?>

Küçükbaş hayvan yetiştiricileri ramazan öncesi fiyat artışı haberlerinden rahatsız

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, Ramazan öncesi ete zam haberlerine üzüldüklerini belirterek, "Üretici malını satamıyor' diyorlar, öyle değil. Stoklarda satışa hazır milyonlarca hayvan var." dedi.

Ekonomi - 4 saat önce

Çanakkale

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, ete ramazan ayı öncesi zam yapılacağı haberlerine üzüldüklerini belirterek, "Zam haberlerini de yapanlar belli. Diyorlar ki 'Üretici malını satamıyor'. Hayır öyle bir şey yok. Bizim satışını bekleyen binlerce, milyonlarca hayvanımız hazır, stoklarda hayvanımız vardır." dedi.

Çelik, AA muhabirine, ramazan ayı öncesi bazı kesimlerin, et fiyatlarına zam geleceği haberlerini yaptırdığını söyledi.

Ramazanın Müslümanlar için çok önemli ve mübarek bir ay olduğunu hatırlatan Çelik, insanların birbirine daha çok yardım ettiği bu zamanda et fiyatlarında artış yapılacağı söylentilerinin ciddiye alınmaması gerektiğini anlattı.

Çelik, birlik olarak bu konuyu yakından takip ettiklerini belirterek, "Hiçbir durumda et fiyatlarında artış yokken 'Ramazan ayında yüzde 20 zam geliyor' haberleri var. Ne demek yüzde 20? Bu kabul edilecek bir şey mi? Bu vicdansızların, bu baronların önüne geçilmesi lazım." diye konuştu.

Et ve Süt Kurumunun satış mağazalarının artırılması talebinde bulunan Çelik, "Hükümetimizin özellikle birliklerimize et satış mağazalarının kurulması için ve aracıları aradan çıkararak, yetiştiriciden alıp direkt tüketiciye ulaştırma noktasında aktif rol oynaması lazım. Çünkü bu aracı lobisini biz bir türlü geçemiyoruz. Bunun için hangi önlemler gerekiyorsa biz elimizi değil, gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Çünkü biz sahanın durumunu biliyoruz, insanların alım gücünü biliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bunlara ağır cezalar uygulanması önemlidir"

Nihat Çelik, ramazan ayı öncesi işletmelerde de et fiyatında bir artışın söz konusu olmadığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aracı lobisi el birliği yapmış, güç birliği yapmış, bizi de dışlamaya çalışıyorlar. Arkalarına da belli çözüm ortakları almışlar. Haberleri yaymak için mücadele veriyorlar. Ete ramazan ayı öncesi 'Yüzde 20 ve 30 zam geliyor' haberlerini duymak bizi üzüntüye sevk ediyor. Ramazan ayı takdir ederseniz bizim için kutsal bir aydır. Hayırsever insanlar, vatanperver insanlar böyle aylarda cebinden kısar, alım gücü olmayan, alım gücü zayıf olan vatandaşların da sofrasında et tüketmesi için fedakarlık yapar. Bunu biz beklerken farklı bir tabloyla karşılaşmamız bizi çok üzdü."

Ette stok yapanların belli olduğunu dile getiren Nihat Çelik, şunları kaydetti:

"Zam haberlerini de yapanlar belli. Diyorlar ki 'Üretici malını satamıyor'. Hayır öyle bir şey yok. Bizim satışını bekleyen binlerce, milyonlarca hayvanımız hazır, stoklarda hayvanımız vardır. Dolayısıyla hayvanı stok eden de kendileridir, satan da kendileridir, zammı isteyen de kendileridir. Bunlara ağır cezalar uygulanması, vatandaşı rahatlatma açısından, vatandaşımıza derin bir nefes aldırma açısından çok önemlidir. Bu konu sadece bizim 500 bin yetiştiricimizi ilgilendirmiyor. Bu, 85 milyonun da sorunudur. Dolayısıyla bu fırsatçıların ortadan kaldırılması, et fiyatlarının makul bir seviyeye çekilmesi çok önemlidir ve gereklidir."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kar fırtınası ve tipi "kar körlüğü" riskini artırıyor

2025-02-25 11:27 - Sağlık

Dünyada ilk: ‘1. Uluslararası Boşnak Zirvesi’ bugün İstanbul’da düzenlenecek

2025-02-23 08:18 - Özel Haber

Okan Buruk ile Jose Mourinho, PFDK'ye sevk edildi

2025-02-26 00:33 - Spor

Beden ülkesinde gözün darbesi -Sevim Korkmaz yazdı-

2025-02-21 21:12 - En Son Yazılar

Yenilenen Türk zırhlısı ilk kullanıcısıyla buluşmaya hazır

2025-02-25 14:28 - Teknoloji

Trabzonspor'dan Sloven hakem Vincic talebi

2025-02-24 23:47 - Spor

Ordu'da yiyecek arayan vaşak güvenlik kamerasınca görüntülendi

2025-02-25 15:17 - Çevre-Hayat

Kastamonu'da büyük bölümü buz tutan gölet dronla görüntülendi

2025-02-25 14:23 - Çevre-Hayat

AK Parti Gençlik Kolları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a basketbol topu hediye etti

2025-02-26 01:02 - Siyaset

Bakan Kacır: Havacılık ve uzay sektöründe 4,5 milyar dolarlık yatırımın önünü açtık

2025-02-25 14:57 - Teknoloji

İlgili Haberler

AB, şirketlere yönelik kurallarını basitleştiriyor

17:03 - Ekonomi

Fitch Ratings, Nissan'ın kredi notunu düşürdü

16:22 - Ekonomi

Enerji şirketi bp, petrol ve gaza yıllık 10 milyar dolar yatırım yapacak

16:18 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, İngiltere'de yatırımcılarla buluşacak

16:12 - Ekonomi

Türkiye Perakendeciler Federasyonu üyeleri ramazana özel kampanyalar düzenledi

15:18 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Amasya'da bir çiftçi soğuk havada meyve ağaçlarını buz tutturarak koruyor

17:17 - Gündem

TBMM Kartalkaya Kayak Merkezi Otel Yangınını Araştırma Komisyonu toplandı

17:13 - Siyaset

Hamas, İsrailli 4 esirin cenazesini yarın teslim edeceğini duyurdu

17:07 - Dünya

AB, şirketlere yönelik kurallarını basitleştiriyor

17:03 - Ekonomi

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nın biletleri yok satıyor

16:57 - Spor