?>

Mardin'in en gözde şekeri

Kentte bayram öncesi badem şekerine gelen yoğun talep nedeniyle üreticiler, günlük üretimi iki katına çıkardı.

Gündem - 6 yıl önce

Mardin

Mardin'de, kırsal alandan toplanan bademlerden üretilen badem şekeri, Kurban Bayramı dolayısıyla yoğun ilgi görüyor.

Bağ ve bahçelerde yetiştirilen bademin şekerle kaplanması suretiyle yapılan geleneksel şekerleme türünün üreticileri, bayram öncesi siparişleri işçi sayısını sayısını artırarak, günlük üretimi iki katına çıkararak karşıladı. Kente gelen konukların sıklıkla tükettiği ve hediyelik aldığı badem şekerini Mardinliler, evlerine bayram ziyaretine gelenlere ikram ediyor.

Mardin'de bir asırlık geleneksel yöntemlerle badem şekeri üreten Mehmet Yertüm, AA muhabirine dede mesleğini yaptığını söyledi.

Son yıllarda kentteki turizm hareketliliğinin Mardin'e özgü badem şekerinin tanınmasına önemli katkı sağladığını aktaran Yertüm, şekerin, ziyaretçilerin en çok aldığı ürünlerin başında geldiğini aktardı.

Dağlık alanda yetişen bademden şeker üretimi yaptıklarını vurgulayan Yertüm, badem şekerinin mavi rengini Lahor ağacının kökünden aldığına işaret ederek, "Ama rengi kaldıkça beyazlaşıyor. Eğer boya olsa her zaman mavi kalır." dedi.

Ürünün özellikle özel günlerde ve bayramlarda yoğun ilgi gördüğünü aktaran Yertüm, "Bayram arifesinde üretimde personel sayımızı arttırdık. Badem şekeri şehrimize özgü olduğu için daha rağbet görüyor. Arasında Fransa ve Almanya'nın da yer aldığı 15 ülkeye badem şekeri ihraç ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Vazgeçilmez ikramımız"

Mardinli Mehmet Balta da bayramda konuklarına badem şekeri ikram ettiklerini belirterek, "Yarın konuklara ikram etmek için badem şekeri almaya geldik. Mardinli olarak badem şekerini çok seviyoruz." dedi.

Uğur Oyman da "Bayram için badem şekeri almaya geldik. Mardin'in en meşhur şekeridir. Bayramda misafirlerimize ikramımızın vazgeçilmezi badem şekeridir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Toros Tarım'dan Romanya'da yatırım

2019-08-06 14:36 - Genel

Yapı Kredi’den sigorta acentelerine destek

2019-08-05 14:37 - Genel

Atambayev'in evine düzenlenen silahlı operasyon yarıda kesildi

2019-08-08 10:52 - Dünya

'Önceliğimiz doğayı ve tarihi korumak'

2019-08-03 19:12 - Gündem

Cammu Keşmir'de 500 kişi gözaltında

2019-08-08 15:52 - Dünya

Carettaların rahatından 'Caretta Timi' sorumlu

2019-08-06 17:27 - Genel

Vehbi Koç Vakfı, “Meşher“ adıyla yeni bir kültür ve sanat kurumu açıyor

2019-08-06 14:38 - Genel

Finlandiya Rallisi'ni Tanak kazandı

2019-08-04 18:15 - Spor

Teröristlerden 'aç susuz kaldık' itirafı

2019-08-04 13:32 - Gündem

Babacan Holding'ten Kurban Bayramı fırsatı

2019-08-07 15:11 - Genel

İlgili Haberler

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 30 şüpheliye tutuklama talebi

21:18 - Gündem

Ardahan'da kar, Erzurum'da sağanak etkili oldu

21:07 - Gündem

Aydın'da kestane gal arısıyla biyolojik mücadeleye başlandı

20:53 - Gündem

Bakan Kurum: İstanbul'da 2 bin 928 binanın az hasarlı olduğunu tespit ettik

19:37 - Gündem

Tutuklu menajer Ayşe Barım hakkında 30 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı

19:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İşsizlik oranını daha da düşürmeye kararlılıkla devam edeceğiz

22:42 - Ekonomi

İngiliz hükümeti, Filistin'in yakın zamanda tanınması çağrılarını reddetti

22:32 - Dünya

Bakan Işıkhan: İş gücü piyasasına erişimi kolaylaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz

22:28 - Ekonomi

Almanya'da geçen yıl 13 milyon kişinin yoksulluk sınırının altında yaşadığı tespit edildi

22:23 - Dünya

Dünya Bankası, küresel emtia fiyatlarının 2020'den bu yana görülmeyen seviyelere düşmesini bekl

21:33 - Ekonomi