?>

'Kosova Kosova'dır, Sırbistan da Sırbistan'

Kosova Cumhurbaşkanı Thaçi, "Kosova Kosova'dır, Sırbistan da Sırbistan. Biz iki ayrı, bağımsız ülkeyiz. Sırbistan Cumhurbaşkanı da Kosova'nın 114 ülke tarafından tanınan, bağımsız bir ülke olduğunu iyi biliyor." dedi. - Anadolu Ajansı

Dünya - 8 yıl önce

ZAGREB

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in dün yaptığı "Kosova da dahil tüm Sırp topraklarını koruyacağı" açıklamasına ilişkin, "Kosova Kosova'dır, Sırbistan da Sırbistan. Biz iki ayrı, bağımsız ülkeyiz. Sırbistan Cumhurbaşkanı da Kosova'nın 114 ülke tarafından tanınan, bağımsız bir ülke olduğunu iyi biliyor." dedi.

Thaçi, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'deki resmi temasları kapsamında, Hırvat mevkidaşı Kolinda Grabar Kitarovic ile bir araya geldi.

Kosova Cumhurbaşkanı Thaçi görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, ülkesinin Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyeliği hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceğini belirterek, "Vize serbestliği ile NATO standartlarında Kosova Silahlı Kuvvetlerinin oluşturulması konularına ağırlık veriyoruz." dedi.

Kosova'nın başta Arnavutlar olmak üzere içinde yaşayan tüm azınlıkların haklarını kapsayacak bir istikrara ulaşması gerektiğini ifade eden Thaçi, tüm dost ülkelerle yargı, ekonomi ve terörle mücadele alanlarında iş birliği yapacaklarını söyledi.

Thaçi, Sırbistan'ın yeni cumhurbaşkanı Vucic'in dünkü yemin töreninde yaptığı "Kosova da dahil tüm Sırp topraklarını koruyacağı" açıklamasını da değerlendirerek, "Belgrad'dan ilk kez bu tarzda bir açıklama gelmiyor. Kosova Kosova'dır, Sırbistan da Sırbistan. Biz iki ayrı, bağımsız ülkeyiz. Sırbistan Cumhurbaşkanı da Kosova'nın 114 ülke tarafından tanınan, bağımsız bir ülke olduğunu iyi biliyor. Açıklamanın (Sırbistan'ın) iç politika bağlamında yapıldığını düşünüyorum." dedi.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kitarovic de AB ve NATO üyeliği yolunda Kosova'yı desteklediklerini belirterek, Kosova'da 11 Haziran'da yapılacak erken genel seçimin ardından iki ülke arasında vize serbestliğinin uygulanmaya başlaması temennisinde bulundu.

Kosova'da yaşayan Hırvat azınlıkların Mecliste temsil edilmesi noktasında da çalışmalar yapılması kararı aldıklarını vurgulayan Kitarovic, iki ülke arasındaki ilişkilerin son derece iyi olduğunu sözlerine ekledi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Turkcell'in milyar dolarlık İrancell davasında esasa geçiliyor

2017-06-01 17:28 - Ekonomi

En büyük pişmanlıkları sigara

2017-05-30 15:17 - Çevre-Hayat

Endonezya’nın 'bedug' davulu yıllara meydan okuyor

2017-05-29 15:27 - Dünya

'Kosova Kosova'dır, Sırbistan da Sırbistan'

2017-06-01 19:07 - Dünya

Anamur muzu lokumla tanıtılacak

2017-06-01 16:37 - Ekonomi

FETÖ'nün İstanbul'daki 'ana darbe' davasını şehit yakınları ve gaziler de izliyor

2017-05-31 18:49 - Genel

Fotoğraflarla "Kuzeyin Venedik'i" Sakin şehir Stockholm

2017-05-30 17:02 - Dünya

Taksiden inen gençlere otomobil çarptı: 1 ölü, 3 yaralı

2017-06-01 11:42 - Gündem

Mavi Marmara şehitleri anıldı

2017-05-28 12:27 - Gündem

Theresa May'a 'korkaklık' suçlaması

2017-06-01 09:27 - Dünya

İlgili Haberler

ABD İç Güvenlik Bakanı Noem, at sırtında sınır devriyelerini gezdi

09:53 - Dünya

Panama Devlet Başkanı Mulino: Panama Kanalı'nın egemenliği tartışmaya kapalı

08:37 - Dünya

Trump: Panama Kanalı'nı ya geri alacağız ya da çok güçlü bir şey olacak

08:32 - Dünya

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Başkanı Trump'ın daveti üzerine Washington'da

08:27 - Dünya

Terör örgütü PKK/YPG, Şara'nın geçiş dönemi cumhurbaşkanı ilan edildiği toplantıya karşı çıktı

22:33 - Dünya

Günün Manşetleri

İstanbul'da yarıyıl tatilin ardından okulların açılmasıyla trafik yoğunluğu oluştu

10:03 - Gündem

Küresel piyasalar haftaya satış bakısıyla başladı

09:57 - Ekonomi

ABD İç Güvenlik Bakanı Noem, at sırtında sınır devriyelerini gezdi

09:53 - Dünya

'Mercek-28' operasyonunda 36 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

09:17 - Asayiş

Panama Devlet Başkanı Mulino: Panama Kanalı'nın egemenliği tartışmaya kapalı

08:37 - Dünya