?>

Libya'da Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. yılı münasebetiyle resepsiyon düzenlendi

Libya'da Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 101. yılı, Libya Başbakan Yardımcısı ve Sağlık Bakanı Ramazan Ebu Cenah, çok sayıda bakan, milletvekili ve üst düzey zevatın katılımıyla kutlandı.

Gündem - 4 ay önce

Trablus

Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliğinin başkent Trablus'ta düzenlediği resepsiyon, vatan uğruna şehit düşenler için saygı duruşu ve iki ülke milli marşının çalmasıyla başladı.

Çok sayıda ülkenin diplomatik temsilcisi ve Libya'daki Türk vatandaşlarının da katıldığı resepsiyon, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video mesajıyla devam etti.

Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Güven Begeç, konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. yılını kutlamak için resepsiyona katılan tüm katılımcıları ağırlamaktan onur duyduğunu söyledi.

Libya Başbakan Yardımcısı Ebu Cenah da, konuşmasında, Cumhuriyetin kurulduğu günün tarihi bir gün olduğunu ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti için yeni bir başlangıcı temsil ettiğini söyledi.

İki ülke ilişkilerinin son dönemde yeni bir aşamaya ulaştığını kaydeden Ebu Cenah, "Bu tarihi gün münasebetiyle Türkiye ve Libya'yı bir araya getiren kardeşlik ilişkileri ve iki ülke halkını birbirine bağlayan sağlam bağları tekrar anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, Libya'nın istikrarının tüm bölgenin istikrarı olduğuna inanarak, Libya'ya karşı karşıya olduğu zorluklarla mücadelesinde yardımcı olarak katkıda bulundu." ifadelerini kullandı.

Ebu Cenah, Cumhuriyetin kurulduğu tarihi gün münasebetiyle Türki hükümeti ve halkına tebriklerini sunduğunu ve kalkınma ve refah dileklerinde bulunduğunu dile getirdi.

TİKA'nın düzenlediği ebru sanatı kursuna katılan öğrencilerin eserleri sergilendi

Resepsiyonun düzenlendiği salonda, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Libya Kültür Bakanlığı ile işbirliği içinde düzenlediği ebru sanatı kursuna katılan öğrenciler, ebru sanatı çalışması yaptı.

Salonda çok sayıda Libyalı sanatsever öğrencinin yaptığı ebru ve hat sanatı eserleri de sergilendi.

Resepsiyona, Başbakan Yardımcısı Ebu Cenah'ın yanı sıra, Kültür Bakanı Mebruke Tugi, Çevre Bakanı İbrahim El-Urbi Münir, Ekonomi ve Ticaret Bakanı Muhammed el-Huveyc, Petrol Bakanı Halife Abdussadık, Ulaştırma Bakanı Muhammed Şuhubi, Yerel Yönetimler Bakanı Bedreddin et-Tumi, Libya Genelkurmay Başkanı Muhammed el-Haddad ve Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonuna Başkan Vekili Stephanie Koury de katıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çinli şirket uzay turizmi seferinin biletlerini satışa çıkardı

2024-10-25 18:47 - Ekonomi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, apandisit rahatsızlığı nedeniyle ameliyat edildi

2024-10-25 17:02 - Spor

Gürcistan Başbakanı Kobakhidze, muhalefet ve STK'leri anayasal düzene karşı çıkmakla suçladı

2024-10-28 13:28 - Dünya

Londra'da aşırı sağcılar ile ırkçılık karşıtları karşılıklı eylem düzenledi

2024-10-26 20:03 - Dünya

İspanyol futbolunda ırkçılık bu kez El Clasico'da Lamine Yamal'ı hedef aldı

2024-10-27 16:58 - Spor

Vatandaşlar, Cumhuriyet'in 101. yıl dönümünde 101 metrelik Türk bayrağı ile yürüdü

2024-10-28 21:08 - Çevre-Hayat

İbo Aslan, UFC 308'de Brezilyalı Rafael Cerqueira'yı nakavtla mağlup etti

2024-10-27 14:08 - Spor

Apple CEO'su Cook, yapay zeka entegrasyonu arifesinde Çinli bakanlarla görüştü

2024-10-25 17:18 - Teknoloji

"Kelebek hastası" çocuğun okul hayali bir günlüğüne gerçek oldu

2024-10-26 13:28 - Çevre-Hayat

Başarılı spor bahisleri için 5 strateji

2024-10-24 10:56 - İnsan&Hayat

İlgili Haberler

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Uslu'nun cenazesi Amasya'ya getirildi

04:33 - Gündem

Abdullah Zeydan'a verilen 3 yıl 9 ay hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı

19:42 - Gündem

Terör örgütü PKK'nın Fransa yapılanmasında faaliyet gösteren zanlı tutuklandı

19:23 - Gündem

MASAK, bir döner zincirine yönelik FETÖ soruşturmasında tarafların izini adım adım sürdü

19:17 - Gündem

Yurt genelinde salıya kadar soğuk hava etkili olacak

19:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Ticaret Bakanlığı 'Haksız Fiyat Artışı Bildirimi Mobil Uygulaması'nı yeniledi

10:18 - Ekonomi

Almanya yarın sandık başına gidiyor

10:13 - Dünya

Kayserispor, Süper Lig'de yarın Göztepe'yi konuk edecek

10:08 - Spor

Diyarbakır merkezli 3 ilde organize suç örgütüne yönelik operasyonda 12 zanlı tutuklandı

08:33 - Asayiş

TÜSİAD eski dönemlerin özlemiyle yanıyor!.. - Emekli ve asgari ücretliye fitre verilebilir!.. -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

08:08 - En Son Yazılar