?>

Korsan gösteride oğlu vurulan babanın PKK isyanı

Adana'da bölücü terör örgütü PKK'nın yol kapatıp korsan gösteri yaptığı sırada yaralanan gencin babası Mehmet Baysal, "Oğlumu ve motosikletini yakmakla tehdit edip gösteriye götürdüler. Bizim onlarla işimiz olmaz. Mahallede sokağa çıkamaz olduk, Allah için artık yeter"

Gündem - 9 yıl önce

Adana'da bölücü terör örgütü PKK'nın yol kapatıp korsan gösteri yaptığı sırada yaralanan gencin babası Mehmet Baysal, 'Oğlumu ve motosikletini yakmakla tehdit edip gösteriye götürdüler. Bizim onlarla işimiz olmaz. Mahallede sokağa çıkamaz olduk, Allah için artık yeter' diyerek PKK'ya isyan etti. 

Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Gülbahçesi Mahallesi'nde bölücü terör örgütü PKK yandaşları yol kesip ateş yaktı. Polis, olay yerine giderek gösteriye katılanları önce yolu açması için uyardı. Ancak PKK yandaşları el yapımı bomba, hava fişek, ve taş atarak karşılık verince polis de tazyikli su ve biber gazlı müdahale etti. Daha sonra grup içinden polise silahla ateş açıldı. 

Bunun üzerine polis de ateş açarak grubu karşılık verdi. Bu arada grupta bulunan Zekeriya Baysal ve ismi öğrenilemeyen bir kişi yaralandı. Polis, yaralılar için ambulans çağırıp hastanelere kaldırdı. Yaralılardan ismi öğrenilemeyen şahsın askerden izinli olarak geldiği ve korsan gösteriye katıldığı belirlendi. Yaralılar, tedavilerinin ardından taburcu edilerek Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilip burada ifadeleri alındı.

Yaralılardan Zekeriya Baysal, ifadesinde mobilyacı yanında çalıştığını işe giderken korsan gösteri yapan şahısların yanına gelip gösteriye katılmak için kendisini tehdit ettiğini katılmak istemeyince de motosikleti ve kendisini yakmakla tehdit ederek zorla götürdüklerini söyledi. Zanlılar ifadesinin ardından bugün adli tıp birimine salık kontrolüne götürüldü. Bacağından yaralı Baysal, babasının yardımı ile polis aracından indirip adli tıpa götürdü. Sağlık kontrolünden sonra da güçlükle polis aracına getirdi.

Baba, oğlunun bu durumuna isyan ederek, 'Bunu zorla götürmüş 20 kişi, yolda önünü kesip motordan aşağıya indirmişler. İndirdikten sonra motorun depo kapağını açarak benzin çıkarmışlar. Sen bizimle gelmezsen hem seni öldürürüz hem de motoru yakarız demişler. Ne silahı işten geliyor oğlum, PKK zorla götürmüş. Gülbahçesi’nde oturuyoruz biz Arap’ız bizi herkes biliyor. Bizim dosyalarımızı çıkarsınlar dedemin dedesinin bir şeyi çıkarsa hepimizi yaksınlar. 

Biz bu olaylardan bıktık, bıktık yeter. Allah için yeter, Allah için. Bu cenazeler her gün, her gün 20-30, kişi yazık değil mi ya. Günah arkadaş günah mahallemizde huzur kalmadı. Artık dışarı çıkamıyoruz. Dün 8 kişi sokak, sokak geziyorlar milletin ziline basıyorlar. Yardım edin diyerek para istiyor PKK’lılar. Bıktık artık biz bunlardan' dedi.Daha sonra iki zanlı adliyeye sevk edildi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ukrayna askeri helikopterinden Giresun’a zorunlu iniş

2015-09-14 22:20 - Gündem

Davutoğlu, listeleri instagram hesabından paylaştı

2015-09-18 20:35 - Siyaset

Atletico Madrid maçı öncesi 2 eksik

2015-09-14 14:46 - Spor

Oy pusulasındaki sıralama belirlendi

2015-09-13 14:47 - Politika

Başbakan Davutoğlu, Musevilerin Roş Aşana Bayramı’nı kutladı

2015-09-15 08:33 - Gündem

Mescid-i Haram’da 107 kişinin öldüğü kazanın yeni görüntüsü!

2015-09-14 13:04 - Dünya

332 milyon Euro’luk dev maç

2015-09-16 00:20 - Spor

Emekliler maaşlarını hangi gün alabilecek?

2015-09-18 13:34 - Ekonomi

Uğur Işılak aday mı!

2015-09-18 20:38 - Politika

Boğulmaktan polis kurtardı

2015-09-15 21:24 - Asayiş

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına yönelik açıklamalarda "hassasiyet" çağrısı

22:03 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan The Economist'e tepki

21:12 - Gündem

Türkiye ile Irak'ın, su konusunda işbirliğine yönelik komite toplantısı Bağdat'ta yapıldı

18:08 - Gündem

Kartepe'de hafta sonu yoğunluğu yaşandı

17:17 - Gündem

Türk savunma sanayisi yoğun katılımla IDEX ve NAVDEX 2025'te boy gösterecek

17:03 - Gündem

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor