?>

Kütahya'da 1100 öğrenci kampüste istihdam edilerek iş hayatına hazırlanacak

Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, "Haftanın 3 günü, günde 7,5 saat çalışma imkanı sunan bu sistem, gençlerimize hem akademik başarılarını sürdürebilmeleri hem de mesleki yetkinlik kazanmaları için ideal bir denge sunuyor." dedi.

Ekonomi - 2 ay önce

Kütahya

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile İŞKUR arasında imzalanan protokolle noter huzurunda çekilecek kurayla belirlenecek 1100 öğrenci, kampüs sınırları içindeki idari ve akademik birimlerde, araştırma merkezlerinde ve laboratuvarlarda istihdam edilerek gelecekteki iş hayatına hazırlanacak.

Protokol kapsamında 24-28 Şubat'ta yapılacak başvurular sonucunda noter huzurunda çekilecek kurayla belirlenecek öğrenciler, 10 Mart'tan itibaren çalışma hayatına adım atacak.

Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, AA muhabirine, İŞKUR Gençlik Programı ile kampüs içinde istihdam edilecek üniversite öğrencilerinin, iş hayatına daha hızlı adaptasyon sağlayacağını söyledi.

Kızıltoprak, uygulamaya konulacak sistemin, öğrenciler için bir fırsat olduğunu belirterek, programın öğrencilerin gelişimine büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

İŞKUR Gençlik Programı'nın, üniversite öğrencilerinin mesleki donanımlarını artırmayı, iş hayatına adaptasyonlarını hızlandırmayı ve istihdam edilebilirliklerini güçlendirmeyi amaçlayan vizyoner bir istihdam modeli olarak öne çıktığını vurgulayan Kızıltoprak, "Devlet üniversiteleriyle işbirliği içinde yürütülen bu program, teorik bilgiyi pratikle buluşturan, eğitim ve iş hayatı arasında köprü kuran bir sistem olarak tasarlandı." dedi.

Süleyman Kızıltoprak, gençlerin çalışma disiplinini kazanmalarını sağlayacak, sorumluluk bilinci geliştirerek onları iş hayatına hazırlayacak programın, aynı zamanda maddi anlamda önemli bir destek sunarak eğitim hayatlarını daha güvenli bir şekilde sürdürebilmelerine katkı sağlayacağını belirtti.

Eğitim ve iş deneyimini birleştiren bir model

Programın eğitim ve iş deneyimini birleştiren bir model olduğuna değinen Kızıltoprak, şöyle konuştu:

"Bu programın en büyük artılarından biri eğitim ve iş deneyimini birleştiren bir model olmasıdır. Haftanın 3 günü, günde 7,5 saat çalışma imkanı sunan bu sistem, gençlerimize hem akademik başarılarını sürdürebilmeleri hem de mesleki yetkinlik kazanmaları için ideal bir denge sunuyor. Üstelik aylık yaklaşık 13 bin lira gibi önemli bir gelir elde etmelerine olanak tanıyan bu program, öğrencilerimizin ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarını sağlayarak onların geleceğe daha güvenle bakmalarına destek oluyor."

Programın sadece bireysel kazanımlarla sınırlı olmadığını, aynı zamanda ülkenin ekonomik kalkınması, iş gücü piyasasının ihtiyaçları ve kamusal hizmetlerin desteklenmesi açısından da önem taşıdığını dile getiren Kızıltoprak, "Gençlerin üretken bireyler olarak topluma kazandırılması, ülkemizin beşeri sermayesini güçlendirmekte ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine doğrudan katkı sağlamaktadır." ifadesini kullandı.

Kızıltoprak, öğrencilerin SGK primlerinin de yatırılacağını, kesinlikle ağır ve yüksek profesyonellik gerektiren işlerde çalıştırılmayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toprak bütünlüğüne haiz bir Filistin Devleti'nin kurulması daha fazla geciktirilemez

2025-02-12 10:36 - Siyaset

Emekli maaş farkları yarın hesaplara yatırılacak

2025-02-10 17:53 - Ekonomi

TeknOn ile teknolojide bu hafta (07 Şubat-13 Şubat 2025)

2025-02-13 18:48 - Teknoloji

Mersin'de kurulan mezatta eski sevgililerden kalan hediyeler satışa sunuldu

2025-02-11 12:07 - Magazin

Suriye'de silah bırakmayanlar, Ulusal Diyalog Konferansı'na davet edilmeyecek

2025-02-13 20:43 - Dünya

Go home Muslera -Yusuf Polat, spor dünyasından yazdı-

2025-02-15 14:33 - En Son Yazılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanlık ittifakının bu kritik süreçte Gazzelileri yalnız ve sahipsiz bırakmayacağına inanıyorum

2025-02-13 16:16 - Siyaset

Didim ve Çeşme'de deniz yaklaşık 300 metre çekildi

2025-02-11 14:38 - Çevre-Hayat

Milli boksör Büşra Işıldar, büyüklerde de dünya şampiyonu olmak istiyor

2025-02-13 12:48 - Spor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin inceleme başlattı

2025-02-10 15:48 - Siyaset

İlgili Haberler

Konut Fiyat Endeksi martta yüzde 2 arttı

10:33 - Ekonomi

Tayvan merkezli yarı iletken üreticisi TSMC'nin ilk çeyrek karı yüzde 60 arttı

10:23 - Ekonomi

Türkiye Petrolleri'nin Van'da petrol arama çalışması sürüyor

10:13 - Ekonomi

Türkiye Ürün İhtisas Borsası aracılık faaliyetlerine düzenleme

10:07 - Ekonomi

Demir yolu işletmeciliğine ilişkin esaslar düzenlendi

09:57 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Konut Fiyat Endeksi martta yüzde 2 arttı

10:33 - Ekonomi

ABD Dışişleri Bakanlığı, yabancı dezenformasyonla mücadele birimini kapattı

10:27 - Dünya

Tayvan merkezli yarı iletken üreticisi TSMC'nin ilk çeyrek karı yüzde 60 arttı

10:23 - Ekonomi

Sahte emeklilik belgesiyle Türkiye'ye sokulmak istenen araçlar yakalandı

10:17 - Asayiş

Türkiye Petrolleri'nin Van'da petrol arama çalışması sürüyor

10:13 - Ekonomi