?>

Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu görev yaptığı hastanede anıldı

İstanbul Tıp Fakültesi önünde gerçekleştirilen anma programında, başta Taşcıoğlu olmak üzere salgında hayatını kaybeden sağlık çalışanları için saygı duruşunda bulunuldu.

Sağlık - 4 yıl önce

Istanbul

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu için vefatının birinci yılında, görev yaptığı İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde anma töreni düzenlendi.

İstanbul Tıp Fakültesi önünde gerçekleştirilen anma programında, başta Taşcıoğlu olmak üzere salgında hayatını kaybeden sağlık çalışanları için saygı duruşunda bulunuldu.

Ellerinde karanfiller ve hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının fotoğraflarını taşıyan hekimler, çeşitli pankartlar açtı.

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, burada yaptığı konuşmada, İstanbul Tıp Fakültesinin salgının başından beri en çok kayıp veren ünitelerden biri olduğunu söyledi. İnsanlığın salgınla birlikte tarihin gördüğü en büyük savaşlardan birini yaşadığını dile getiren Tükek, bu savaşta en ön cephede sağlık çalışanlarının bulunduğunu vurguladı.

Sağlık çalışanlarının bu süreçte cansiparane mücadele ettiğini anlatan Tükek, "Virüsle savaşın ne zaman biteceği belli değil. Bizim kaybımız çok büyük. Üzüntü içerisindeyiz, bu üzüntümüz hiçbir zaman da azalmış değil." dedi.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip ise salgın kapsamında hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarını anarken, yakınlarına başsağlığı diledi.

Hayatını kaybeden meslektaşlarını ve onların hayatları pahasına şifa dağıtma çabasını hiçbir zaman unutmayacaklarını dile getiren Saip, Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu'nun pandemi ile mücadele eden tüm hekim ve sağlık çalışanları için simge bir isim olduğunu vurguladı.

Etkinlikte İstanbul Tabip Odasınca hazırlanan bildiriyi Yönetim Kurulu Üyesi Rukiye Eker Ömeroğlu okudu.

Başkalarının hayatını kurtarma çabasının kimi zaman sağlık çalışanlarının hayatlarına mal olduğunu kaydeden Ömeroğlu, "Bugün hekimler için başkalarının hayatını kurtarma çabasının kendi hayatlarına mal olabileceği gerçeğini kendi hayatı ile gösteren hocamız şahsında kaybettiğimiz bütün meslektaşlarımıza ve ekip arkadaşlarımıza saygı gösterme ve anılarına sahip çıkma günü.

Yaşadığımız kayıplara, yüreklerimizi dağlayan acıya rağmen her durumda görevimizin başındayız.

Tek bir hastamızın mağduriyet yaşamaması için yeminimizin gereğini yerine getirmeye hazırız.

Yeter ki başka hekimler, başka sağlık çalışanları ölmesin. Yeter ki tek bir yurttaşımızın daha evine ölüm acısı düşmesin." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Tokyo Olimpiyatları'na kota kazanan milli sporcuların sayısı 65'e yükseldi

2021-03-26 14:51 - Spor

ABD'nin 2020 İnsan Hakları Raporu'nda Çin'e ağır eleştiriler

2021-03-31 09:44 - Gündem

Türk iş insanları Irak ile 50 milyar dolarlık ticaret yapmayı hedefliyor

2021-03-28 15:47 - Ekonomi

Bingöl Üniversitesi 'kuluçka merkezi' ile kanatlı hayvan yetiştiricilerine hizmet veriyor

2021-03-28 16:25 - Çevre-Hayat

Irak Türkmen Cephesi'nin yeni Başkanı Turan: Türkmenler Irak'ın toprak bütünlüğünü savunmaktan taviz vermeyecek

2021-03-30 14:34 - Dünya

Kadın basketbolunda Ankara'da derbi heyecanı yaşanacak

2021-03-26 13:06 - Spor

Uludağ Ekonomi Zirvesi

2021-03-25 21:46 - Yerel haber-Şirket Haber

Türk bilim insanları buğdayın atası 'ıza'yı laboratuvar ortamında üretti

2021-04-01 16:51 - Ekonomi

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro kabinesindeki 6 değişikliği açıkladı

2021-03-30 12:25 - Dünya

Mısır Süveyş Kanalı'nı günlerce kapatan geminin sahibi firmadan 1 milyar dolar tazminat istiyor

2021-04-01 19:12 - Gündem

İlgili Haberler

Kanser hastalıklarının yüzde 10 ila 20'si kalıtsal nedene bağlı

17:02 - Sağlık

Soğuk havalar kalp krizi riskini artırıyor

13:27 - Sağlık

İnternet alışverişi sahte gözlük ve kontakt lens riskini artırıyor

11:38 - Sağlık

Uzmanlardan "sarı serum" uyarısı

11:12 - Sağlık

Fas'ta bir yılda 120 ölümün ardından "kızamıkla mücadele planı"

05:32 - Sağlık

Günün Manşetleri

Gazze'deki hükümet: İsrail, ateşkesin insani protokolünü uygulamayı kasten geciktiriyor

17:22 - Dünya

Amerikan yardım kuruluşu USAID'in medyayı fonlamasındaki rolü tartışılıyor

17:17 - Dünya

UNICEF, Haiti'deki 1,2 milyon çocuğun silahlı şiddet tehdidi altında yaşadığını bildirdi

17:13 - Dünya

Brezilya'nın Sao Paulo kentinde küçük uçağın düşmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti

17:07 - Dünya

Almanya Başbakanı Scholz, ABD Başkanı Trump'ın Gazze'yi "devralma" planını redde

17:03 - Dünya