?>

Maduro: ABD’nin amacı...

Veneuzela Devlet Başkanı Nikolas Maduro, "ABD, Venezuela’nın petrolünü istiyor ve petrol için bir savaş çıkarmak istiyor” dedi. Maduro ABD’nin başarısız olacağını da ekledi.

Dünya - 6 yıl önce

Veneuzela Devlet Başkanı Nikolas Maduro, "ABD, Venezuela’nın petrolünü istiyor ve petrol için bir savaş çıkarmak istiyor” dedi. Maduro ABD’nin başarısız olacağını da ekledi.

ABC televizyonuna konuşan Madoro, "Donald Trump’ın idaresi altındaki ABD’nin Ku Klux Klan aşırı ırkçı hükümetinin, barışçı mütevazi bir ülke olan Brezilya’nın petrolünü hatta ondan ötesi toprağını istiyor" dedi. Madoru’nun mülakat yaptığı Tom Llamas, "ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüşmek için Bogota’da bulunan muhalefet lideri Guaido’nun yeniden Venezuela’ya girmesine müsaade edecek misiniz?" şeklindeki bir soruya şu yanıtı verdi:

"O sadece gidip gelemez. O adaletin önüne çıkacak. Mahkeme onun yurt dışına çıkmaya yasak getirdi. Bu kanunlara saygı duyarım. Sana soruyorum. ABD’de Donald Trump’dan Barack Obama’ya kadar kim kanunun üstündedir? Bir ABD mahkemesi Donald Trump’a bir soruşturma sırasında ülke dışına çıkma yasağı koysa o da ülke dışına çıkıp gelse ABD mahkemelere onlara ne yapar? Bundan herkesi kendi sonucunu çıkarsın."

ABD’nin Venezuela’ya kaşı yaptırımlar konusunda ne düşündüğü sorulan Maduro, "ABD hükümetinin yaptığı her şey başarısızlığa uğramaya mahkumdur. Onlar, Güney Amerika’ya savaşı getirmek ve Venezuela’ya askeri müdahaleyi meşru göstermek için kriz uydurmaya çalışıyor. ABD’nin kullandığı diplomasinin maksadı bu saldırıları meşru göstermek içindir. Bogota’daki toplantı, Venezuela anayasasının dışında paralel bir devlet kurma teşebbüsüdür. ABD, Venezeula’da seçimsiz halk oylamasına gitmeden başka bir başkan tanımaya çalışıyor. Bu Venezuela ile ABD arasındaki geçmiş 200 yıl içinde görülmüş bir şey değildir. Bu aşırı siyaset anlayışı başarısızlığa mahkumdur. Bunun ne Venezuela ne de ABD’ye bir yararı olur" dedi.

"ABD VENEZUELA’NIN PETROLÜNÜ İSTİYOR VE PETROL İÇİN BİR SAVAŞ ÇIKARMAK İSTİYOR”

ABD’nin Venezuela’ya karşı planları ile ilgili olarak Maduro şunları söyledi:

"ABD Venezuela’nın petrolünü istiyor ve petrol için bir savaş çıkarmak istiyor. Amerikan halkını bundan müstesna tutarak diyorum ki; Donald Trump tarafından yönetilen aşırıcı Ku Klux Klan hükümeti Venezuela’nın petrolünü hatta daha da ötesi toprağını istiyor. Ülkemizin zenginliğini istiyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD’nin eski FBI Başkanı Andrew McCabe ile 2016 yılında yaptığı bir görüşmede ’Venezuela’nın petrolü var Venezuela savaşmak için iyi bir ülke’ dediği, McCabe’nin kitabında yer alıyor. Bu kötü bir plan, bu aşırıcı bir plan. Çünkü Venezuela barışçıl ve mütevazi bir ülke" dedi.

Maduro, "Bunlar başka ülkeleri işgal etmek için bahaneler üretti. Irak’ı işgal ederken de orada kitle imha silahları olduğunu bahanesini üretmişlerdi" dedi.

(İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Akşener İmamoğlu'nu tanıtım toplantısına katıldı

2019-02-24 21:32 - Siyaset

Otomobiller çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

2019-02-20 02:11 - Asayiş

Bolton’dan Maduro’ya Bob Dylan şarkısıyla tehdit

2019-02-20 13:37 - Dünya

"Kayyum atamalarında geç kaldık"

2019-02-24 02:01 - Politika

'Zillet ittifakı gücünü FETÖ ve Kandil'den alıyor'

2019-02-23 21:32 - Siyaset

15 Temmuz gazisinin 'dava' isyanı

2019-02-22 19:32 - Gündem

Tedavi için karlı yamaçları aşıyorlar

2019-02-26 15:18 - Çevre-Hayat

“Elimizdeki istihbaratları bilselerdi..."

2019-02-23 15:19 - Politika

Kim Jong-un Trump ile görüşmek için Vietnam'da

2019-02-26 15:32 - Dünya

İstanbul’daki korkunç kaza kamerada

2019-02-25 14:09 - Asayiş

İlgili Haberler

İsrail ordusu, son 24 saatte Gazze, Suriye ve Lübnan'da yaklaşık 40 hava saldırısı düzenledi

21:18 - Dünya

Katar'daki basın mensupları Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği iftarında buluştu

20:13 - Dünya

Starlink, Hint telekom operatörü Bharti Airtel ile anlaşma imzaladı

18:57 - Dünya

Fransa'da binlerce öğretmen ve öğrenci eğitim bütçesindeki kesintileri protesto etti

18:53 - Dünya

Kosova Cumhurbaşkanı Osmani, ülkesinin NATO’ya üye olma zamanının geldiğini söyledi

18:43 - Dünya

Günün Manşetleri

Türkiye Diyanet Vakfından Etiyopya'da 35 bin ihtiyaç sahibine ramazan yardımı

21:22 - Gündem

İsrail ordusu, son 24 saatte Gazze, Suriye ve Lübnan'da yaklaşık 40 hava saldırısı düzenledi

21:18 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk milleti olarak Kudüs, Filistin nöbetimiz devam ediyor

20:37 - Siyaset

Jose Mourinho, PFDK'ye sevk edildi

20:28 - Spor

Gazze'deki balıkçılar, yaşama mücadelesi için geleneksel yöntemlerle balık avlıyor

20:17 - Çevre-Hayat