“Kürk Mantolu Madonna“, Sezen Aksu'nun müziğiyle tiyatroda

Sabahattin Ali'nin "Kürk Mantolu Madonna" adlı eseri, Vodafone Red'in katkılarıyla dijital sahneleme teknikleri kullanılarak tiyatroya uyarlandı

Magazin - 7 yıl önce

İSTANBUL

Sabahattin Ali'nin "Kürk Mantolu Madonna" adlı eseri, Vodafone Red'in katkılarıyla dijital sahneleme teknikleri kullanılarak tiyatroya uyarlandı.

Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna romanı, dünyada ilk kez Vodafone Red'in katkılarıyla tiyatroya taşındı.

Özel prömiyeri gerçekleştirilen oyun, 26 Ekim, 30 Ekim ve 31 Ekim'de Zorlu PSM Drama Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak. İstanbul'dan sonra diğer illeri gezecek olan oyun, hikayenin bir bölümünün geçtiği Almanya'da da sahnelenecek. Sezon boyu yapılacak gösterilerde Vodafone Red'lilere özel sürprizler de olacak.

Engin Alkan tarafından sahneye uyarlanan ve yönetilen oyunun yapımcılığını Tuba Ünsal ile Nisan Ceren Göknel, "To Be House of Production" ismiyle üstlendi. Maria Puder rolünde de Tuba Ünsal'ın göründüğü oyunda, Raif Bey'in gençliğini Alper Saldıran, olgunluk dönemini Menderes Samancılar canlandırırken, Sercan Badur yazarın kendisini portreliyor.

Müziklerini Sezen Aksu'nun yaptığı oyunun, sahne ve ışık tasarımını Cem Yılmazer üstlenirken, oyundaki Maria Puder otoportresinde ise Ahmet Güneştekin imzası yer alıyor.

"Kürk Mantolu Madonna"nın dekor yerleşimi fiziksel değil, en yeni dijital sahneleme teknikleri kullanılarak yapılıyor. Dekorun temel unsurları arasında platformlar, projeksiyon perdeleri ve oyun için özel olarak tasarlanan video art görüntüleri yer alırken, yansıtma, mapping ve ses-ışık oyunları gibi dijital ortamlardan da yararlanılıyor.

"Sanatta dijitalleşmeyi destekliyoruz..."

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye'de sanattan spora her alanda dijitalleşmenin öncüsü olma hedefiyle faaliyet gösterdiklerini belirtti.

Vodafone olarak kültür-sanata verdikleri destekle bir yandan sanat izleyicisinin dijital deneyimini artırırken, bir yandan da iletişim güçlerini kullanarak ilgili sanat dalının farkındalığını ve izlenirliğini yükseltmeyi hedeflediklerini aktaran Aksoy, şunları kaydetti:

"Dijital teknolojilerdeki inovatif gücümüzü seferber ederek, hem kültürel faaliyetlerin daha fazla kişiye ulaşmasına aracılık ediyor hem de sanatın dijitalleşmesini destekliyoruz.

Diğer yandan, kültür sanat alanındaki destekleyici faaliyetlerimizle, Türkiye'nin bu alanda uluslararası platformlarda hayranlık ve saygınlık uyandıran bir konuma erişmesini, özellikle İstanbul'un tüm dünyada bir kültür sanat başkenti olarak anılmasını arzu ediyoruz.

Bu doğrultuda, Türkiye'de dijital tiyatronun en başarılı örneklerinden Kürk Mantolu Madonna'nın seyirciyle buluşmasına destek vermekten mutluluk duyuyoruz.

Yansıtma, mapping, video art, ses-ışık oyunları gibi en yeni dijital sahneleme tekniklerinin kült ve klasik bir eserin sahnelenmesinde kullanıldığı Kürk Mantolu Madonna, tüm dünyada tiyatroda dijitalleşmenin geldiği son noktayı göstermesi bakımından önem taşıyor."

Tuba Ünsal ise "Böyle kült bir romanı layığıyla sahnelemek büyük bir sorumluluktu. Dünya standartlarını zorlayan, güçlü bir prodüksiyon olmak zorundaydı. Teklif götürdüğümüz sanat ve iş dünyasındaki herkesten büyük ilgi gördük. Herkes aynı heyecanı hissedip projeyi sahiplendi" dedi.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Gazeteci Burak Orhan, Diyanet'in yeni Basın Müşaviri oldu

2017-10-12 21:15 - Medya

İngiliz acente temsilcileri Muğla'dan memnun ayrıldı

2017-10-11 01:02 - Kültür Sanat

İzmir Kuş Cenneti'ne can suyu

2017-10-09 14:57 - Gündem

'Medeniyetimizi yeniden ihya etmek için ilim ipine sarılmalıyız'

2017-10-12 18:47 - Gündem

Kudüs'te şiirli türkülü Türkçe heyecanı

2017-10-10 01:42 - Gündem

Kadın Milli Hentbol Takımı gençleşti

2017-10-08 15:17 - Spor

Cephe hattında kardeş buluşması

2017-10-09 01:37 - Dünya

Nate kasırgası petrol ve doğalgaz üretimini sekteye uğratacak

2017-10-08 03:22 - Dünya

ABD'nin ardından İsrail de UNESCO'dan çekiliyor

2017-10-13 04:33 - Genel

DNS ayarları nasıl değiştirilir? En güncel DNS sunucuları! - Teknoloji Haberleri

2017-10-08 02:52 - Teknoloji

İlgili Haberler

'Yarasa adam' 143 metredeki cam terastan atlayıp Tortum Gölü'ndeki bota indi

12:08 - Magazin

Berber, kuaför ve güzellik salonları bugünden itibaren haftanın bir günü kapalı olacak

09:18 - Magazin

Şevval Sam sanat hayatının 30. yılını Harbiye'de kutladı

09:55 - Magazin

İstanbul'da vatandaşlar hafta sonu sahil ve parkları tercih etti

15:33 - Magazin

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki festivalde rafting ve off-road heyecanı yaşandı

15:12 - Magazin

Günün Manşetleri

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi Resmi Gazete'de

02:47 - Gündem

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzia: İstanbul'da 2022'de Ukrayna krizi çözüme çok

02:37 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda çok sayıda Filistinli öldü ve yaralandı

01:58 - Dünya

Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Mustafa, Suriye'nin kuzeyindeki olaylarla ilgili konuştu

01:53 - Dünya

Slovenya'yı penaltılarda eleyen Portekiz, çeyrek finalde Fransa'nın rakibi oldu

01:17 - Spor