?>

Madende mahsur kalan iki işçinin cenazelerine ulaşıldı

Antalya'nın Kemer ilçesinde bir kömür madeninde metan sıkışması sonucu mahsur kalan iki işçinin cenazelerine ulaşıldı. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

ANTALYA

Antalya'nın Kemer ilçesinde bir kömür madeninde metan sıkışması sonucu mahsur kalan iki işçinin cenazelerine ulaşıldı.

Kemer ilçesi Ovacık Mahallesi'nde Balyak Madencilik Limited Şirketine ait kömür madeninde dün akşam yaşanan olayın ardından görevlendirilen ekipler, işçileri kurtarmak için yoğun bir çalışma yürüttü.

Ekipler, metan sıkışması nedeniyle yaklaşık 900 metre derinlikte mahsur kalan madenciler Levent Korkmaz (39) ve Esen Çavuş'un (35) cesetlerini buldu.

İşçilerin cesetleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından ocaktan çıkarıldıktan sonra Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

"Göçük veya grizu patlaması yok"

Olay yerine gelerek yetkililerden bilgi alan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 112 Acil Servise dün saat 19.43'te ilk ihbarda bulunulmasının hemen ardından itfaiye, AFAD ve maden ocağı ekiplerinin arama kurtarma çalışmalarına başladığını bildirdi.

Ekiplerin iki madencinin cesetlerine ulaşarak ocak dışına çıkardığını belirten Karaloğlu, işçilere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Karaloğlu, basın mensuplarının sorusu üzerine ocakta patlama ya da göçüğün söz konusu olmadığını söyledi.

Madende yoğun bir gaz olduğunu dile getiren Karaloğlu, "Arkadaşların gazdan etkilenerek öldüklerini düşünüyoruz ama kesin sonuçlar ancak otopsi sonuçlarından sonra ortaya çıkacak. Göçük veya grizu patlaması yok. Yoğun bir gaz sızıntısı sonucu meydana gelmiş bir kaza." dedi.

Karaloğlu, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve bu maden kazasının etraflıca soruşturulacağını vurguladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından olayın inceleneceğini aktaran Karaloğlu, vardiyada 14 işçinin çalıştığını ve 10'unun olay sırasında tünelde bulunduğunu ifade etti.

Vali Karaloğlu, "İşçilere 830 metrede ulaştık. Bu tünel aşağı doğru değil yatay bir tünel." diye konuştu.

Kemer ilçesi Ovacık Mahallesi Mezardibi mevkisindeki kömür madeninde dün akşam yoğun metan sıkışması tespit edilmiş, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edilmişti. İşçilerden Levent Korkmaz ve Esen Çavuş'un yaklaşık 900 metre derinlikte mahsur kaldığı belirlenmişti. İşçileri kurtarmak için yoğun bir çalışma başlatılarak, ocağın içine hava basılmıştı. Korkmaz'ın 3 ay sonra emekli olmaya hazırlandığı, Çavuş'un ise 15 yıl otellerde aşçılık yaptığı, 3 sene önce de madende çalışmaya başladığı belirtilmişti.

Muhabir: Sinan Özmüş

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

FETÖ'nün ABD ile ilişkisi tanık beyanlarında

2017-05-15 21:57 - Gündem

Orgeneral Akar Türkiye'nin Atina Büyükelçiliğini ziyaret etti

2017-05-11 20:27 - Gündem

PKK mağarasından Rus füzesi çıktı

2017-05-10 22:37 - Gündem

Londra'da yapılan Somali Konferansı sona erdi

2017-05-12 00:12 - Dünya

Japon Osaka kızına yapılan iyiliği unutamadı

2017-05-16 03:42 - Gündem

Almanya'da eyalet seçim sonuçları Merkel'in gücünü artırdı

2017-05-15 17:52 - Dünya

Başkent’te silahlı saldırı - 12 Mayıs

2017-05-13 01:22 - Asayiş

4. İslami Dayanışma Oyunları yarın başlıyor

2017-05-11 15:27 - Spor

Muğla'daki kazanın araç kamerası görüntülerine ulaşıldı

2017-05-15 12:47 - Gündem

Bilişim otoritesi IDC'den TAV Bilişim'e ödül

2017-05-10 14:31 - Ekonomi

İlgili Haberler

İBB'ye yönelik "terör" soruşturmasında gözaltın alınan Ebru Özdemir adliyede

12:27 - Gündem

İBB'ye yönelik yolsuzluk operasyonunda tanık Gürkan Coşkun'un ifadesine ulaşıldı

11:55 - Gündem

Uludağ'da milli kayakçı ve babasının öldüğü otel yangınına ilişkin gözaltı sayısı 5'e yüks

11:54 - Gündem

Emine Erdoğan, New York'ta BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

11:01 - Gündem

Cumhurbaşkanlığına bağlı ofis ve politika kurullarına ilişkin düzenlemeler Resmi Gazete'de

11:50 - Gündem

Günün Manşetleri

Kızılhaç'a göre Gazze'ye uzun süredir insani yardım girmemesinin etkisi her alanda hissedi

12:38 - Dünya

LPG ithalatı ocakta yıllık bazda yüzde 4,2 azaldı

12:32 - Ekonomi

İBB'ye yönelik "terör" soruşturmasında gözaltın alınan Ebru Özdemir adliyede

12:27 - Gündem

ABD'nin başkenti Washington DC'de güvenliği artırmak amacıyla görev gücü oluşturuldu

12:23 - Dünya

Almanya'da tüketici güveni belirsizlikle düşük seviyede kalmaya devam ediyor

12:17 - Dünya