?>

Krallık WhatsApp'ın peşine düştü!

Londra saldırısından sonra alarma geçen İngiltere, istediği herkesin WhatsApp’ına erişebilmenin yollarını arıyor. WhatsApp'ın gizliliği tehlikede.

Medya - 8 yıl önce

İngiliz gazetesi DailMail, elde ettikleri bir ekran görüntüsüyle geçen haftaya damgasını vuran Londra terör saldırısının başrolündeki Khalid Masood’un aktif bir WhatsApp kullanıcısı olduğunu ortaya çıkarmıştı.

WhatsApp yeni özelliklerine kavuştu! Son zamanlarda kullanıcıların yoğun eleştirilerine maruz kalan WhatsApp için yeni bir güncelleme...

İçişleri harekete geçti

Bu gelişmenin ardından İçişleri Bakanlığı Sekreteri Amber Rudd, hükümet adına Pazar günü BBC’ye konuşarak krallığın istihbarat ajanslarının WhatsApp sunucularına tam erişimlerinin olması için çalışacaklarını açıkladı. Amber Rudd'ın bu hafta içinde Google, Facebook ve Twitter’dan temsilcilerle buluşacağı açıklandı. Ayrıca Sky News’a konuşan Amber Rudd, bu dev şirketleri ile ilgili, “Bir azardan çok daha fazlasını alacaklar” diyerek güç gösterisinde bulundu.

“Teröristlerin birbirleriyle konuştukları bir platforma erişimimizin olmaması çok saçma bir durum” diyen Rudd, “Bunun için onlarla bir uzlaşma sağlamam gerekli” yorumunu yaptı.

WhatsApp’ın ise hükümetlerden gelen erişim taleplerine çok zor onay verdiği biliniyor. Uçtan uca şifreleme özelliğini tanıttıklarında, Brezilyalı bir mahkeme, uyuşturucu trafiğinde yer aldığına inandıkları bir şüphelinin mesajlarını kendileriyle paylaşmayı reddettiği için tüm ülkede WhatsApp’ı 3 gün boyunca engellemişti.

WhatsApp her ne kadar “Uçtan uca şifreleme sayesinde bizim mühendislerimiz bile sizin mesajlarınızı göremez” diyerek garanti vermiş olsa da, Ocak ayında ortaya çıkan bir skandalla uçtan uça şifrelemenin söylendiği gibi işe yaramadığı gösterilmişti. Krallığın bu skandalda ortaya çıkan güvenlik açığını kullanmak istediği, ve Rudd’ın WhatsApp’la bunun pazarlığını yapacağı konuşuluyor.

Teknoloji dünyasından bazı isimler ise WhatsApp’ın bu isteğe boyun eğmeyeceğini, ve Rudd’ın sözlerinin sadece İngiltere halkını rahatlatmak için bir güç gösterisi olduğunu savunuyor.

:: WhatsApp sizce gizlilik politikasını değiştirmeli mi?

SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SHIFTDELETE.NET

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Gençlerin küpesine, dövmesine, kıyafetine müdahil olmayın

2017-03-27 01:01 - Genel

Almanya'da referandum sandıkları hazır

2017-03-25 05:00 - Gündem

Endonezya'da 7 metrelik piton insan yuttu

2017-03-29 13:42 - Dünya

İngiliz polisi, teröristin Londra saldırısını tek başına yaptığını açıkladı

2017-03-26 10:35 - Genel

Devlet sanatçısı piyanistten öğretmenine vefa

2017-03-27 20:07 - Çevre-Hayat

'Örümcek Adam' geri dönüyor

2017-03-28 22:50 - Kültür Sanat

Bakan Çelik'ten Arnavutluk'a FETÖ uyarısı

2017-03-28 22:02 - Dünya

İçişleri Bakanı Soylu: Bir daha PKK'nın adını kimse anmayacak

2017-03-24 23:30 - Politika

Gerze Belediyesi anonsla 'acil mezarlık yeri' arıyor

2017-03-28 19:12 - Yerel haber-Şirket Haber

TOKİ'den Sur'a 110 bin metrekarelik yeşil alan

2017-03-30 17:32 - Gündem

İlgili Haberler

DMM 'THK'ye atanan kayyumlar 2 bin kişiyi işe aldı' iddialarını yalanladı

21:26 - Medya

Trump ve Musk medyanın kendilerini 'ayırma' çabalarını tartıştı

01:42 - Medya

Google'ın, Rusya ve Çin'in talebiyle ‘hükümet karşıtı’ içerikleri kaldırdığı iddiası

00:28 - Medya

ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI, Elon Musk'ın satın alma teklifini reddetti

11:23 - Medya

Reklam Kurulu 2024'te 'karanlık ticari tasarımlar'a odaklandı

11:53 - Medya

Günün Manşetleri

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya