?>

Manisa'daki Çıngırak Deresi keşfedilmeyi bekliyor

Doğaseverler ve bölge halkının ilgi gösterdiği Manisa'nın Kula ilçesindeki Çıngırak Deresi ve çevresi manzarasıyla hayranlık uyandırıyor.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

MANİSA

Yaklaşık 400 bin yıl önce oluştuğu tespit edilen bölge, Kula ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Ayvatlar Mahallesi'nden başlayıp Gediz Nehri'ne kadar uzanıyor.

Bölgede yaşayanlar dışında çok bilinmeyen Çıngırak Deresi ve çevresindeki, şelaleler, tarihi çeşmeler ve bitki örtüsü ziyaretçilerde hayranlık uyandırıyor.

Az sayıda doğasever tarafından zaman zaman gruplar halinde ziyaret edilen bu bölgenin turizme kazandırılması Kula Belediyesi ve Jeopark Belediyeler Birliği tarafından çalışma başlatıldı.

Dere ve çevresi için hazırlanan projede bölgeye ulaşımın daha kolay sağlanması amacıyla yol çalışması yapılıyor.

Ziyaretçilerin doğada zaman geçirebilecekleri dinlenme alanları oluşturulması da planlanıyor.

"Doğa sporcularının gözdesi haline getireceğiz"

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, salgın sürecinde ilçenin turizm potansiyelini ön plana çıkarmak amacıyla çalışmalara hız verdiklerini belirtti.

Kula'nın jeopark alanları, tarihi konaklarıyla çok büyük bir zenginliğe sahip olduğunu aktaran Tosun, "Çıngırak Deresi önemli bir turizm noktası.

Pandemi sürecinde bu önemli noktaların ön plana çıkarılması amacıyla planlama ve yatırımlar gerçekleştiriyoruz.

Kula barındırdığı tarihi ve doğal güzellikleriyle önemli bir destinasyon. Özellikle doğa sporcularının gözdesi haline getireceğiz.

Yapılacak yatırımlarla da burası Kula turizmine önemli katkı sağlayacak." dedi.

Jeopark Belediyeler Birliği Müdürü Yiğit Karakuzu da Çıngırak Deresi'nin bitki örtüsü, bazalt kaya mağaraları, tatlı su kaynakları ve küçük şelalelerle hayranlık uyandırdığını söyledi.

Derenin eşsiz bir jeolojik alan olduğuna işaret eden Karakuzu, "Burası günümüzden yaklaşık 400 bin yıl önce oluşmuş.

Kula'da yaşanan volkanik hareketliliğin ikinci evresinde oluşan vadi, Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı'nın önemli bir yürüyüş rotası alanı olmaya aday" dedi.

Jeopark alanı içerisinde bulunan potansiyel yürüyüş rotalarını belirlemeye çalıştıklarını dile getiren Karakuzu, rotalara ulaşımın daha kolay olması için Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesinin çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Karakuzu, bu bölgenin jeopark olarak salgın sonrasında turizme çok hızlı bir giriş yapmasını planladıklarını bildirdi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Renault Grubu'nun dünya geneli satışları yüzde 1,1 arttı

2021-04-22 20:03 - Yerel haber-Şirket Haber

CHP'li Engin Altay'ın sözlerine siyasilerden sert tepki

2021-04-21 23:41 - Siyaset

İngiliz kulüplerinin 'Avrupa Süper Ligi'nden ayrılmasına ilk tepkiler geldi

2021-04-21 15:51 - Spor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Dış politika Türkiye'nin çıkarları üzerine inşa edilir

2021-04-24 18:11 - Siyaset

Bahçeşehir Üniversitesi Teknoloji ve Girişim Kenti kapılarını öğrenci projeleriyle açtı

2021-04-21 13:47 - Yerel haber-Şirket Haber

Çubuk'un ramazan davulcuları baba ile oğlu 20 yıldır tokmağı birlikte sallıyor

2021-04-24 15:26 - İslam-Hayat - Şaban 1446

Trabzonspor 5 hafta aradan sonra galip

2021-04-24 22:14 - Gündem

Maden sektöründe ilk çeyrek ihracatı yıl sonu hedefi için ümit verdi

2021-04-23 17:06 - Ekonomi

Manisa'daki Çıngırak Deresi keşfedilmeyi bekliyor

2021-04-25 16:46 - Çevre-Hayat

Bahçeşehir Üniversitesi Teknoloji ve Girişim Kenti kapılarını öğrenci projeleriyle açtı

2021-04-21 12:46 - Yerel haber-Şirket Haber

İlgili Haberler

Batı Karadeniz'in kuş cenneti Efteni Gölü'nde 'Dünya Sulak Alanlar Günü' etkinliği

02:32 - Çevre-Hayat

Depremin merkez üssünde vefat edenlerin isimleri '04.17' panosunda yaşatılıyor

01:47 - Çevre-Hayat

Mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklık Balıkesir'de meyve ağaçlarına çiçek açtırdı

16:13 - Çevre-Hayat

Yol kenarında donmak üzereyken bulduğu atmacayı evinde etle besledi

15:52 - Çevre-Hayat

Marmara Denizi'nin Adalar bölgesinde müsilaj görülmeye devam ediyor

15:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Depremin merkez üssünde vefat edenlerin isimleri '04.17' panosunda yaşatılıyor

01:47 - Çevre-Hayat

İspanyol golcü Alvaro Morata Galatasaray'da

01:07 - Spor

Ege Denizi'nde son 48 saatte 100'ün üzerinde deprem meydana geldi

00:07 - Gündem

Trabzonspor, Umut Bozok ile yollarını ayırdı

23:17 - Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Duygusu yüksek bir maçtı

23:13 - Spor