?>

Meclis bu hafta Türkiye Çevre Ajansının kurulması için mesai yapacak

Meclis, Türkiye Çevre Ajansının kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi için çalışacak.

Siyaset - 4 yıl önce

TBMM

Kamu Başdenetçiliğine yeniden seçilen Şeref Malkoç, 1 Aralık Salı saat 15.00'te toplanacak Genel Kurul'da yemin edecek.

Danışma Kurulu toplanarak Plan ve Bütçe Komisyonu'nda müzakereleri tamamlanan 2021 yılı bütçesi üzerinde konuşma sürelerini belirleyecek. Danışma Kurulu'nun önerisi daha sonra Genel Kurul'da oylanacak.

Bu hafta Genel Kurul'da 35 maddelik Türkiye Çevre Ajansının kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlanacak.

Teklifle, çevre kirliliğini önlemek ve yeşil alanların korunmasına, iyileştirilmesine ve geliştirilmesine katkı sağlamak, döngüsel ekonomi ve sıfır atık yaklaşımı doğrultusunda kaynak verimliliğini artırmak ile ulusal ölçekte depozito yönetim sistemi kurulmasına, işletilmesine, izlenmesine ve denetimine yönelik faaliyetlerde bulunmak üzere Türkiye Çevre Ajansı kurulacak.

Türkiye Çevre Ajansı'nın depozito yönetim sisteminin kurulması ve işletilmesi faaliyetlerine ilişkin mal ve hizmet alımları, "ceza ve ihalelerden yasaklama" hükümleri hariç Kamu İhale Kanunu'na tabi olmayacak.

Çevrenin korunmasına ve iyileştirilmesine yönelik ilkelere; sıfır atığın yaygınlaştırılması, motorsuz ve elektrikli araçların yaygınlaştırılması ve plastik içerikli ambalajların azaltılması ilkeleri de eklenecek.

Sıfır atık yönetim sistemini kurarak belge alanlar, türlerine göre kaynağında ayrı biriktirdikleri atıklarını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından çevre lisansı almış atık işleme tesislerine geri kazanımı sağlanmak üzere verebilecek.

Plastik poşetleri ücretsiz verdiği veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslara aykırı plastik poşet verdiği tespit edilen satış noktalarına, depo alanı hariç kapalı satış alanının her metrekaresi için 15,16 lira para cezası uygulanacak.

E-skuterler teşvik edilecek

Elektrikli skuterlerin (e-skuter) teşvik edilmesi ve kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla paylaşımlı e-skuterlerden alınacak işgal harcı bedeli en az tarife üzerinden hesaplanacak. Belediyelerce bir e-skuterden günlük 16 lira 66 kuruş işgal harcı alınacak.

Kara yollarındaki bisiklet yol ve şeritlerinde, bisiklet ve e-skuter kullanabilmek için 15 yaşını bitirmiş olmak gerekecek.

Otoyol, şehirlerarası kara yolları ve azami hız sınırı saatte 50 kilometre üzerinde olan kara yollarında e-skuter kullanılamayacak.

İl özel idareleri ve belediyeler, yaya yolu, bisiklet ile e-skuter yol, şerit, park ve şarj istasyonlarını yapacak.

Çevre izni ve lisansı olmayan faaliyetler, süre verilmeksizin durdurulacak.

Komisyonlar

KİT Komisyonu denetimlerini sürdürecek. Komisyon, salı günü Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, çarşamba günü ise Türkiye Elektromekanik Sanayii AŞ Genel Müdürlüğü ile Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ Genel Müdürlüğünün hesaplarını inceleyecek.

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu ise çarşamba günü toplanarak gündemindeki konuları ele alacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kırım Tatarları, FETÖ’cü yapılanmadan rahatsız! Haber Analiz: Kırım’da Din -Siyaset -Ticaret üçgeninde Rusların açmazı

2020-11-23 20:04 - Özel Haber

Yoğun bakıma alınan Yılmaz Vural'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama

2020-11-27 21:41 - Gündem

İskenderpaşa’nın Paşası -Ulvi Alacakaptan, merhum Esad Coşan hocayı yazdı-

2020-11-23 11:47 - En Son Yazılar

Fransa'da vizonlarda ilk defa Kovid-19 tespit edildi

2020-11-22 21:01 - Dünya

Keçiören'deki ibadethaneler kesintisiz dezenfekte ediliyor

2020-11-27 13:25 - Ekonomi

İzmir'deki geçici konaklama merkezi, ilk depremzedeleri yarın ağırlayacak

2020-11-22 21:11 - Gündem

Fransa'da güvenlik yasa tasarısı ve polis şiddetinin protesto edildiği gösterilerde olaylar çıktı

2020-11-29 01:08 - Dünya

Ermenistan güçlerinin döşediği mayının patlaması sonucu 4 Azerbaycanlı sivil yaşamını yitirdi

2020-11-28 19:36 - Dünya

Sağlık Bakanı Koca, 6 ilin sağlık müdürüyle görüştü

2020-11-27 22:31 - Sağlık

Borsa haftaya rekorla başladı

2020-11-23 13:07 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bakan Kurum, CHP Genel Başkanı Özel'in kendisine yönelik iddialarını yalanladı

19:33 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den, TÜSİAD'a tepki

18:12 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Tokyo Camii ve Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti

14:12 - Siyaset

TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu, çalışmalarını mayısta tamamlamayı planlıyor

11:33 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Almanya'da Ukraynalı yetkililerle görüştü

10:37 - Siyaset

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor