?>

KOSGEB desteğiyle çalışan sayısını 350'ye çıkardı, 400 kişiye daha istihdam sağlayacak

Diyarbakır'da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekleriyle tekstil fabrikası kuran ve çalışan sayısını her yıl artıran girişimci, ikinci fabrikayı hizmete açmak için çalışıyor.

Ekonomi - 9 ay önce

Diyarbakır

İstanbul'da uzun yıllar tekstil sektöründe çalışan Cengiz Çakmak, 2019'de işini memleketinde sürdürmek için Diyarbakır'a döndü.

Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kiraladığı fabrikada 15 çalışanla tekstil ürünleri imalatına başlayan Çakmak, başvurusu üzerine 2020'de KOSGEB İleri Girişimcilik Programı kapsamında 110 bin lira hibeden yararlandı.

Hibe desteğiyle büyüttüğü fabrikasında çalışan sayısını 150'ye çıkaran Çakmak, geçen yıl KOBİ-GEL Destek Programları kapsamında da 1 milyon 28 bin lira faizsiz kredi ve 170 bin lira hibe olmak üzere toplam 1 milyon 198 bin lira destek aldı. Fabrikasındaki makine sayısını artıran Çakmak, istihdam ettiği kişi sayısını da 350'ye yükseltti.

İkinci fabrikasını açmak için çalışma yürüten Çakmak, burada da 400 kişiyi istihdam etmeyi hedefliyor.

"Memleketime hizmet etmek istiyorum"

Girişimci Cengiz Çakmak, AA muhabirine, 1995 ile 2019 arasında İstanbul'da tekstil sektöründe çalıştığını söyledi.

Yaklaşık 5 yıl önce döndüğü memleketinde fabrika kiraladığını, KOSGEB destekleriyle çalışan sayısını artırdığını ve işini büyüttüğünü aktaran Çakmak, "Şu ana kadar yurt içi ve yurt dışındaki firmalar için fason üretim yapıyorduk. Önümüzdeki süreçte kendi markamızla üretim yaparak ihracat yapmayı hedefliyoruz." dedi.

Firma olarak büyümeye devam edeceklerini dile getiren Çakmak, şu an ikinci fabrikayı faaliyete sokmak üzere olduklarını bildirdi.

İkinci fabrikada da yaklaşık 400 kişiyi istihdam etmeyi hedeflediğini ifade eden Çakmak, "Yatırımlar yaparak memleketime hizmet etmek istiyorum. Ülke ekonomisine fayda sağlamaya çalışıyoruz. Memleketime hizmet etmekten, insanımıza ekmek kapısı açmaktan çok mutluyuz, gururluyuz. Memleketimize yatırımlar yaparak istihdam sağlamaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Fabrika çalışanı Esma Çakir de iş imkanı bulduğu için mutlu olduğunu söyledi. Çalışmaya başladıktan sonra hayatının değiştiğini belirten Çakir, "Ailemin ihtiyaçlarını karşıladım. İhtiyacım olan her şeyi alabildim." dedi.

Sultan Ekin de ekmeğini kazanmanın mutluluğunu yaşadığını, kentte daha fazla fabrika açılmasını ve böylelikle daha çok kişinin istihdam edilmesini istediklerini kaydetti.

"Yeni girişimcilerimizin yanındayız"

KOSGEB İl Müdürü Vedat Güler, genç ve kadın girişimciler ile KOBİ'lere ciddi destekler verdiklerini, rekabet gücünü, istihdam ettikleri kişi sayısını, ihracat ve imalatla ilgili kapasitelerini artırmak için girişimcilere her türlü desteği sunduklarını belirtti.

Çakmak'ın açtığı fabrikanın KOSGEB destekleriyle geliştiğine dikkati çeken Güler, "Firmamız, ciddi anlamda istihdam sağlayan örnek teşkil edebilecek iyi bir firma. İlimizde istihdama çok ciddi anlamda katkı sunmuştur. KOSGEB olarak tam da istediğimiz bu. Girişimcilerimizi destekliyoruz, sağladıkları istihdamla ilimize, ülkemize katkı sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Girişimcilik desteklerinin güncellendiğini dile getiren Güler, desteklerin üst limitlerinin artırıldığını bildirdi.

Güler, "Yeni girişimcilerimizi bu destek programlarımızdan faydalanmak için KOSGEB'e müracaat etmelerini bekliyoruz. Yeni girişimcilerimizin yanındayız, her türlü destekle onlarla birlikteyiz. Yeni destek programımızın üstü limiti 2 milyon lirayı bulmakta. Bu destekten faydalanmalarını bekliyoruz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Güler, OYAK'ın 64'üncü genel kurulu dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti

2024-05-25 16:52 - Gündem

Galatasaray Başkan Adayı Süheyl Batum, Ali Koç hakkında suç duyurusunda bulundu

2024-05-20 19:37 - Spor

PFDK'den Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe'ye bir maç ceza

2024-05-26 14:53 - Spor

20 bin afetzedeye barınma imkanı sunan park ve bahçelerde depremin izleri siliniyor

2024-05-25 14:28 - Gündem

TFF Başkan adayı Erdal Alkış: Türk futbolunda yeni bir dönemi başlatmak istiyorum

2024-05-20 18:37 - Spor

Mersin'de zincirleme trafik kazasında 10 kişi öldü, 30 kişi yaralandı

2024-05-26 20:58 - Asayiş

Erzincan'daki Göyne Barajı bahar yağışlarıyla doldu

2024-05-20 18:43 - Çevre-Hayat

THY'den "Tohum Topu" projesine destek

2024-05-23 18:48 - Gündem

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak, BAE'li mevkidaşı el-Mazrui ile görüştü

2024-05-27 12:28 - Gündem

Sahipsiz hayvanlara ilişkin 4 bakanlığın yaptığı çalışma tamamlandı

2024-05-22 19:47 - Gündem

İlgili Haberler

Mükellefler geçen yıl en çok imalat sektöründe vergi matrahını eksik beyan etti

13:12 - Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Ekonomimizi daha dirençli ve güçlü hale getirdik

12:58 - Ekonomi

Temiz enerjiden elektrik üretiminde suyun gücü ağır bastı

12:53 - Ekonomi

Kahve fiyatları rekor seviyeyi gördükten sonra yüzde 10'un üzerinde geriledi

12:47 - Ekonomi

İnşaat maliyetlerindeki artış 49 ayın en düşüğünde

12:43 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Mükellefler geçen yıl en çok imalat sektöründe vergi matrahını eksik beyan etti

13:12 - Ekonomi

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma G

13:08 - Siyaset

Ambulans uçak Muş'ta yeni doğan bebek için havalandı

13:02 - Gündem

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Ekonomimizi daha dirençli ve güçlü hale getirdik

12:58 - Ekonomi

Temiz enerjiden elektrik üretiminde suyun gücü ağır bastı

12:53 - Ekonomi