerjisi hız kesmeyecek

2022-02-27 11:42 - Ekonomi

Ukrayna eski Devlet Başkanı Poroşenko'dan "Rusya'ya yaptırımların artırılması" çağrısı

2022-03-04 17:03 - Dünya

Pakistan ile Hindistan arasında sınırlar aşan su ihtilafı 75 yıldır sürüyor

2022-03-01 13:07 - Dünya

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

22:18 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Becirovic'i kabul etti

18:17 - Siyaset

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Terörsüz Türkiye'nin şafağındayız

17:22 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Bakan Memişoğlu'na Tıp Bayramı tebrik telefonu

15:02 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Terörsüz Türkiye) Çok fazla uzamadan, beklenen neticenin süratle alınacağı kanaatindeyim

20:44 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ankara Valiliğinden soğuk hava ve zirai don uyarısı

22:42 - Gündem

Fransa'da 2024'te din ve etnik kökene dayalı ırkçı suçlar arttı

22:37 - Dünya

Grönland'da seçimin galibi Nielsen'den "Trump'ın ilhak çabaları kabul edilemez&q

22:33 - Dünya

Trump'ın federal sağlık kurumu adayı Mehmet Öz, Senato'da onay oturumuna katıldı

22:28 - Dünya

Hindistan'da Hindu milliyetçisi grup, teravih sırasında camiye saldırdı

22:23 - Dünya