?>

Macron'dan ABD ve İran'a 'görüşme zamanı geldi' mesajı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "ABD, İran, nükleer anlaşmayı imzalayan ülkeler ve bölge güçleri arasında görüşmeler yapılmasının zamanı geldi." dedi.

Dünya - 5 yıl önce

Paris

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD ve İran arasında yanlış değerlendirme veya orantısız karşılık nedeniyle çatışma riski olduğunu belirterek, "ABD, İran, nükleer anlaşmayı imzalayan ülkeler ve bölge güçleri arasında görüşmeler yapılmasının zamanı geldi." dedi.

Macron, ABD'nin New York kentinde Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulu'nda konuştu.

İklim değişikliğiyle yeterince mücadele edilmediğini belirten Macron, Orta Doğu bölgesindeki tansiyonun son aylarda yükseldiğini ve Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine yapılan saldırının güvenlik durumunu değiştirdiğini ifade etti.

Macron, "Bugün bölgede yanlış değerlendirme veya orantısız karşılık nedeniyle çatışma çıkma riski var. Barış, giderek kötüleşen güvenlik durumunun tehditi altında ve bunun tüm bölge için daha ağır sonuçları olacak. ABD, İran, nükleer anlaşmayı imzalayan ülkeler ve bölge güçleri arasında görüşmeler yapılmasının zamanı geldi." diye konuştu.

Macron, bu görüşmelerin bölgede güvenliği ve istikrarı sağlamayı, Yemen'deki krizi sonlandırmayı ve ekonomik yaptırımları kaldırmayı amaçlaması gerektiğini vurguladı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Suriye ile ilgili açıklamarından memnun olduğunu anlatan Macron, İdlib'deki durumu endişeyle izlediğini belirtti.

Macron, Suriye'de kalıcı siyasi bir çözümün bulunması için çalışmalara devam edeceklerini aktardı.

Libya konusunda uluslararası bir konferansa ihtiyaç olduğunu vurgulayan Macron, uluslararası sorunların milliyetçilikle çözüleceğine inanmadığını kaydetti.

Macron, 10 Ekim'de Fransa'nın Lyon kentinde AIDS ile mücadele konusunda bir toplantının düzenleneceğini duyurdu.

Emmanuel Macron, iklim değişikliği ile mücadele etmek için ülkelerin siyasi öncelikleri nedeniyle iklim sorununa kayıtsız kalmaması gerektiğini bildirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Maarif Okulları'na TEKNOFEST'te iki ödül birden

2019-09-23 13:45 - Bilim & Teknoloji

Şehrin en iyilerini Terma City taçlandırdı

2019-09-19 18:14 - Genel

'Prematüre doğumların en önemli faktörü sigaradır'

2019-09-23 18:05 - Sağlık

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'dan 'iklim değişikliği' mesajı

2019-09-23 01:24 - Genel

TDV Genel Başkanı Polat'tan Suriye'ye ziyaret

2019-09-21 20:26 - Genel

'Bu krizden de yüzümüzün akıyla çıkacağız'

2019-09-23 18:03 - Gündem

Macron'dan ABD ve İran'a 'görüşme zamanı geldi' mesajı

2019-09-25 02:52 - Dünya

'Müslüman olduğum için son derece huzurluyum'

2019-09-23 15:22 - Gündem

'Fidancı köy'de 40 ülkeye ihracat hazırlığı

2019-09-19 14:52 - Ekonomi

'Hayatımızın her alanında tevazuyu kuşanalım'

2019-09-20 17:12 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

AB ve Trump yönetimi arasında ilk temas kuruldu

21:03 - Dünya

Mısır, Süveyş Kanalı'nın genişletilme projesinin tamamlandığını duyurdu

20:57 - Dünya

İsrail, 9 sağ esir serbest bırakılıncaya kadar ateşkesin ikinci aşama müzakerelerini askıya aldı

20:52 - Dünya

Rusya: Batı'nın, Suriye'ye uyguladığı yaptırımları kaldırması gerekiyor

20:02 - Dünya

Rusya'ya göre, Ukrayna yönetimi krizin barışçıl çözümünü engelleyecek

19:57 - Dünya

Günün Manşetleri

AB ve Trump yönetimi arasında ilk temas kuruldu

21:03 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti Malezya basınında geniş yer buldu

21:02 - Medya

Mısır, Süveyş Kanalı'nın genişletilme projesinin tamamlandığını duyurdu

20:57 - Dünya

İsrail, 9 sağ esir serbest bırakılıncaya kadar ateşkesin ikinci aşama müzakerelerini askıya aldı

20:52 - Dünya

Prof. Dr. Orhan Tatar'dan Ege Denizi'ndeki sismik aktiviteye ilişkin açıklama

20:43 - Gündem