?>

Mantı yapıp üniversite öğrencilerine destek oluyorlar

Alaşehir'de faaliyet gösteren Yunus Emre Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri derneklerini tanıtmak amacıyla 'Mantı Günü' düzenledi.

Gündem - 9 yıl önce

Yaptıkları mantı, erişte, saç pidesi, kermes gibi faaliyetler ve bağışlarla 1998 yılından bu yana 700 üniversite öğrencisine destek olan derneğin gönüllü hanımları bu yıl içinde de 140 üniversite öğrencisine 200 TL nakdi yardımda bulunarak eğitime verdiği desteğini sürdürdü. Yapılan çalışmalar Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin tarafından da takdir belgesi ile ödüllendirildi.

Tarihi Kurşunlu Han’da düzenlenen tanıtım etkinliğine Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, Belediye başkanı Gökhan Karaçoban, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, derneğin gönüllü üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Mantı Gününde konuşan Dernek Başkanı Ayşe Köseoğlu, "Yunus Emre Kültür ve Dayanışma Derneği ilçemizdeki eğitim, kültür ve sosyal alandaki faaliyetlerine katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur. İlçemizi ulusal ve uluslar arası platformlarda temsil edebilecek yetenek ve bilgi birikimine sahip olup, ancak maddi yetersizlikleri nedeniyle eğitimine devam edemeyecek durumdaki gençlerimize bir nebze de olsa destek olmak derneğimizin misyonunu oluşturmaktadır.

1998 yılından bu yana devam eden misyonumuzda 700 üniversite öğrencimiz eğitimini tamamlamıştır. 2016 yılı içerisinde 140 öğrencimize 200 TL nakdi para yardımı yaptık. 38 gönüllü üye ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gelir kaynağımız mantı, erişte, saç pidesi, kermes gibi faaliyetler ve hayırseverlerin bağışları oluşturuyor. Çalışmalarımız devam edecektir." dedi.

Törene katılan ve dernek üyelerine çalışmalarından dolayı birer takdir belgesi veren Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin ise şunları söyledi:

"Ülkemizin bu tür sosyal ve kültürel kuruluşlara çok ihtiyacı var. Bu tür etkinliklerle Alaşehir’imizde kültür mantığı daha da gelişecektir. Yunus Emre Kültür ve Dayanışma Derneği üyelerini ve bağışçılarını kutluyorum." Düzenlenen etkinlikte katılımcılara mantı ikram edilirken, Alaşehir’de görev yapan müzik öğretmenlerinden oluşan koro katılımcılara müzik ziyafeti verdi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gelişmekte olan ülkeler obezite pençesinde

2016-05-14 22:09 - Sağlık

İhlas Koleji’nde Bilim Şenliği yapıldı

2016-05-11 17:33 - Eğitim

Sinem Kobal ve Kenan İmirzalıoğlu böyle 'evet' dediler

2016-05-15 12:08 - Magazin

Sneijder'in eşi Yolanthe Cabau'nun 'Kıvanç'lı paylaşımı

2016-05-11 13:57 - Magazin

Samsung, Galaxy Note 6'nın yazılımını hazırlıyor

2016-05-13 06:32 - Teknoloji

Mansur Topçuoğlu, Haliç Üniversitesi’nin faaliyet izninin durdurulmasıyla ilgili konuştu

2016-05-13 18:47 - Gündem

AK Parti kulislerinde Binali Yıldırım ön plana çıktı

2016-05-12 13:27 - Siyaset

Patlamanın şiddeti gün ağırınca ortaya çıktı

2016-05-13 13:10 - Gündem

Genç kız ağabeyini rahatsız eden kadını ve arkadaşını bıçakladı

2016-05-11 22:32 - Yerel haber-Şirket Haber

Mantı yapıp üniversite öğrencilerine destek oluyorlar

2016-05-18 12:47 - Gündem

İlgili Haberler

Diyanet, bu yıl fitre bedelini 180 lira olarak belirledi

12:23 - Gündem

Yalova'da şebeke suyuna köpük artırıcı temizlik malzemesinin atıldığı belirlendi

11:58 - Gündem

İstanbul'da 2024'te kuduz riskli temas nedeniyle 110 bin kişi hastanelere başvurdu

11:42 - Gündem

Kartalkaya'daki otel yangınında hayatını kaybeden öğrenciler okullarında anıldı

11:37 - Gündem

Aydın Ayaydın'dan Göcek Tüneli'nin geçiş ücretine ilişkin açıklama

11:27 - Gündem

Günün Manşetleri

İTO Başkanı Avdagiç: Almanya'nın vize kararı eleştirilere kulak verildiğini gösteriyor

12:47 - Ekonomi

Ege'deki sismik hareketlilik nedeniyle çok sayıda kişi Santorini Adası'nı terk ediyor

12:43 - Dünya

Ticaret Bakanlığı ocak ayı veri bültenini yayımladı

12:38 - Ekonomi

İskenderunspor'un Galatasaray’dan transferi Berat, kendini geliştirmek istiyor

12:33 - Spor

ABD yönetiminin düzensiz göçle mücadelesi binlerce kişi tarafından protesto edildi

12:27 - Dünya