?>

Libya Başbakanı Dibeybe: Parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini yapmaktan başka yol yok

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Libyalılar için parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini yapmaktan başka yolun olmadığını belirtti.

Dünya - 3 yıl önce

Trablus

Dibeybe, Facebook'ta resmi hesap "Hükümetimiz" platformu tarafından yayınlanan bir videoda, Misrata Belediye Meclisi'nde bir dizi kent temsilcisi ve siyasilerin katılımıyla düzenlenen bir bayramlaşma programı sırasında açıklamalarda bulundu.

Parlamento seçimlerinin kolay ve yasalarının yürürlükte olduğunu ifade eden Dibeybe, tüm engellemelere rağmen seçimlere gidileceğini söyledi.

Dibeybe, "Savaş yok, kavga yok.. Hükümetimiz yoksulun ve dar gelirlinin yanında oldu. Yoksullara destek olmaya devam edeceğiz. Emeklilere yapılan zamlar bayramdan sonra ödenecek, elektrik sıkıntısı da iyileşmeye doğru gidiyor. Libyalılar için parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini yapmaktan başka yol yok." ifadelerini kullandı.

Dibeybe, Misrata halkından seçimlerin düzenlenmesi için destek talebinde bulundu.

Öte yandan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Libya'daki Birleşmiş Milletler Destek Misyonu tarafından (UNSMIL) Ramazan bayramı münasebetiyle yapılan açıklamada, Libyalıları farklılıkları bir kenara bırakıp yeniden birleşmeye çağırdı.

BM öncülüğündeki Libya Siyasi Diyalog Forumu'nun Kasım 2020'deki toplantılarında, ülkede devlet başkanlığı ve parlamento seçimlerinin 24 Aralık 2021'de yapılmasına karar verilmişti ancak seçimler planlanan tarihte yapılamamıştı.

Tobruk'taki Temsilciler Meclisi, mevcut Ulusal Birlik Hükümeti'nin görev süresinin 24 Aralık 2021'de dolduğu gerekçesiyle 10 Şubat'ta ülkenin batısındaki milletvekillerinin çoğunun katılmadığı oturumda Fethi Başağa'yı başbakan seçmiş, 1 Mart'ta ise Başağa hükümetine güvenoyu vermişti.

Abdulhamid Dibeybe ise Temsilciler Meclisi'ni Cenevre Anlaşması'nda belirlenen yol haritasından ayrılmakla suçlayarak görevinin başında olduğunu, görevi ancak seçilmiş bir hükümete teslim edeceğini söylemişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

LÖSEV'den lösemili çocuklar için bayram programı

2022-05-02 16:42 - Genel

Borsada bahar havası devam ediyor

2022-05-02 12:32 - Ekonomi

Kapıkule'de görevli veteriner hekimler halk sağlığı için nöbette

2022-04-30 14:05 - Gündem

Trabzonspor yarın Antalyaspor'u konuk edecek

2022-04-29 11:56 - Spor

Ukraynalı doktor Rodyuk, savaş sırasında hastanede yaşadıklarını anlattı

2022-05-01 13:06 - Dünya

Şanghay'da karantina bölgeleri dışında 'sıfır vaka' bildirildi

2022-04-30 10:05 - Dünya

Ukrayna: Mariupol'deki vatandaşların tahliyesi için müzakerelere hazırız

2022-04-28 23:42 - Dünya

Trabzonspor taraftarı, şampiyonluğu meydanlarda kutluyor

2022-04-30 23:32 - Spor

ABD Başkanı Biden Beyaz Saray’da Ramazan Bayramı resepsiyonu verdi

2022-05-03 07:13 - İslam-Hayat - Ramazan 1446

İngiltere, Doğu Avrupa'daki tatbikatlar için 8 bin asker konuşlandıracak

2022-04-29 19:21 - Dünya

İlgili Haberler

Mısır'da 3 bin 500 yıldan daha eski kraliyet mezarı bulundu

06:38 - Dünya

Vatikan, bir aydan fazladır hastanede yatan Papa'nın ilk fotoğrafını paylaştı

01:08 - Dünya

Husi Sözcüsü Seri: ABD uçak gemisi USS Harry S. Truman'ı hedef aldık

01:02 - Dünya

İsrail polisi, Filistinli kadın gazeteciyi gözaltına aldı

00:58 - Dünya

İsrail Başsavcısı, Netanyahu'nun Şabak Direktörü'nü keyfi olarak görevden alamayacağını be

00:47 - Dünya

Günün Manşetleri

Barcelona, Atletico Madrid'i deplasmanda 4-2 yenerek liderliğini sürdürdü

07:18 - Spor

Mısır'da 3 bin 500 yıldan daha eski kraliyet mezarı bulundu

06:38 - Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye, terörsüz bir bölge demektir

01:12 - Gündem

Vatikan, bir aydan fazladır hastanede yatan Papa'nın ilk fotoğrafını paylaştı

01:08 - Dünya

Husi Sözcüsü Seri: ABD uçak gemisi USS Harry S. Truman'ı hedef aldık

01:02 - Dünya