?>

Madencilere afetlerde ve maden kazalarında kullanmak üzere özel tasarımlı araçlar teslim edildi

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekiplerine, deprem ve yangın gibi doğal afetler ile maden kazalarında kullanılmak üzere özel tasarımlı 2 aracın teslimatı yapıldı.

Gündem - 2 ay önce

Zonguldak

Maden kazalarına müdahale etmek üzere kapalı devre solunum cihazlarına göre hazırlanan araç ile deprem, yangın gibi doğal afetlerde kullanılması için tasarlanıp buna uygun ekipmanla donatılan araçların tanıtımı ve teslimi için TTK Merkez Tahlisiye İstasyonu'nda tören gerçekleştirildi.

TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz, gazetecilere, maden işçilerinin 6 Şubat 2023'teki depremlerde hızlı şekilde bölgeye gidip müdahalelerini gerçekleştirdiğini söyledi.

Sahada gönüllü olarak 3 bin 907 kişinin görev yaptığını aktaran Kiraz, "Madencilerimiz, birçok insanın canlı kurtarılmasında faaliyet gösterdi. Çalışma şartlarında kazanmış oldukları iş tecrübesini yıkılmış binalarda da kullanarak kimsenin giremediği yerlere girip bir sürü mucize hikayelere imza attılar." dedi.

Kiraz, bu tür olaylar olduğunda hızlı ve güvenli şekilde intikal edebilmek için araç parklarına iki araç daha kattıklarını kaydetti.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil de depremlerin Türkiye'nin gerçeği olduğunu, her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayarak, "TTK de bu konuda profesyonel bir ekip. Madencilerimiz yerin altında her gün yaptığı işi, enkazda da can kurtarmak için yapıyor. Bu anlamda lojistik destek ve yardımcı kuvvetler olarak bu araçların alınması iyi oldu." diye konuştu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı ise enkazda can kurtaran ve insanlara umut ışığı olan madencilere teşekkür etti.

TTK tahlisiye ekibinde yer alan endüstri mühendisi Muharrem Atik, müdahale alanına göre iki farklı araç temin ettiklerini belirterek, bir aracı tamamen maden kazalarına müdahale etmek için kapalı devre solunum cihazlarına göre teçhiz ettiklerini, diğerinin ise deprem, yangın gibi doğal afetlerde kullanılmak üzere tasarlandığını söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan'da doğum yapmakta zorlanan koyun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde kurtarıldı

2025-02-05 15:03 - Çevre-Hayat

Putin'e göre ABD Başkanı Trump, Avrupa'nın elitlerini hizaya getirecek

2025-02-02 20:32 - Dünya

Kara Kuvvetleri Komutanı Bayraktaroğlu, Pençe harekat bölgesinde denetlemelerde bulundu

2025-02-02 17:20 - Gündem

Antalyaspor kupada Bodrum FK'ye konuk olacak

2025-02-04 11:07 - Spor

Trabzonspor, Türkiye Kupası'nda İskenderunspor ile karşılaşacak

2025-02-04 10:57 - Spor

Suriye Geçiş Dönemi Cumhurbaşkanı Şara, eşiyle birlikte Mekke'de umre yaptı

2025-02-03 19:37 - Dünya

Türkiye'nin dört bir yanında 'Hadis Halkaları' kurulacak

2025-02-02 16:27 - İslam-Hayat - Şevval 1446

Kırklareli'nde genç girişimci KOSGEB desteğiyle geliştirdiği laboratuvarında diş protezi üretiy

2025-01-31 14:23 - Çevre-Hayat

Yozgat'ta engelli kişinin askerlik hayali gerçekleştirildi

2025-02-04 17:28 - Çevre-Hayat

AJet bazı uçuşlarını iptal etti

2025-02-04 15:08 - Çevre & Seyahat

İlgili Haberler

Burdur'da sahipsiz köpeklerin saldırdığı kadın yaralandı

13:38 - Gündem

Küresel uyuşturucu ağının çökertildiği "Orkinos-Bulut" operasyonunun detaylarına ulaşıldı

13:03 - Gündem

İlk hacı kafilesi 29 Nisan'da yola çıkacak

13:01 - Gündem

Çanakkale'de rüzgar türbini pervanesi taşıyan tır devrildi

12:43 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit polis memuru Esat Koyuncu'nun ailesine başsağlığı mesajı

12:33 - Gündem

Günün Manşetleri

MÜSİAD Cevherden Makineye'25 Zirvesi başladı

13:48 - Ekonomi

Binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte "tam gaz" devam etti

13:42 - Ekonomi

Burdur'da sahipsiz köpeklerin saldırdığı kadın yaralandı

13:38 - Gündem

Bazı kanunlarda değişiklikler yapılmasını içeren kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonunda

13:32 - Siyaset

Kömür ve petrolden uzaklaşan enerji politikaları 2024'te gaz tüketimini artırdı

13:27 - Ekonomi