?>

Kuşadası’nda 7 gün 24 saat görev yapacak Hayvan Ambulansı hizmete girdi

Kuşadası Belediyesi “hayvan dostu” çalışmalarına devam ediyor. Kuşadası Belediyesi yaralı hayvanlara müdahalede geç kalınmaması için olay yerinde ilk müdahale yapma imkânı da olan hayvan ambulansı ‘Haybulans'ını hizmete soktu.

Gündem - 6 yıl önce

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel seçim döneminde vatandaşlara verdiği sözleri tek tek yerine getiriyor. “Haybulans” olarak isimlendirilen hayvan ambulansı bugün Kuşadası Belediyesi Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde gerçekleşen törenle teslim alındı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, rehabilitasyon merkezi yetkilileri, hayvanseverler dernekleri temsilcileri ve vatandaşların katıldığı törene Kuşadası'nda yaşayan yabancılar da ilgi gösterdi.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel yaptığı konuşmada, “ Kuşadası Belediyesi Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde hazırladığımız hayvan ambulansımız “ haybulans” tam teçhizatlı olarak teslim alınmıştır. Ülkemizde sayılı adette bulunan tam teçhizatlı bir haybulansın Kuşadamızda hizmet verecek olmasından gurur ve sevinç duyuyoruz. Haybulans aracımız ile artık acil, yaralanmış, kaza geçirmiş, hastalanmış sokak canlılarımıza yardım edebileceğiz. Haybulans, teknik özellikleri ile ülkemizde benzerlerinden ayrılıyor. Haybulans içinde, yaralı hayvana ilk müdahale edilebilecek ve aynı zamanda kafes, köpek taşıma sedyesi, yakalama sopası, kedi filesi ve kedi kafesinin yanı sıra serum seti, oksijen tüpü ve ekipmanı, ilkyardım malzemeleri hazır bulunacak. Ayrıca Haybulans içinde yaralı hayvanın kliniğe getirilmesi sürecinde veteriner hekimin durabileceği ve müdahale yapabileceği alan bulunuyor. Mevcut aracımız için şoförümüz ve veteriner hekimlerimiz 7/24 hizmet verecek. Belediyemizin çağrı merkezinden bildirilen ihbarlar, rehabilitasyon merkezi veterinerlerince acilen değerlendirilecek ve gereği yapılacaktır. Seçim döneminde hayvanseverlere verdiğimiz bir sözü gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyim. Ancak benimde vatandaşlarımızdan ve derneklerimizden birkaç ricam olacak.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Osmangazi Köprüsü'nün serüveni bu müzede anlatılıyor

2019-05-11 15:22 - Gündem

Şehir magandaları yangını söndürmeye gelen itfaiye ekiplerini taşladı

2019-05-06 02:59 - Asayiş

Rusya'da 9 Mayıs Zafer Günü törenlerle kutlandı

2019-05-09 18:12 - Dünya

ABD'den Katar'a 3 milyar dolarlık helikopter satışı

2019-05-10 10:42 - Dünya

Kayserispor 2. yarıdaki gollerle güldü

2019-05-12 21:44 - Spor

Son bir yılda 19 milyon yeni kimlik basıldı

2019-05-06 14:45 - Genel

Mevsim geçişlerinde gribe dikkat

2019-05-09 20:42 - Sağlık

Köyleri dolaşıp aileleri 'erken yaşta evliliğe' karşı uyarıyor

2019-05-07 16:22 - Çevre-Hayat

Haliç Köprüsü üzerinde kaza

2019-05-08 06:47 - Asayiş

Kuşadası’nda 7 gün 24 saat görev yapacak Hayvan Ambulansı hizmete girdi

2019-05-13 00:52 - Gündem

İlgili Haberler

Ege Denizi'nde son 48 saatte 100'ün üzerinde deprem meydana geldi

00:07 - Gündem

Denizli'de 7 katlı binada çıkan yangın kontrol altında

21:48 - Gündem

Ressam İlhami Atalay ve Cemal Toy öncülüğünde 80 sanatçı Gazze için resim çizdi

21:38 - Gündem

Emine Erdoğan'dan AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları 7. Olağan Kongresi'ne ilişkin paylaşı

18:03 - Gündem

Ege Denizi'nde son 24 saatte 30'un üzerinde deprem meydana geldi

17:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Depremin merkez üssünde vefat edenlerin isimleri '04.17' panosunda yaşatılıyor

01:47 - Çevre-Hayat

İspanyol golcü Alvaro Morata Galatasaray'da

01:07 - Spor

Ege Denizi'nde son 48 saatte 100'ün üzerinde deprem meydana geldi

00:07 - Gündem

Trabzonspor, Umut Bozok ile yollarını ayırdı

23:17 - Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Duygusu yüksek bir maçtı

23:13 - Spor