?>

MEB 'belirli gün ve haftalar çizelgesi'ni güncelledi

Okullarda uygulanacak belirli gün ve haftalar çizelgesine, "Dünya Afet Azaltma Günü", "Mevlana Haftası", "Dünya Madenciler Günü" ve "Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası" eklendi.

Eğitim - 5 yıl önce

ANKARA

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), okullarda uygulanacak belirli gün ve haftalar çizelgesine, "Dünya Afet Azaltma Günü (13 Ekim)", "Mevlana Haftası (2-9 Aralık)", "Dünya Madenciler Günü (4 Aralık)" ve "Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası (20-27 Aralık)" eklendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, 2023 Eğitim Vizyon Belgesi'ndeki "Erken çocukluktan lise mezuniyetine kadar çocukların izlenmesi, değerlendirilmesi, geliştirilmesi ve yönlendirilmesi amacıyla her çocuk için bir e-portfolyo oluşturulacaktır." maddesine dayanak oluşturması amacıyla yönetmelikte "e-portfolyo" tanımına yer verildi.

Yönetmelikle ayrıca 2023 Eğitim Vizyon Belgesi'nde yer alan "ortaöğretimde çocuklarımıza sertifikaya dayalı bilişim ve iş dünyasına ilişkin yeterlikler kazandırma" bağlamında "akademik bilginin beceriye dönüşmesini sağlama" hedefine uygun da düzenleme yapıldı.

Bu kapsamda, yetenekli öğrencilerden isteyenlerin antrenmanlara katılımları ve eğitimleri için il veya ilçe milli eğitim müdürlükleri ile mahalle spor kulüpleri arasında yapılacak protokol hükümleri çerçevesinde izinli sayılmaları sağlanacak. Öğrencilerin aldığı belgeler, e-portfolyo kapsamında e-Okul sistemi Sosyal Etkinlik Modülü'ne işlenecek.

Okul dışı öğrenme ortamları etkin kullanılacak...

Eğitim ve öğretimin daha etkili ve verimli olması için doğal, tarihi ve kültürel mekanlar ile bilim merkezleri, sanat merkezleri, teknopark ve müzeler gibi okul dışı öğrenme ortamları, ders programlarında yer alan kazanımlar doğrultusunda etkin olarak kullanılacak.

Yeni mevzuatta ayrıca, okullarda uygulanan "Belirli Gün ve Haftalar" çizelgesine "Dünya Afet Azaltma Günü (13 Ekim)", "Mevlana Haftası (2-9 Aralık)", "Dünya Madenciler Günü (4 Aralık)" ve "Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası (20-27 Aralık)" eklendi.

Ayrıca, gezilerde kullanılacak araçların karayolu taşımacılık mevzuatına uygun olmasına yönelik düzenleme yapıldı.

Bayrak törenlerinin yürütülmesine ilişkin usul ve esasların başka bir mevzuat düzenlemesi ile daha detaylı bir şekilde ele alınabilmesine imkan sağlanması ve dayanak oluşturması amacıyla Bakanlıkça buna ilişkin bir yönerge hazırlanması hükme bağlandı.

İlgili kurum ve kuruluşlardan gelen görüş, öneri ve talepler doğrultusunda öğrenci kulüpleri çizelgesinden "Sivil savunma kulübü" çıkarıldı ve bunun yerine aynı çizelgeye "Afete hazırlık kulübü" de eklendi.

Eğitim kurumu gezilerinde okul servis araçlarının ya da kamu araçlarının kullanılması halinde ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerine da başvurularak sürücülerde aranmayacak belgelere yönelik düzenleme yapıldı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

PTT PAL ile Güvenlik-İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi

2019-09-06 17:37 - Gündem

Avrupa Konseyinden Finlandiya'da ırkçılığın artmasına tepki

2019-09-10 19:57 - Dünya

Formula 1'de Leclerc'ten üst üste 2. zafer

2019-09-09 01:44 - Spor

F-MAX, Rusya’da “Yılın Kamyonu” seçildi

2019-09-09 13:35 - Ekonomi

'12 Eylül'de kazandıklarını düşünseler de kaybetmişlerdir'

2019-09-12 15:37 - Siyaset

Akdeniz'de yaş meyve ve sebze ihracatı yarım milyar doları buldu

2019-09-05 18:47 - Ekonomi

Kilis'te 4 bin yıllık olduğu tahmin edilen nar kabuğu bulundu

2019-09-05 17:17 - Çevre-Hayat

'PKK'nın yarattığı tehlikenin farkındayız'

2019-09-11 14:17 - Dünya

'Katılım bankalarının aktif büyüklüğü 240 milyar liraya ulaştı'

2019-09-10 14:22 - Ekonomi

Sergio Ramos'un hayatı belgesel oldu

2019-09-10 19:37 - Spor

İlgili Haberler

TFF, güncellenen Futbol Okulları Talimatı ile ilgili detayları paylaştı

05:37 - Eğitim

Kayseri, Sakarya ve Sinop'ta eğitime 1 gün ara verildi

20:27 - Eğitim

Trabzon'da akademisyenler ortaokul öğrencilerine deprem teknolojilerini tanıttı

17:18 - Eğitim

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli öğretim programlarının ikinci fazı tamamlandı

22:14 - Eğitim

MEB'den depremin yaşandığı 11 ilde eğitim seferberliği

21:12 - Eğitim

Günün Manşetleri

Güneydoğu Anadolu'dan Suriye'ye ihracat yeni yılda hızlı başladı

11:33 - Ekonomi

Ekvador'da halk "güvenlik krizinin ortasında" yeni devlet başkanını seçecek

11:28 - Dünya

Gümrük muhafaza ekipleri 5 yılda yaklaşık 886,3 milyon liralık sigara ve tütün kaçakçılığını önledi

11:22 - Ekonomi

Erzurum, Kars ve Ardahan'da kar ile soğuk hava etkili oluyor

11:02 - Gündem

Balıkesir'de işçi servisinin devrilmesi sonucu 18 kişi yaralandı

10:57 - Gündem