?>

LASİD, uzun yola çıkacak sürücülere uyarılarda bulundu

"Yola çıkmadan önce lastiğinizi mutlaka bir uzmanına gösterin, hava basıncı, balans ayarları, diş, topuk, sırt kontrollerini yaptırın, yıpranma varsa önleminizi alın, yedek lastiklerinize de aynı kontrolleri yaptırın"

Yerel haber-Şirket Haber - 4 yıl önce

İSTANBUL

Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği (LASİD) Genel Sekreteri Erdal Kurt, tatil öncesi uzun yola çıkacaklara tavsiyelerde bulunarak "Yola çıkmadan önce lastiğinizi mutlaka bir uzmanına gösterin, hava basıncı, balans ayarları, diş, topuk, sırt kontrollerini yaptırın, yıpranma varsa önleminizi alın, yedek lastiklerinize de aynı kontrolleri yaptırın." ifadelerini kullandı.

LASİD, yaptığı yazılı açıklama ile uzun yola çıkacak vatandaşları dikkat etmesi gerekenlere karşı uyararak, hatırlatmalarda bulundu.

Uzun yolda güvenli bir sürüş için yola dinlenerek sabah erken saatte çıkılması ve uzun yolda 2 saatte bir ya da her 150 km'de 15 dakika mola verilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, takip mesafesinin korunması, hız limitlerine uyulması, emniyet kemeri takılması, aracın ilgili bakım ve kontrollerinin yaptırılması gibi uyarılara yer verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen LASİD Genel Sekreteri Erdal Kurt, güvenli sürüş ve güvenli trafik için gerekli şartlardan birinin doğru lastik olduğunu belirtti.

Uzun yola çıkacak vatandaşların tatil öncesi bavul hazırlamadan önce yapacakları ilk işin, lastik kontrolü olduğunun altını çizen Kurt, şunları kaydetti:

"Seyahate çıkmadan önce mutlaka bir uzmanına başvurun ve araç lastiklerinizin bakım ve kontrollerini yaptırın.

Ortak trafikte hepimizin sorumluluğu var, kurallara ve gerekliliklere uymak, ortak güvenliğimiz için birincil şarttır. Uzun yol öncesi araç ve lastiklerinin bakım ve kontrolü de bu gerekliliklerdendir. Lastik sizi hem yola hem hayata bağlar.

Aracınızın yol ile temasını sağlayan tek bağlantı noktası, lastiğin yola bastığı alandır, o da neredeyse el avucunuz kadardır. Bu alanı doğru kullanmazsanız hayatınızı, araçtaki sevdiklerinizin hayatını, trafikteki başka araçları ve onların hayatlarını da tehlikeye atmış olursunuz.

Bunu asla aklımızdan çıkartmadan önlemlerimizi almalıyız. Seyahat öncesi mutlaka bir uzman tarafından lastiklerinizin gözden geçirilmesini sağlayın.

Hava basıncı ve balans ayarlarını kontrol ettirin. Lastiklerinizin diş derinliğini ölçtürün. Yedek lastiğinizin de aynı kontrollerle sağlam olduğundan emin olun. Diş, topuk, sırt kontrollerini mutlaka yaptırın, yıpranma varsa önlemini alın. Lastiğiniz araç üreticisinin önerdiği model, tip ve ebatta, mevsimine uygun lastik olmalıdır. "

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin finalinde İsmail Koç ile Ali Gürbüz karşılaşacak

2021-07-11 19:56 - Spor

660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık birinci tur müsabakaları yapıldı

2021-07-10 18:17 - Spor

EURO 2020'nin en iyi 11'i belli oldu

2021-07-13 16:17 - Spor

Geçen yıl 2 milyondan fazla kişi kamu kurumlarına bilgi edinme başvurusunda bulundu

2021-07-11 17:02 - Gündem

Fibabanka'dan faizsiz ve masrafsız alışveriş kredisi için iş ortaklığı

2021-07-09 17:33 - Yerel haber-Şirket Haber

Kene popülasyonundaki artış endişelendiriyor

2021-07-13 14:37 - Sağlık

Huawei FreeBuds 4, ses kalitesi ve akıllı ses bağlantı deneyimi sunuyor

2021-07-14 16:18 - Yerel haber-Şirket Haber

Sultan papağanı 'Limon' ile sahibinin dostluğu görenleri şaşırtıyor

2021-07-14 15:21 - Çevre-Hayat

Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinde yarın sağanak bekleniyor

2021-07-10 19:21 - Gündem

Açlık grevinin ardından serbest bırakılan Filistinli Ebu Atvan, Ramallah'ta tedavi altına alındı

2021-07-09 10:51 - Dünya

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Avrupa, Trump’a blöf yapmak için Ukrayna’yı kullanmak istiyor -Erhan Kuadzba, Moskova'dan yazdı-

08:08 - En Son Yazılar

İznik’in Fethinin 950. 945. 694. Yılı kutlaması -Ramazan Topraklı yazdı-

07:37 - En Son Yazılar

Dışişleri Bakanı Fidan: Hem Suriye ve Türkiye'nin hem de Irak ve Kürtlerin çıkarları için PKK'dan kurtulmalıyız

01:33 - Siyaset

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya