?>

LPG firmaları lisans yenileme bedelinin satış miktarına göre belirlenmesini talep ediyor

Anadolu LPG ve Akaryakıt SİAD Başkanı Armutçu, "Özellikle Anadolu'daki küçük firmalarımız yoğun şekilde böyle bir talepleri olduğunu ve bu bedeli ödemekte zorluk çektiklerini bize iletti." dedi.

Ekonomi - 4 yıl önce

İstanbul

Anadolu LPG ve Akaryakıt Sanayicileri ve İşadamları Derneği (SİAD) Başkanı Atalay Armutçu, bu yıl birçok LPG firmasının 15 yıllık lisans süresinin bittiğini ve lisansların yenileneceğini belirterek, "Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından tüm şirketler için standart olarak belirlenen 190 bin 400 liralık lisans yenileme (vize) bedelinin şirketlerin satış hacimlerine göre olmasını talep ediyoruz. Anadolu'daki birçok firma bu bedeli ödemekte oldukça zorlanıyor." ifadelerini kullandı.

Armutçu, yaptığı açıklamada, EPDK'nin vize bedellerine ilişkin kurul kararının geçen ay Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsattı.

Vize bedelinin tüm firmalar için 190 bin 400 lira olarak belirlendiğini kaydeden Armutçu, "Bu tutar, bazı firmalar için oldukça düşük fakat Anadolu'daki küçük firmalar için oldukça yüksek bir bedel. LPG piyasasında dağıtıcıların satış hacimleri arasında uçurum var." diye konuştu.

Armutçu, yaklaşık 50 şirketin 15 yıllık lisans süresinin bu yıl içerisinde dolduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"EPDK tarafından tüm şirketler için standart olarak belirlenen 190 bin 400 liralık vize bedelinin şirketlerin satış hacimlerine göre olmasını talep ediyoruz. Bu talebimizi salgından önce EPDK'ye ilettik fakat bir gelişme olmadı.

Tekrar EPDK'ye başvurduk ve bu konuda görüşmeyi umuyoruz.

60 gün içerisinde olumsuz cevap alırsak ombudsmana gideceğiz. Anadolu'daki birçok firma bu bedeli ödemekte oldukça zorlanıyor. Bu yıl salgın dolayısıyla satışlarda ciddi düşüş yaşandı.

Özellikle Anadolu'daki küçük firmalarımız yoğun şekilde böyle bir talepleri olduğunu ve bu bedeli ödemekte zorluk çektiklerini bize iletti."

Vize bedelinin satış hacmine göre belirlenmesinin yerli şirketlerin rekabet gücünü artırmasına katkı sağlayacağını belirten Armutçu, elektrik ve doğal gaz piyasasındaki lisans bedellerinin hacme göre belirlendiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Rus muhalif Navalnıy: 17 Ocak'ta Rusya'ya döneceğim

2021-01-13 15:18 - Genel

Sergen Yalçın: Kupa hedeflerimiz arasında

2021-01-14 02:56 - Spor

İçişleri Bakanı Soylu: Sol örgütlerin kırsal kadroları tamamen tasfiye edilmiştir

2021-01-15 21:11 - Gündem

Tarihi mekanları bulgur, peçete, çöp şiş ve straforla tuvale işliyor

2021-01-17 14:51 - Kültür Sanat

Kovid-19 ağızda çeşitli yaralara sebep oluyor

2021-01-12 14:21 - Gündem

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2021-01-12 02:05 - Dünya

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’den Kovid-19 salgınında evden çalışma çağrısı

2021-01-15 18:06 - Dünya

Restorasyonu tamamlanan Milli Saraylar Resim Müzesi ziyarete açıldı

2021-01-15 19:06 - Kültür Sanat

Şehir merkezinde kazanda kaynattığı pekmez gelir kapısı oldu

2021-01-12 15:56 - Çevre-Hayat

Kişisel Verileri Koruma Kurulu WhatsApp'ın 'zorunlu güncelleme' kararını ele alacak

2021-01-11 20:47 - Medya

İlgili Haberler

Fitch: ABD'nin yeni çelik ve alüminyum tarifeleri emtia piyasalarında dalgalanmayı artıracak

22:18 - Ekonomi

Altının ons fiyatı Trump'ın yeni gümrük vergisi tehditleriyle rekor kırdı

20:48 - Ekonomi

Türk fındığı Hindistan'daki etkinlikte tanıtıldı

18:28 - Ekonomi

Rus iş dünyası yaptırım baskısının azalmasını beklemiyor

17:38 - Ekonomi

İngiltere’de enflasyon ocakta 10 ayın en yüksek seviyesine ulaştı

17:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Galatasaray ve başkanı Dursun Özbek, PFDK'ye sevk edildi

00:18 - Spor

Trump, paylaşımında kendini 'kral' olarak tanımladı

00:07 - Dünya

İsveç Başbakanı Kristersson: Trump'ın Zelenskiy'e yönelik 'diktatör' tanımlaması

00:02 - Dünya

Trump yönetimi, 8 Latin Amerika kartelini "yabancı terör örgütü" olarak nitelendirdi

23:57 - Dünya

İtalya'da bazı banka ve firmaların internet siteleri, tekrar siber saldırıların hedefi oldu

23:47 - Dünya