?>

Malezya Başbakanı Muhyiddin Yasin, Kovid-19 bittikten sonra genel seçimlerin yapılacağını söyledi

OHAL'in sadece Kovid-19 gerekçesiyle uygulamada olduğunu belirten Muhyiddin Yasin, "Bu karar benim başbakanlıkta daha fazla kalmam için alınmadı." dedi.

Dünya - 4 yıl önce

Kuala Lumpur

Malezya Başbakanı Muhyiddin Yasin, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tehlikesi geçtikten sonra genel seçimlerin yapılacağını açıkladı.

Başbakanlığa gelişinin birinci yıl dönümü dolayısıyla ulusal medyaya röportaj veren Başbakan Muhyiddin Yasin, olağanüstü hal (OHAL) ilanı, Malezya'nın dış politikasında son durum ve olası genel seçimlere dair değerlendirmelerde bulundu.

12 Ocak'ta 1 Ağustos'a kadar ilan edilen ve muhalefet cephesinde tartışmalara konu olan OHAL'in sadece Kovid-19 gerekçesiyle uygulamada olduğunu belirten Muhyiddin Yasin, "Bu karar benim başbakanlıkta daha fazla kalmam için alınmadı." dedi.

Muhyiddin Yasin, OHAL kapsamında meclisin feshedilmesinin, kendisine yönelik güvensizlik oylaması girişimlerini engellemeyi amaçladığı iddiasına ilişkin, "Mecliste benim kadar çoğunluk elde eden başka bir parti yok.

Bundan önce çoğunluk hükümeti kurmak için bir teşebbüse girişildi, ama başarısız oldu. Başbakan olarak meclis çoğunluğu ve yasal meşruiyetim olduğuna inancım tamdır." şeklinde konuştu.

Malezya Başbakanı, Kovid-19 salgınının ağustostan önce kontrol altına alınabilmesi durumunda OHAL'in daha erken kaldırılabileceğini kaydetti.

Suudi Arabistan, BAE ve Çin'e ziyaret planları

Başbakan Muhyiddin Yasin, pandemi nedeniyle geçen yıl yapamadığı ülke ziyaretlerini bu sene gerçekleştirmeyi planladığını vurgulayarak, "Mart ayı içinde Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin'e ziyaret planları var.

Bu ülkelerle süre gelen ilişkilerimizi daha da güçlendirmeye çalışacağız." ifadesini kullandı.

Malezya'nın bölgesinde ve dünyada aktif dış politika benimsemeyi sürdüreceğini söyleyen Muhyiddin Yasin, "Myanmar'da ve Ortadoğu'da yaşanan gelişmeleri yakinen takip ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Genel seçimler uygun zamanda ilan edilecek

Uzun süredir tartışılan genel seçimlerin ilanı konusunu değerlendiren Muhyiddin Yasin, "Seçimler uygun bir zamanda yapılacaktır.

Şimdilik önemli olan, Kovid-19 ile mücadeledir. Bunu hallettiğimiz vakit seçimleri yapmak için bir gün bile beklemek istemiyorum.

Bu konuda hiçbir endişemiz yok." dedi.

Muhyiddin Yasin, Eylül 2020'de Sabah eyaletinde düzenlenen yerel seçimlerin ardından bölgede artan Kovid-19 vakalarını hatırlattı ve hükümetin aynı hataya ikinci kez düşmeyeceğini kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Somali'de patlama

2021-02-23 15:36 - Dünya

Ünlü isimler 'Kar Havuzu'nda buz gibi suya atlayacak

2021-02-23 13:27 - Magazin

Fatih Terim: Zor bir fikstürden çıkarak arka arkaya 8. maçı kazanmak önemli başarı

2021-02-28 02:12 - Gündem

28 Şubat sürecinde okuldan atılan Yıldızhan: 'Ülkeme faydalı olabilecek bir insandım. Bunun için çok çabaladım'

2021-02-23 15:59 - Çevre-Hayat

ABD'deki motor arızası sonrası Japon hava yolu firmaları, Boeing 777'lerin kullanımını durdurdu

2021-02-22 11:26 - Dünya

Hamas, Filistin siyasi sisteminde değişim yapmak istediğini açıkladı

2021-02-24 09:26 - Dünya

ABD Başkanı Biden: ABD, Rusya'nın Kırım'ı sözde ilhakını asla tanımayacak

2021-02-27 02:24 - Gündem

Beyaz Saray Sözcüsü Kaşıkçı cinayetinde MBS'ye yaptırım getirmemelerini savundu

2021-02-28 23:46 - Dünya

CHP 'havza modeli' ile oylarını artırmayı hedefliyor

2021-02-26 16:37 - Gündem

A Milli Basketbol Takımı, elemeleri galibiyetle tamamladı

2021-02-23 03:01 - Spor

İlgili Haberler

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya