?>

Manchester United'ın hissedarlarından Jim Ratcliffe, takım kadrosuyla ilgili öz eleştiride bulu

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United’ın hissedarlarından Sir Jim Ratcliffe, bazı futbolcuların takım için yeterli seviyede olmadığını ve aldıkları maaşların yüksek olduğunu söyledi.

Spor - 1 ay önce

İstanbul

Sportif ve finansal açıdan zor günler geçiren Manchester United ile ilgili İngiltere basınına açıklamalarda bulunan Jim Ratcliffe, "Kadrodaki bazı oyuncular yeterince iyi değil ve bazıları da muhtemelen fazla maaş alıyor ancak tamamen sorumlu ve hesap verebilir olduğumuz kadroyu şekillendirmemiz zaman alacak. Geçmişten geleceğe doğru bir dönüşüm dönemindeyiz. Bu yaz Antony, Casemiro, Onana, Hojlund ve Sancho'yu aldık. Şu anda Chelsea'de kiralık olarak oynayan Sancho'nun maaşının yarısını ödüyoruz. Yazın onu geri almak için 17 milyon sterlin ödüyoruz." ifadelerini kullandı.

Manchester United'ın Portekizli teknik direktörü Ruben Amorim'e destek veren Ratcliffe, "Ruben'in elindeki kadroya bakarsam, dürüst olmak gerekirse gerçekten iyi bir iş çıkarıyor. Olağanüstü bir genç teknik adam ve uzun süre görevde kalacağını düşünüyorum. Arsenal maçında yedek kulübesinde kaç oyuncuyu tanıdınız? Kaçı Manchester United A takımının formasını giydi? As kadroda 10-11 futbolcumuz kaldı. Buradan bakınca Ruben harika iş çıkarıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ratcliffe, kulüpte yapılacak operasyonel değişikliklerin ardından 2028'e kadar Premier Lig'de şampiyonluk yaşamayı hedeflediklerini belirterek "Bunun imkansız bir görev olduğunu düşünmüyorum. Hedef ve amaçlara sahip olmanın iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Arsenal ve Liverpool'a bakarsanız, işleri düzene sokmaları ve tekrar kazanmaya başlamaları zaman aldı. Tekrar başarmamız imkansız değil. Kulüp, benim görüşüme göre üç yıl içinde dünyanın en karlı kulübü olacak ve geçmiştekinden çok daha farklı bir yere ulaşacak." diye konuştu.

Sezon başında görevden alınan Hollandalı teknik direktör Erik ten Hag ile çalışmanın bir hata olduğunu kabul eden Ratcliffe, yeni bir stat inşa etmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İtalya'ya Yatırım Yapmak: Neden Türk Girişimcilerinin Profesyonel İtalyanca Çevirmenlere İhtiyacı Var

2025-03-09 12:18 - İnsan&Hayat

Katar'daki Türkiye mezunları iftarda buluştu

2025-03-10 10:52 - İslam-Hayat - Şevval 1446

Suriye'nin sahil bölgesindeki askeri operasyon sona erdi

2025-03-10 14:27 - Dünya

Türkiye'nin fındık ihracatının yüzde 34'ü Trabzon'dan yapıldı

2025-03-05 17:48 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı, stokçulara ve fahiş fiyat uygulayanlara geçen yıl da göz açtırmadı

2025-03-05 13:17 - Ekonomi

Gazze'de gıda maddelerinin bulunduğu depolarda yangın çıktı

2025-03-08 22:03 - Dünya

Rusya'ya patates ithalatı neredeyse iki katına çıkacak

2025-03-07 07:07 - Özel Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iftar paylaşımı

2025-03-06 23:20 - Gündem

Türkiye Diyanet Vakfından Yemen'deki ihtiyaç sahiplerine gıda ve kıyafet yardımı

2025-03-04 15:32 - İslam-Hayat - Şevval 1446

Yurt içinde gözler TCMB'nin faiz kararına çevrildi

2025-03-06 09:01 - Ekonomi

İlgili Haberler

Devler Ligi'nde ilk yarı finalistler PSG ve Barcelona

00:17 - Spor

Galatasaray⁠ Erkek Basketbol Takımı, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde adını Dörtlü Final'e yazdırdı

21:18 - Spor

Vodafone Sultanlar Ligi'nde play-off finali ve 3-4 etabının programı açıklandı

20:13 - Spor

Real Madrid, Arsenal karşısında turu geçebilmek için tarihi galibiyet arıyor

18:32 - Spor

Milli halterci Kaan Kahriman, Avrupa şampiyonluğuna ulaştı

18:22 - Spor

Günün Manşetleri

Nvidia, Çin'e yeni ihracat kısıtlamalarının 5,5 milyar dolara mal olmasını bekliyor

03:18 - Dünya

Pentagon'da kıdemli danışman, bilgi sızdırmayla ilgili soruşturma nedeniyle idari izne çıkarıldı

02:42 - Dünya

Bakan Yumaklı'dan zirai don olayından etkilenen üreticilerin hasarlarına ilişkin açıklama

01:03 - Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı Sağlık Politikaları Kurulu Başkanvekilliğine yeniden Prof. Dr. Topaloğlu atandı

00:53 - Gündem

Devler Ligi'nde ilk yarı finalistler PSG ve Barcelona

00:17 - Spor