?>

Kuşadası ve Didim'de 2022'de turizm rekoru kırıldı

Ege Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden Aydın'ın Kuşadası ve Didim ilçelerine geçen yıl gelen 3 milyon 200 bin yerli ve yabancı ziyaretçi ile ilçelerde tarihin en yüksek turist rakamlarına ulaşıldığı bildirildi.

Ekonomi - 2 yıl önce

Aydın

İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Tacettin Özden ve Aydın Turist Rehberleri Odası Başkanı Ozan Sayın, 2022 yılı turizm rakamlarını, Kuşadası ilçesindeki otelde düzenledikleri basın toplantısıyla duyurdu.

Tuncer, Türkiye'nin, dünya turizminde "şampiyonlar ligi" oyuncusu olduğunu kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığının öncülüğünde özellikle Kovid-19 salgını döneminde güvenli turizm sertifikasıyla dünyada örnek bir modeli ortaya koyduklarını dile getiren Tuncer, özellikle 2021'de 2 milyon turist ağırlayan Kuşadası ve Didim'de geçen yıl beklenenin üzerinde bir performansa ulaşıldığını vurguladı.

Sadece liman girişleri ve otel kayıtlarını dikkate aldıklarını belirten Tuncer, şöyle devam etti:

"2022 yılında Bakanımızın (Mehmet Nuri Ersoy) Türkiye'de 51 milyon 500 bine revize ettiği hedefi biz Aydın'da 3 milyon olarak revize etmiştik. 2022 yılı sonu itibarıyla 3 milyon 200 bin ziyaretçiyi ağırladık. Çok şükür Aydın'da tarihi bir rekoru daha kırmış olduk. Ortaya çıkan bu rakam tüm sektör paydaşlarımızın otel sahiplerimizin, acente ve rehberlerimizin yüzünü de güldürdü. Ekonomik katkıda da son derece doyurucu bir skor oldu. 2,5 milyar doların üzerinde bir ekonomik katma değer elde edildi. Turizm sektörü olarak üretmeyi başardık. 2022 yılını tamamlarken mutlu tabloyu ortaya koyup 2023 yılında yeni rekorlara yelken açacağız."

"Ciro anlamında çok güzel bir sezon oldu"

Tacettin Özden ise 2022 yılında oldukça iyi bir sezon geçirdiklerini vurguladı.

Ukrayna-Rusya savaşının tedirginliğinin sezon içerisinde kısa sürede atlatıldığını ifade eden Özden, "Gerek kişi başı harcama gerek turist sayısı anlamında ve ciro anlamında çok güzel bir sezon oldu. Yılbaşında da açık olan otellerin hemen hemen hepsi doldu." diye konuştu.

Ozan Sayın da sezonun yoğun geçmesinden dolayı turist rehberlerinin de tatlı bir yorgunluk içerisinde olduğunu belirterek, "2 yıl pandeminin verdiği boşlukta ne yazık ki düzgün bir şekilde çalışamamıştık. Bunun sonucunda bu seneki yoğunluk bizi gerçekten çok mutlu etti. Rehberlerimiz doluydu. Aydın rehberler odasında 750 üyemiz var. Bu 750 rehberin dışında İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla ve Türkiye’nin birçok yerinden arkadaşlarımız geldi." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Brezilya, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun ülkeye giriş yasağını kaldırdı

2022-12-30 22:57 - Dünya

İzmir'de inşaatta yaşanan vinç kazasında 4 kişi öldü

2022-12-30 22:52 - Asayiş

Hayvanat bahçesinin "cüce sakinleri" ziyaretçileri keyiflendiriyor

2022-12-31 11:56 - Çevre-Hayat

Yandex’in kurucusu Arkadiy Voloj şirketten ayrıldığını mektupla duyurdu

2022-12-30 13:29 - Dünya

Trabzonspor 2022'de şampiyonluk hasretini sonlandırdı

2022-12-31 11:22 - Spor

Gazprom: Türkiye'de kurulacak gaz merkezi, piyasada şeffaf ve adil fiyatlandırma sağlayacak

2022-12-28 17:18 - Dünya

Halkbank'ın Hollandalı pasör çaprazı Abdelaziz, Ankara'da yaşamaktan memnun

2022-12-29 10:39 - Spor

Muğla'da vatandaşlar ve turistler yeni yılın ilk gününde denize girdi

2023-01-01 15:23 - Çevre-Hayat

Firari Can Dündar "Terör Arananlar" listesinde gri kategoriye eklendi

2022-12-30 17:55 - Gündem

SPK Başkanı Gönül: Sermaye piyasalarında 2022'de yakalanan ivme önemli bir gösterge

2022-12-29 12:09 - Ekonomi

İlgili Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Münih'te 'Teröre Finansman Yok Konferansı'na katıldı

16:57 - Ekonomi

TMSF'den "kayyımlık yetkileri ile ilgili iddialara" ilişkin açıklama

12:48 - Ekonomi

Gelişen ikili ilişkiler ışığında Slovenya'ya ihracat rekoru kırıldı

12:33 - Ekonomi

THK 100. yaşında yeniden yapılanmaya odaklanacak

12:27 - Ekonomi

Maliye, kırmızı et sektörünün devlerini kayıt dışılık takibine aldı

12:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor