?>

Lübnanlı milletvekili, İsrail ile ateşkes anlaşmasının neredeyse tamamlandığını söyledi

Lübnanlı milletvekili Kasım Haşim, İsrail ile yakın zamanda ateşkes anlaşmasına varılacağını, anlaşmanın neredeyse tamamlandığını ve 36 saat içinde duyuru yapılabileceğini söyledi.

Dünya - 3 ay önce

Beyrut

Milletvekili Haşim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes çabalarına ilişkin bilgi verdi.

Haşim, "Atmosfer olumlu, ateşkes görüşmeleri ileri aşamada, eğer işler böyle devam ederse ateşkese ulaşılması ve açıklanması yalnızca saatler alacak." diye konuştu.

Lübnan'ın ateşkes anlaşmasını ABD'de açıklandığında duyuracağını dile getiren Haşim, "Niyetler samimi ise işler normal seyrinde ilerleyecektir, anlaşma neredeyse tamamlandı ama mutlu sonlara ulaşmak için özellikle gelecek 36 saati beklememiz gerekiyor.” dedi.

Haşim, "Pervasız ve kumarbaz" bir düşmanla (İsrail) karşı karşıya bulunmalarına rağmen uluslararası atmosferi olumlu gördüklerini ve anlaşmaya varılmasının yakın olduğunu müjdelediğini, bunun da kısa sürede açıklanacağını aktardı.

Lübnan'ın, Amerika'nın ateşkes teklifi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararının uygulanmasına ilişkin dile getirdiği mülahazalara bağlı olduğunu belirten Haşim, işlerin bu yönde ilerlediğini vurguladı.

BMGK'nin 1701 sayılı kararı

BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararı, İsrail'in Mavi Hattı'nın gerisine çekilmesini ve bu hatla Lübnan'daki Litani Nehri arasındaki bölgenin silahsızlandırılmasını, burada sadece Lübnan ordusu ve Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü'ne (UNIFIL) ait silah ve askeri araç-gerecin bulundurulmasını öngörüyor.

Ancak Lübnan'ın güneyindeki Litani Nehri ve İsrail ile sınır olarak belirlenen Mavi Hat arasındaki neredeyse tüm bölgeler, 2000 yılından bu yana Hizbullah'ın güçlü askeri nüfuzu altında bulunuyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray, Bodrum'dan 3 puanla dönüyor

2024-11-23 21:32 - Spor

İsrail'in son 15 günde Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 523 kişi hayatını kaybetti

2024-11-25 15:43 - Dünya

Alman teknik direktör Gisdol, 'doğru proje'yi bekliyor

2024-11-24 11:38 - Spor

Fransa: UCM'nin Netanyahu hakkındaki tutuklama emri "bir yargılama değil"

2024-11-22 15:27 - Dünya

IMF, Trump'ın politikalarını değerlendirmek için ayrıntıların ortaya çıkmasını bekleyecek

2024-11-21 20:33 - Ekonomi

İsrail ordusu Beyrut'un güneyindeki Dahiye'ye 3 hava saldırısı düzenledi

2024-11-25 13:28 - Dünya

Esed rejiminin İdlib’e saldırısında 4'ü çocuk 5 sivil yaralandı

2024-11-24 01:28 - Dünya

Türkiye ve Hollanda arasında arşiv işbirliği protokolü imzalandı

2024-11-19 23:53 - Siyaset

Beşiktaş evinde Göztepe'ye yenildi

2024-11-24 21:13 - Spor

Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi'nde Virtus Segafredo Bologna'ya konuk olacak

2024-11-19 10:14 - Spor

İlgili Haberler

Trump, Çevre Koruma Ajansı'nda iş gücünün azaltılacağını açıkladı

03:53 - Dünya

Kanada'da muhalefet, Trump'ın G7 Zirvesi'nden men edilmesi çağrısı yaptı

03:48 - Dünya

ABD'li çip üreticisi Nvidia'nın geliri yüzde 78 arttı

02:38 - Dünya

Hamas ile İsrail arasındaki krizin çözülmesinin ardından 641 Filistinli esir serbest kaldı

02:33 - Dünya

Gazze hükümeti, Kızılhaç heyeti ile esir takası sürecine ilişkin insani ve hukuki konuları görüştü

02:27 - Dünya

Günün Manşetleri

Karayolları Trafik Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

04:32 - Gündem

Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Resmi Gazete'de

04:28 - Gündem

Trump, Çevre Koruma Ajansı'nda iş gücünün azaltılacağını açıkladı

03:53 - Dünya

Kanada'da muhalefet, Trump'ın G7 Zirvesi'nden men edilmesi çağrısı yaptı

03:48 - Dünya

ABD'li çip üreticisi Nvidia'nın geliri yüzde 78 arttı

02:38 - Dünya