?>

Manisa'daki depremde 305 ağır hasarlı yapı-konut tespit edildi

Manisa Valiliği, 22 Ocak'tan bu yana meydana gelen depremler sonrası yapılan incelemelerde Akhisar, Kırkağaç, Saruhanlı ve Soma ilçelerinde toplam 305 ağır hasarlı, 802 az hasarlı yapı-konut tespit edildiği bilgisini verdi.

Genel - 5 yıl önce

MANİSA (AA) - Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada, Akhisar ve Kırkağaç'ta farklı tarihlerde meydana gelen depremlerin ardından Manisa, İzmir, Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine bağlı ekiplerin, Akhisar, Kırkağaç, Saruhanlı ve Soma ilçelerinde 76 mahallede hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.

Depremde ağır hasar gören binaların yıkım işlemine başlanıldığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"22 Ocak'tan bu yana meydana gelen depremler sonrası yapılan incelemelerde Akhisar, Kırkağaç, Saruhanlı ve Soma ilçelerinde toplam 305 ağır hasarlı, 802 az hasarlı yapı-konut tespit edilmiştir. Depremden zarar gören vatandaşların barınma ve korunmasını sağlamak için ihtiyaç duyulan 29 mahallede AFAD İl Müdürlüğü tarafından 518 adet çadır kurulmuştur. Ayrıca depremde evi oturulamayacak şekilde zarar gören 201 vatandaşımız Kırkağaç Şehzadeler Gençlik ve İzcilik Kampı'na yerleştirilmiştir."

Konteyner kurulumlarına başlanıyor

Öte yandan depremden zarar gören vatandaşlara yönelik barınma, nakdi yardım, sıcak yemek, ısınma ve diğer tüm ihtiyaçları Manisa Valiliği koordinesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kaymakamlıklar, ilçe belediyeleri, AFAD ve Türk Kızılay tarafından karşılanıyor.

Depremde evi ağır hasar gören vatandaşlar için AFAD İl Müdürlüğü tarafından konteyner ev kurulumuna başlanılacağı öğrenildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı psikolog, çocuk gelişimci, sosyolog ve sosyal çalışmacı personelden oluşan ekipler de depremden etkilenen vatandaşları çadırlarında ve evlerinde ziyaret ederek, "Psikososyal Destek Hizmeti" veriyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan: Askerimize yapılan saldırı Türkiye açısından Suriye'de yeni bir dönemin miladıdır

2020-02-05 17:54 - Gündem

Van'da çığ düşmesi ve İstanbul'daki uçak kazası dolayısıyla dünyadan taziye mesajları

2020-02-06 15:42 - Gündem

Koronavirüste 'kedi' iddiası asılsız

2020-02-04 15:52 - Sağlık

Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Güldere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ziyaretini değerlendirdi

2020-02-04 19:27 - Dünya

Adana Demirspor, Tarık Çamdal'ı kadrosuna kattı

2020-02-01 20:57 - Spor

Merkel, Thüringen eyaletindeki başbakan seçimini eleştirdi

2020-02-06 19:14 - Genel

Manisa'daki depremde 305 ağır hasarlı yapı-konut tespit edildi

2020-02-06 21:30 - Genel

Geleneksel Anadolu desenleri 'sevgililer' için aynalara nakşediliyor

2020-02-06 14:47 - Çevre-Hayat

Kiğılı’dan “14 Şubat Sevgililer Günü“ kampanyası

2020-01-31 18:49 - Genel

ABD'de Demokrat Parti ilk ön seçimde sınıfta kaldı

2020-02-05 01:55 - Gündem

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Ekvador'da halk "güvenlik krizinin ortasında" yeni devlet başkanını seçecek

11:28 - Dünya

Gümrük muhafaza ekipleri 5 yılda yaklaşık 886,3 milyon liralık sigara ve tütün kaçakçılığını önledi

11:22 - Ekonomi

Erzurum, Kars ve Ardahan'da kar ile soğuk hava etkili oluyor

11:02 - Gündem

Balıkesir'de işçi servisinin devrilmesi sonucu 18 kişi yaralandı

10:57 - Gündem

Türk Kızılay, bu yıl 3 milyon ünite kan bağışı toplamayı hedefliyor

10:52 - Gündem