?>

'Mağaralardan çıkmaya dahi cesaret edemeyecekler'

İçişleri Bakanı Soylu, terörle mücadeleye ilişkin, "Bütün sınırlarımızı kontrol altına alıyoruz ve bu konuda kararlıyız. Şubat, mart ayında öyle teknolojik gelişmeleri ortaya koyacağız, mağaralardan çıkmaya dahi cesaret edemeyecekler." dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

HAKKARİ

AK Parti Hakkari İl Başkanlığı'nı ziyaretine partililere hitap eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK'nın hain ve insanlık düşmanı bir örgüt olduğunu söyledi.

Bu ve önceki saldırıların, hain terör örgütünün akıbetini değiştirmeyeceğini dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

"Sakın hiç kimse bu örgütü bundan sonra gözünde büyütmesin. Meclis'te görüşlerini savunan partiye açık açık buradan soruyorum; açık destek verdiğiniz PKK, Kandil'e gidip destek aldığınız, talimat aldığınız o gözü dönmüş adamlar bu terör örgütünü kurarken sonrasında ortaya koyduğu amaçlardan hangi birisini elde etti, hiçbirini. Tam anlamı ile söylüyorum sıfır. Dağa kaçırıp sonra terörist yaptığınızın cenazesine gidiyorsunuz. Güya taziyesine gidiyorsunuz. Ailelerine ne söylüyorsunuz? Size oy veren insanları öldürenlerin tabutunu sırtlıyorsunuz. Peki ailelerine ne söylüyorsunuz? Kürt siyasetçisiyiz diye ortada geziyorsunuz, milletvekilisiniz, belediyeleriniz var. Hangi yolu yaptınız? Bu milletin gençleri için yaptığınız spor salonları nerede? Gençlik merkezi, okuma salonları, sinemalar, tiyatrolar nerede? Yapımı için destek verdiğiniz havaalanı var mı?"

"Burada bir tek eş başkan var; o da Hakkari'nin kendisidir"

Bakan Soylu, Hakkari'nin sorunlarının çözümü için yoğun bir çalışma içinde olduklarını anlattı.

Hakkari'de yaşam koşullarını daha ileriye götürebilmek için çaba sarf ettiklerine dikkati çeken Soylu, şunları kaydetti:

"Eylül, ekim ayında yıllardır buraya getiremedikleri suyu getireceğiz ve insanlarımız burada da su ihtiyacını en iyi şekilde karşılayacaklar. Yollar, asfaltlar yapılacak hiçbir endişeniz olmasın. Çünkü burada eş başkan yok. Burada bir tek eş başkan var; o da Hakkari'nin kendisidir, Hakkarilidir, Hakkari'den başkası değildir. Ama bunlar yapılmasın diye iş makinelerini yakan, işçilerini, müteahhitlerini, mühendislerini öldürdükleri yollar, havaalanları var mı? Var. O örgüte destek veriyor musunuz vermiyor musunuz diye insanları sorgu suale alıp, insanların ticari hayatlarını alt üst edebilmek için ellerinden geleni ortaya koyanlar var."

Terörle mücadelede teknoloji hamlesi

Süleyman Soylu, Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru adım adım gittiğine dikkati çekti.

Buna tahammül edemeyenler olduğunu anlatan Soylu, "(Biz Türkiye'ye çelme takmaya çalışıyoruz, her çelme takmaya çalıştığımızda hem Türkiye güçleniyor hem onun lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafındaki halka güçleniyor, buna tahammül edemiyoruz. Onun için Türkiye'ye karşı şiddetimizi artırıyoruz) diyorlar ama milletin şiddeti de onlara karşı artıyor." değerlendirmesini yaptı.

Soylu, bütün sınır duvarlarını inşa ettirdiklerini belirtti. Bundan böyle teröristin malını geçireceksin, silah geçireceksin, şunu yapacaksın, bunu yapacaksın, böyle bir şeyin söz konusu olmayacağını bildiren Soylu, şöyle konuştu:

"Bir taraftan Ağrı'dan, Tendürek'ten, Iğdır'dan bütün sınırlarımızı kontrol altına alıyoruz ve bu konuda kararlıyız. Şubat, mart ayında öyle teknolojik gelişmeleri ortaya koyacağız, göreceksiniz mağaralardan çıkmaya dahi cesaret edemeyecekler. Şimdi bir tanesi ile uğraşamıyorlar, o gün birçok tanesi geldiği zaman ne yapacaklarını inanın şaşırıp hareket kabiliyetleri ortadan kalkacak. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Teknik ve teknolojik, yol güvenliğinden tutun da şehirler içerisinde insanımızın güvenlik tehdidini ortaya koyabilecek bütün hazırlıklarımızı inşallah en kısa zamanda gerçekleştirmek için adımlarımızı çok seri bir şekilde atıyoruz."

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AB'nin terör politikalarına vatandaşlardan tepki

2016-12-11 21:08 - Gündem

TİKA: Gül Baba türbesinin restorasyon çalışmaları devam ediyor

2016-12-10 21:08 - Genel

Mardin’de 1 yılda 634 terörist öldürüldü

2016-12-08 18:27 - Asayiş

Şehitlerimize ilk tören

2016-12-11 14:37 - Gündem

Milli futbolcular, 'Yılın Fotoğrafları' için oy verdi

2016-12-09 21:47 - Medya

GAÜ Euro’yu 3,60 olarak sabitledi

2016-12-07 15:47 - Eğitim

'Halep'in kadınları ve çocukları sayısız vahşetin kurbanıdır'

2016-12-13 20:22 - Dünya

Heisenberg geri döndü!

2016-12-13 21:02 - Teknoloji

Kırklareli'nde FETÖ/PDY operasyonunda 229 tutuklama

2016-12-08 19:32 - Asayiş

Zekiye nine artık korkmadan yatağa girecek

2016-12-11 14:27 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına yönelik açıklamalarda "hassasiyet" çağrısı

22:03 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan The Economist'e tepki

21:12 - Gündem

Türkiye ile Irak'ın, su konusunda işbirliğine yönelik komite toplantısı Bağdat'ta yapıldı

18:08 - Gündem

Kartepe'de hafta sonu yoğunluğu yaşandı

17:17 - Gündem

Türk savunma sanayisi yoğun katılımla IDEX ve NAVDEX 2025'te boy gösterecek

17:03 - Gündem

Günün Manşetleri

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya