?>

Külünk: Tahliye kararları milletin vicdanını yaralamaktadır

AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk, bazı FETÖ sanıklarının tahliye edilmesini eleştirerek "Yargı bürokrasisine sesleniyorum. Bu kararlardan dolayı milletimizde derin şüpheler oluşmakta, tahliye kararları milletin vicdanını yaralamaktadır" dedi.

Gündem - 7 yıl önce

İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin haklarında 37'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 135'i tutuklu 143 sanığın yargılandığı davanın 11. duruşması, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yer alan binadaki büyük salonda devam ediyor.

Duruşmayı izleyen bazı AK Parti milletvekilleri, verilen arada basın açıklaması yaptı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, milletvekilleri ve İstanbul'un değişik yerlerinden vatandaşlarla beraber, şehit ailelerine ve gazilere destek olmak için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasını izlemeye geldiklerini söyledi.

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirten Benli, şöyle devam etti:

"Darbeciler ne kadar büyük bir suç işlemiş olurlarsa olsunlar hele ki Şehitler Köprüsü'nde bizatihi tankla orada bulunan vatandaşın üzerine ateş etmiş olsalar da yargılanma hakları var. Şu an savunmalarını gerçekleştiriyorlar. Bu davada yaklaşık bir ay boyunca sanıkların savunmaları alınacak."

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde darbe girişimi sırasında onlarca insanın hayatını kaybettiğini ve onlarcasının gazi olduğunu ifade eden Benli, "Biz isterdik ki (sanıklar) vicdanen az da olsa bir pişmanlık göstersinler, "evet o gün biz bunu gerçekleştirdik çok pişmanız şehit ailelerimizin annelerinin babalarının yüzüne baktığımızda vicdan azabı duyuyoruz. Biz bu ülkeye bu kadar büyük bir kötülük yapmak istememiştik" demelerini beklerdik. Maalesef duruşmada bu duyguya çok fazla sahip olamıyoruz. (Vatandaşların) Türkiye'nin darbe davalarını izlemeleri, bundan sonra asla ve katiyen darbecilere müsaade etmemek açısından çok değerlidir. O yüzden ben burada bulunmayı çok önemsiyorum. Özellikle İstanbul'un değişik yerlerinden gelen vatandaşlarımıza, gazilerimize ve şehit ailelerimize destek oldukları için teşekkür ediyorum." dedi.

'Tahliye kararları milletin vicdanını yaralamaktadır'

AK Parti İstanbul Milletvekilli Metin Külünk de yargıya güvendiklerini belirterek, ancak son aylarda bazı FETÖ sanıklarının tahliye edilmesini eleştirdi.

Külünk, şöyle devam etti:

"Elbette adaletin tecelli edeceğinden hiç şüphemiz yok. İşte bakınız yakın zamanda bir tanesi tahliye edilmiş ki bu ismin Türkiye'de bu örgütün piramitlerinin en zirvesinde olduğu bilinen bir adamın tahliye edilmesi, arkasından tutuklanması doğal olarak sorular sordurmaktadır. Bu tahliyelerin anlaşılmasındaki güçlük şudur: Örgütün dışarıdaki elemanlarının derlenip toparlanıp, Türkiye'yi Erdoğansızlaştırma operasyonuna hız vermelerine dair moral değeri katmaktadır. Oysa sanıkların yargılandıkları maddelere bakıyoruz. Müebbet ile yargılanıyor, 30 yıl, 15 yılla yargılanıyor ama altı ayda tahliye ediliyor. Hayrola itirafçı mı oldular? İtirafçı oldularsa sahici itirafçı mı oldular yoksa yalancı itirafçı mı oldular? Davaların seyrini değiştirmek için mi adım atıyorlar? Milletimize sesleniyorum. Bu örgüt ile mücadelede kararlı ve inatçı olmamız gerekiyor. Oldu bittiye getirerek bir şeylerden geri duramayız. Bu örgütün dışarıdaki ve yurt dışındaki ittifakları üzerinden tek hedefleri var. Erdoğansız AK Parti'yi teslim alarak Türkiye'yi istedikleri noktaya getirmek istiyorlar.''

"Sanıklar tamamen bir senaryoyu oynuyorlar"

AK Parti İstanbul Milletvekilli Yıldız Seferinoğlu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasını izlediklerini belirterek, "(Sanıklar) Tamamen bir senaryoyu oynuyorlar. En ufak pişmanlık duygularının olmadıklarını görüyoruz. Asla inandırıcı bir savunma yapmadıklarını biz hukukçular olarak görebiliyoruz. Yanımızda şehit babası var. Babalarımıza ve milletimize destek anlamında bu davaları sonuna kadar takip edeceğiz." dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekilli Ekrem Erdem de FETÖ davalarını yakından takip ettiklerini dile getirerek, "Şehit ailelerimizin yanında ve vatandaşlarımızla beraber davaları izlemeye çalışıyoruz. İnşallah burada halkımızın milletimizin beklediği adil netice alınacak." değerlendirmesini yaptı.

AK Parti İstanbul Milletvekilli İsmet Uçma da şehit yakınları ve gazilerle Silivri'ye geldiklerini bildirerek, "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız hükümetimiz ve milletvekillerimizin yanı sıra teşkilatlarımız, 15 Temmuz hain darbe girişiminin çok yakın takipçileridir." ifadelerini kullandı.

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Hicri takvime göre hangi aydayız? Hicri takvim

2018-01-08 09:32 - Genel

2017’de doğan bebeklere en fazla verilen isimler belli oldu

2018-01-02 19:22 - Medya

'Zehir evlerimizin içine girmiş durumda'

2018-01-06 04:02 - Politika

Köroğlu'nun zirvesinde kayak keyfi

2018-01-04 17:21 - Kültür Sanat

Brezilya'da cezaevinde kavga: 9 ölü

2018-01-02 12:32 - Dünya

Edirne’de 2017’de 137 FETÖ üyesi yakalandı

2018-01-05 23:02 - Asayiş

İzocam'ın faaliyet raporuna Galaxy Awards'tan ödül

2018-01-03 19:29 - Ekonomi

Transfer dönemlerinin gözdesi kapanmanın eşiğinde

2018-01-02 17:32 - Spor

Cenk Tosun resmen Everton'da

2018-01-06 03:31 - Genel

Otomobiller çarpıştı: 6 yaralı |Tekirdağ haberleri

2018-01-01 22:02 - Asayiş

İlgili Haberler

Emine Erdoğan: Dualarımız Filistin ile kalplerimiz her daim kardeşlerimizle

22:47 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Hollandalı mevkidaşı Veldkamp ile görüştü

19:52 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MGK Genel Sekreteri Okay Memiş'i kabul etti

19:02 - Gündem

Antalya Havalimanı şubatta 908 bin 822 yolcuya hizmet verdi

18:48 - Gündem

Atık suyun deşarj edildiği İzmir Körfezi'nde suyun rengi değişti

17:23 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD Eğitim Bakanlığı, 1300 çalışanının işine son vermeyi planlıyor

03:17 - Dünya

ABD'de, uzayda mahsur kalan astronotlarla ilgili Biden'a yönelik eleştiriler sürüyor

02:43 - Dünya

Trump, Elon Musk'a desteğini göstermek için bir Tesla satın aldı

02:37 - Dünya

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, ateşkes önerisinin savaşı sona erdirme yolunu açacağını belirtti

02:32 - Dünya

Devler Ligi'nde ilk çeyrek finalistler belli oldu

02:28 - Spor