?>

'Kurbağa adamlar' 6 ayda 66 hayat kurtardı

Emniyet teşkilatında görevli kurbağa adamlar, bu yılın ilk yarısında sularda 66 kişiyi kurtarırken, 78 ceset ve 41 suç aletine ulaştı.

Genel - 8 yıl önce

ANKARA (AA) - AA muhabirinin Emniyet Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, ülke genelinde adli olaylarda suç delillerinin suda tespiti, cesetlerin aranması ve su yüzeyine çıkarılması, sel felaketleri ve su baskınlarında arama ve kurtarma faaliyetlerinde bulunmak, su altında olası tarihi eser kaçakçılığına engel olmak ve devlet büyüklerinin yapacağı ulaşım veya gezilerde güvenlik önleminin alınması görevleri, 22 ilde bulunan su altı grup amirliklerindeki "kurbağa adam" branşındaki personelce yürütülüyor.

Yürütülen çalışmalar neticesinde suda bulunan ceset ve materyaller, olayların aydınlatılmasına önemli katkı sunuyor.

Bu kapsamda kurbağa adamlarca, bu yılın ilk 6 ayında farklı sebeplerle boğulma tehlikesi geçiren 66 vatandaş kurtarıldı.

Çalışmalarda yine değişik nedenlerle suya düşen 78 kişinin cesedi ile olaylarda kullanılan 41 suç aleti çıkarılarak adli mercilere teslim edildi.

Dünyada her yıl 372 bin kişi boğuluyor

Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü'nün Küresel Boğulma Raporu'na göre, dünyada her yıl yaklaşık 372 bin kişi boğuluyor.

Türkiye'de ise her yıl ortalama bin kişi boğulurken, en fazla boğulma olayı İstanbul, Samsun-Atakum Plajı, Adana'da sulama kanallarında meydana geliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı, yaz aylarında yoğun olarak bulunulan deniz, göl ve havuzlarda boğulmalara karşı dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda vatandaşlar için broşürler hazırladı.

Irmak, göl ve barajların tuzluluk oranlarına bağlı olarak kaldırma kuvvetlerinin düşük, diplerinin balçıkla kaplı olması nedeniyle bu sularda yüzülmemesi gerektiği vurgulanan broşürde, yeterli tecrübesi olmayan birisinin boğulan kişiye yardım etmek için suya girmesinin doğru olmadığı belirtildi.

Broşürde, boğulmaya karşı dikkat edilmesi gereken "altın" kurallar şöyle sıralandı:

"Tanımadığınız bir suda tek başınıza yüzmeyin. Zeminini bilmediğiniz bir suya tepe üstü atlamayın. İyi bir yüzücü olduğunuzu ispatlamaya çalışmayın. Tehlikeli numaralar yapmaktan ve uzaklara açılmaktan kaçının. Deniz yatağı veya simidi gibi içi hava doldurulmuş plastik yüzücülere güvenmeyin, kendinizi denizin kucağına bırakmayın, çünkü farkında olmadan rüzgar veya akıntı, plastik yatağı veya botu açığa sürükleyebilir."

Haftanın Öne Çıkanları

Vodafone üst yönetiminde atama

2017-07-19 15:22 - Ekonomi

Kerim Frei ve Da Costa, Medipol Başakşehir'de

2017-07-20 23:02 - Spor

Sela okuduğu için darbedilen müezzin 10 kere sela okudu

2017-07-16 06:12 - Gündem

Sümela'nın Aya Varvara Manastırı ön plana çıktı

2017-07-19 15:02 - Kültür Sanat

Yörük kültürü arkeoloji müzesinde yaşatılıyor

2017-07-19 15:07 - Kültür Sanat

Medipol Başakşehir'in Avrupa'daki rakibi belli oldu

2017-07-14 16:37 - Spor

Kudüslü alimlerden cuma namazı çağrısı

2017-07-19 18:37 - Dünya

Sokaklarda başıboş dolaşan ayı şaşırttı

2017-07-18 22:17 - Çevre-Hayat

Wimbledon'da şampiyon Federer

2017-07-16 22:08 - Spor

'Demiryolunu kesintisiz hale getireceğiz'

2017-07-19 17:02 - Gündem

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Türk zırhlı araçları Estonya'ya güç kattı

22:28 - Ekonomi

Irak'ta 4,8 büyüklüğünde deprem

22:22 - Dünya

Ukrayna, ABD'nin "30 günlük acil ateşkes" teklifini kabul etmeye hazır olduğunu açıkl

22:17 - Dünya

Türkiye Diyanet Vakfından Etiyopya'da 35 bin ihtiyaç sahibine ramazan yardımı

21:22 - Gündem

İsrail ordusu, son 24 saatte Gazze, Suriye ve Lübnan'da yaklaşık 40 hava saldırısı düzenledi

21:18 - Dünya