?>

'Kudüs'ün gönlümüzdeki yeri her zaman Filistin'in başkentidir'

Filistin'deki direnişin sembolü haline gelen Fevzi el-Cuneydi'yi kabul eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Kudüs'ün bizim gönlümüzdeki yeri her zaman Filistin'in başkenti olmuştur. Zaten biz bunu ezelden beri böyle kabul ediyoruz." dedi.

Gündem - 7 yıl önce

ANKARA

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Filistin'de ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasının ardından çıkan olaylarda direnişin sembolü haline gelen Fevzi el-Cuneydi'yi kabul etti.

Erbaş'ın makamındaki kabulüne Cuneydi, babası Muhammed el-Cuneydi ile geldi.

Erbaş, Fevzi el-Cuneydi'nin Filistin davasının sembol isimlerinden olduğunu belirterek, Cuneydi gibi gençlerin sayısı arttıkça Kudüs ve Mescidi Aksa'nın özgürlüğüne daha çabuk kavuşacağını söyledi.

Kudüs'ün vahyin kutsadığı bir şehir olduğuna işaret eden Erbaş, "Kudüs'ün bizim gönlümüzdeki yeri her zaman Filistin'in başkenti olmuştur. Zaten biz bunu ezelden beri böyle kabul ediyoruz. Böyle devam edecek inşallah." diye konuştu.

Kudüs'ün, Hazreti Ömer'in fethiyle özgürlüğüne kavuştuğunu hatırlatan Erbaş, peygamberlerin Müslümanlara mirası olan Kudüs'ün ve Mescidi Aksa'nın özgürlüğünün ebediyen devam edeceğini vurguladı.

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığını ziyaret ettikleri için teşekkür ettiği Cuneydi ve babası Muhammed el-Cuneydi'yi, Başkanlığın 29-30 Ocak'ta İstanbul'da düzenleyeceği, "Vahyin Kutsadığı Şehir Kudüs" programına davet etti.

"Sultanımız Filistin davası için çok önemli"

Erbaş'a, kendisini kabul ettiği için teşekkürlerini sunan Cuneydi ise "Ben Türkiye'deyim. Türkiye'deki kardeşlerimizle birlikteyim. Çok mutluyum ve huzur içerisinde, güvenli bir ortamdayım. Sizinle gurur duyuyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kudüs meselesine destek olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren Cuneydi, Türk milletine dua ettiklerini ifade etti.

Türkiye'ye geldiğinde Sultan İkinci Abdülhamid'in mezarını ziyaret ettiğini anımsatan Cuneydi, şunları söyledi:

"Çünkü bu Sultanımız bizim için çok önemli, anlamlı bir isim. Açıkçası Filistin davası ve Filistin meselesi için çok önemli bir isim. Onu çok seviyoruz. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Dün Sultan Abdülhamid Filistin davasına, Filistin topraklarına sahip çıktı. Bugün de Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu kahramanlık ve bu cesareti gösteriyor. Bizim davamızı ve bizim durumlarımızı, işgalci İsrail askerlerinin bize uyguladığı zulmü tüm dünyaya tanıtıyor. Bizim sesimizi yükseltiyor."

Erbaş, konuşmaların ardından Fevzi el-Cuneydi ve babası Muhammed el-Cuneydi'ye Kur'an-ı Kerim ve bayrak hediye etti.

Ziyarette, Diyanet İşleri Başkan yardımcıları Osman Tıraşçı, Yrd. Doç. Dr. Selim Argun ve Prof. Dr. Huriye Martı ile Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da yer aldı.

Muhabir: Sefa Şahin

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Almanya pazarından 4 milyon turist bekleniyor

2018-01-16 14:32 - Ekonomi

'Kudüs'ün gönlümüzdeki yeri her zaman Filistin'in başkentidir'

2018-01-18 23:32 - Gündem

Bebeğin gözleri bacağından alınan dokuyla açıldı

2018-01-16 19:32 - Sağlık

Trabzon’da pistten çıkan uçağın akıbeti belli oldu

2018-01-17 07:42 - Genel

Korgeneral Aksakallı'nın kardeşi vefat etti

2018-01-12 15:02 - Gündem

"Bankacılık sektörü 2018'de yüzde 15-20 bandında büyür"

2018-01-12 14:00 - Genel

Evrendeki en parlak, en büyük ve en sıcak galaksi kümesi

2018-01-17 20:02 - Teknoloji

Ömrünü adadığı Mevlevihane için yollarda

2018-01-12 16:49 - Genel

AK Parti-MHP ittifak komisyonunun adı belli oldu

2018-01-18 21:35 - Politika

CHP'den 'siyasi haklar ve özgürlüklerle' ilgili Meclis araştırması istemi

2018-01-18 17:45 - Politika

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Sırrı Süreyya Önder'in tedavi gördüğü hastaneye ziyaret

18:32 - Gündem

Konya'da 4 katlı binada çıkan yangında 2 çocuk hayatını kaybetti

18:17 - Gündem

Bakan Bayraktar, Dicle Elektrik dağıtım bölgesindeki sorunlar için somut adım atılacağını bildirdi

18:08 - Gündem

Marmara Denizi'nde müsilajın son durumu yerinde incelendi

18:03 - Gündem

Türkiye-Irak Ortak Planlama Grubu'nun ikinci hazırlık toplantısı yarın düzenlenecek

16:53 - Gündem

Günün Manşetleri

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten TBMM Başkanvekili Önder'in tedavi gördüğü hastaneye ziyaret

19:33 - Siyaset

Güneydoğulu halı ihracatçıları Katar'da Türk halılarını tanıttı

19:03 - Ekonomi

Berlin'de Humboldt Üniversitesinde öğrenciler Filistin'e destek gösterisi yaptı

18:58 - Dünya

Galatasaray Kulübünde nisan ayı divan kurulu toplantısı yapıldı

18:53 - Spor

Mısır, Süveyş Kanalı'ndan 5 yılda yaklaşık 40 milyar dolar gelir elde etti

18:43 - Dünya