?>

MEB'den liselerde yüz yüze sınav takvimi güncellemesi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselerde hazırlık, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin 29 Mart'tan itibaren başlatılması planlanan yüz yüze sınavlarının, 3 Mayıs'tan itibaren yapılmaya başlanacağını bildirdi.

Eğitim - 4 yıl önce

Ankara

Bakanlıktan illere gönderilen yazıda, liselerdeki yüz yüze sınav uygulamalarına ilişkin açıklamalara yer verildi.

MEB'in 2 Mart tarihli yazısı ile ortaöğretim kurumlarında uygulanacak sınavlarla ilgili gerekli açıklamaların yapıldığı hatırlatılan yazıda, ancak Kovid-19 salgınının yayılımının önlenmesi ve halk sağlığının korunması amacıyla Cumhurbaşkanlığı Kabinesi tarafından alınan kararlar doğrultusunda düşük, orta, yüksek ve çok riskli olarak sınıflandırılan illerde son günlerde yaşanan vaka sayılarındaki artış ve salgının seyrindeki gelişmelerin göz önünde bulundurulduğu ve bu kapsamda liselerde yüz yüze sınav tarihlerine ilişkin yeni uygulamaların yapılacağı ifade edildi.

Buna göre, liselerde hazırlık, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin yapılmakta olan sınavları 26 Mart'a kadar tamamlanacak.

Liselerde hazırlık, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin 29 Mart Pazartesi gününden itibaren başlatılması planlanan sınavları, en erken 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yapılmaya başlanacak.

Lise son sınıfların sınavları devam edecek ve 16 Nisan Cuma gününe kadar tamamlanacak. Lise son sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin 2020-2021 eğitim ve öğretim yılına ilişkin tüm iş ve işlemleri en geç 28 Mayıs'a kadar tamamlanacak.

Yurt dışında bulunan ve uygulanan sınavlara bulunduğu ülkede katılmak isteyen öğrenciler, gerekli başvuruları yaptıktan sonra sorular, yurt dışı temsilciliğince verilecek resmi e-posta adresi üzerinden elektronik ortamda gönderilecek ve yurt dışı temsilciliğince sınav uygulanacak.

Salgın nedeniyle zorunlu karantina uygulamaları, izolasyon ya da başka bir nedenle liselerdeki birinci dönem sınavlarına 26 Mart'a kadar giremeyen öğrenciler, zümre öğretmeninin belirleyeceği tarihte sınavlara alınacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İHA'ların keşif, gözetleme ve hedefleme sistemlerine ASELSAN'dan yerli çözüm

2021-03-20 14:16 - Teknoloji

Casper Bilgisayar'a “The One Awards Teknoloji Üreticisi“ ödülü

2021-03-22 17:40 - Yerel haber-Şirket Haber

Camide telefonunu şarj eden genç, prizin yanına para ve not bıraktı

2021-03-17 19:41 - Çevre-Hayat

Rusya Washington'daki Büyükelçisi'ni Moskova'ya çağırdı

2021-03-18 00:45 - Gündem

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Sorunları hep birlikte çözeceğiz

2021-03-18 19:21 - Siyaset

Migros'un kalite sertifika sayısı 40'a ulaştı

2021-03-22 13:50 - Yerel haber-Şirket Haber

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde eski Cumhurbaşkanı Bozize, isyancıların lideri oldu

2021-03-22 18:51 - Dünya

Fırat Elektrik, 2021'de 266 milyon TL'lik yatırımı hayata geçirmeyi planlıyor

2021-03-18 14:25 - Yerel haber-Şirket Haber

Denizli'de gol sesi çıkmadı

2021-03-21 21:18 - Spor

Kosova'nın yeni Meclis Başkanı Glauk Konjufca oldu

2021-03-22 19:16 - Dünya

İlgili Haberler

İstanbul'da beklenen yoğun kar yağışı sebebiyle yarın eğitime ara verildi

18:23 - Eğitim

Mehmetçik, Kosova'da ilkokul öğrencileri için kütüphane kurdu

17:18 - Eğitim

Bazı illerde kar yağışı sebebiyle eğitime ara verildi

12:19 - Eğitim

Samsun, Sinop ve Kastamonu'da eğitime kar engeli

08:12 - Eğitim

Sinop ve Kastamonu'da eğitime kar engeli

02:12 - Eğitim

Günün Manşetleri

Rus uzmanlara göre, Riyad'daki Rusya-ABD istişareleri ikili ilişkiler için olumlu gelişme

11:17 - Dünya

Hamas, İsrail saldırısında ölen 4 İsrailli esirin cenazesini Kızılhaç'a teslim etti

11:12 - Dünya

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu

11:07 - Spor

Trump, Musk'ın Rusya-Ukrayna Savaşına ilişkin kendisine destek veren açıklamasını paylaştı

11:02 - Dünya

Türkiye'nin yılın ilk ayında hamsi ihracat geliri yüzde 29 arttı

10:58 - Ekonomi