?>

Kortların "efendisi" Novak Djokovic

Çim, toprak, sert kort ayırmaksızın ulaştığı şampiyonluklarla tenis dünyasına damga vuran Sırp raket Novak Djokovic, başarılarla dolu kariyerine yeni rekorlar eklemeye devam ediyor.

Spor - 3 hafta önce

İstanbul

Yeteneği, tekniği, çok yönlülüğü, bitmek bilmeyen kondisyonu, disiplini ve mental dayanıklılığıyla kortlarda rakiplerine üstünlük kuran Djokovic, ilerleyen yaşına rağmen performansıyla yıllara meydan okuyor.

Seneler boyunca girdikleri büyük rekabetle tenis kalitesini belki de bir daha hiç olmayacak kadar yukarı çeken "Büyük Üçlü"nün son temsilcisi Djokovic, Rafael Nadal ve Roger Federer'in birer rekorunu daha ele geçirmeyi başardı.

Masters turnuvalarında 414 galibiyet

Kimilerine göre tenis dünyasının gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu 37 yaşındaki Djokovic, 4 numaralı seribaşı olarak katıldığı ATP Masters 1000 turnuvası Miami Açık'ta final oynadı.

Finalde Çek Jakub Mensik'e kaybeden Djokovic, Miami Açık'ta kazandığı karşılaşmalarla ATP Masters 1000 turnuvalarında 414 galibiyete ulaştı ve Nadal'ı geçerek en çok maç kazanan tenisçi oldu.

İspanyol Nadal'ın 410 galibiyetle ikinci sırada yer aldığı listede İsviçreli Federer ise 381 galibiyetle üçüncü basamakta bulunuyor.

Masters turnuvalarında finale çıkan en yaşlı tenisçi

Djokovic, 1990'da oynanmaya başlanan Masters 1000 turnuvalarında finale kalan en yaşlı tenisçi oldu.

Miami Açık'ta 37 yaş 301 günlükken finale çıkan Sırp tenisçi, 37 yaş 222 günlükken bunu başaran Federer'i geçmeyi başardı.

Miami Açık'ta en çok finale kalan iki tenisçiden biri

Miami Açık'ı 6 kez (2007, 2011, 2012, 2014, 2015, 2016) kazanan Djokovic, turnuva tarihinin tek erkeklerde en çok final oynayan oyuncu rekoruna ortak oldu.

Djokovic, 8. defa finale yükselerek tek erkeklerde en çok şampiyonluk rekorunu paylaştığı eski ABD'li tenisçi Andre Agassi'nin turnuvadaki en fazla final oynama rekorunu da egale etti.

Teklerde 100. zaferini hedefliyor

Tek erkeklerde 24'ü grand slam olmak üzere 99 turnuva şampiyonluğu yaşayan Djokovic, "100'ler kulübüne" girmeyi hedefliyor.

Miami Açık'ta finalde kaybederek bu fırsatı kaçıran Sırp tenisçi, ABD'li Jimmy Connors (109) ve Federer'in (103) dahil olduğu ATP tekler turnuvalarında 100 şampiyonluğa ulaşan üçüncü isim olmayı amaçlıyor.

En fazla grand slam kazanan tenisçi

Tarihte 24 kezle en fazla grand slam turnuvası kazanan tenisçi ünvanını elinde bulunduran Djokovic, 10 Avustralya Açık, 7 Wimbledon, 4 ABD Açık ve 3 Fransa Açık zaferi elde etti.

Djokovic, her grand slam turnuvasını en az üçer kez kazanarak 3 defa "kariyer grand slam" yaptı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan tecrübeli tenisçi, "kariyer altın slam" yapma başarısı da gösterdi.

Ayrıca 9 Masters turnuvasını en az ikişer defa kazanan Djokovic, kendisinden başka kimsenin başaramadığı "kariyer altın Masters"ı iki kez tamamladı.

Büyük turnuvaların tamamını kazanan tek tenisçi

Djokovic, tenis dünyasında büyük turnuvaların tamamını kazanan tek isim olmayı başardı.

Sırp raket, ATP Finalleri, Olimpiyat Oyunları, 4 grand slam ve 9 Masters turnuvası olmak üzere tenisteki tüm organizasyonlarda şampiyonluk yaşadı.

Kariyerindeki "enler"

Djokovic, tek erkeklerde en fazla grand slam, Masters 1000 ve ATP Finalleri kazanan isim olmayı başardı.

Sırp raket, kariyerinde 40 Masters 1000 turnuvası, 24 grand slam ve 7 ATP Finalleri zaferi elde etti.

Tecrübeli tenisçi, 428 haftayla tek erkekler dünya sıralamasında en uzun süre zirvede yer alan isim de oldu.

Novak Djokovic, tek erkeklerde en fazla şampiyonluk rekorunu elinde bulundurduğu grand slam turnuvalarında en fazla maç kazanan (382), en çok çeyrek final (61), yarı final (50) ve final (37) oynayan tenisçi olarak da tarihe geçti.

Turnuvalardan en çok para kazanan isim

Djokovic, tenis dünyasının en fazla para ödülü kazanan oyuncusu olarak göze çarpıyor.

Kariyeri boyunca 1136 galibiyet, 227 mağlubiyet yaşayan Djokovic, katıldığı turnuvalardan 186 milyon 885 bin 509 dolar para ödülü kazandı.

Bu alanda Nadal, 134 milyon 946 bin 100 dolar ve Federer 130 milyon 594 bin 339 dolarla Djokovic'i takip etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

28 Şubat'la yarım kalan hayali, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasındaki başarısıyla taçlandı

2025-04-01 16:03 - İslam-Hayat - Şevval 1446

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Verşinin ile Türk Büyükelçi Bilgiç, Karadeniz sularındaki durumu görüştü

2025-04-01 16:56 - Özel Haber

Rusya'daki yabancı iş adamlarının yüzde 40'tan fazlası Batı'nın yaptırımlarından muzdarip

2025-03-31 18:49 - Özel Haber

Araz Ağalarov, terör saldırısı kurbanları için Crocus'ta anıt açtı

2025-04-02 00:33 - Özel Haber

AvtoVAZ Başkanı Sokolov, Rusya'daki bayilerde bulunan yabancı otomobil stokunu değerlendirdi

2025-04-03 01:21 - Özel Haber

Senegal'de Ramazan Bayramı namazı okyanus kenarında beyazlar içinde kılındı

2025-03-31 17:08 - İslam-Hayat - Şevval 1446

Çin Dışişleri Bakanı Vang, kritik eşikte Rusya'yı ziyaret ediyor

2025-03-31 20:43 - Dünya

Türkiye'deki 90 bin camide şehitler ve mazlumlar için dua edildi

2025-03-30 17:53 - İslam-Hayat - Şevval 1446

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yaşanan olaylar soygunu perdeleme çabasından başka hiçbir şey değildir

2025-03-30 18:23 - Siyaset

Futbol hakemi çift, yeşil sahalarda birlikte maç yönetiyor

2025-04-01 14:13 - Spor

İlgili Haberler

Sivasspor, kendi sahasında Antalyaspor'u 2-0 yendi

18:43 - Spor

Uluslararası Antalya Kupası başladı

16:37 - Spor

Turizmciler ve esnaf, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun tanıtıma katkısından memnun

16:22 - Spor

Eski Fenerbahçe yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp, başkan adaylığını açıkladı

16:03 - Spor

9 kampta 510 güreşçi şampiyonluk için çalışıyor

15:03 - Spor

Günün Manşetleri

Bakan Şimşek, ABD temaslarını değerlendirdi

18:57 - Ekonomi

Trump, Rusya ve Ukrayna arasındaki barış görüşmelerine dair olumsuz haberleri eleştirdi

18:53 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Her alanda teknolojik gelişimi hızlandırmaya çalışıyoruz

18:48 - Gündem

Sivasspor, kendi sahasında Antalyaspor'u 2-0 yendi

18:43 - Spor

Yerli aşı TURKOVAC'ı geliştiren Prof. Dr. Özdarendeli, söyleşide konuştu

18:37 - Gündem