?>

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Metintaş'tan 'Kurban Bayramı' uyarısı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Kurban Bayramı öncesinde uyarılarda bulundu.

Sağlık - 5 yıl önce

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi de olan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş, üniversitenin Eğitim Fakültesince çevrim içi düzenlenen etkinliğe katıldı.

Metintaş, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ersin Karademir moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Pandeminin Seyri ve Toplumsal Yansımaları" adlı söyleşide, salgının genel durumu hakkında bilgi verdi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde "Ulusal bir kısıtlama gelir mi?" konusunda henüz bir bilgilendirme yapılmadığını belirten Metintaş, şöyle devam etti:

"Bireysel olarak Kurban Bayramı'nda yapmamız gerekenler var. Gelin, ev ziyaretlerini bu bayramda yapmayalım. Yakınlarımızı telefonla arayıp hallerini ve hatırlarını soralım. Ev ziyareti yapmazsak çok daha iyi. Anne ve babalarımız bizim canlarımız ancak onlar Kovid-19 için riskteler. Belki sosyal mesafeyi açık alanlarda koruyup, görüşebiliriz. Bunu da el öpmeden, el sıkmadan, maskelerimizle yapmalıyız. Bayram ikramında da bulunulmamalı. Sadece kolonya dökerek açık alanda çok kısa süreli bir ziyaret yapabiliriz. Aklımız hep büyüklerimizde olsun. Riskli gruplar için bayramı sanal aleme taşımalıyız."

Prof. Dr. Metintaş, bayramda mezarlık ziyaretlerinde de kalabalık oluşturulmaması gerektiğine dikkati çekti.

Ayrıca 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunanlara bayram namazına gitmemelerini tavsiye eden Metintaş, "Evde namazlarını kılabilirler. Bireysel seccade ve maskeyle gidilen namazın ardından hemen eve dönülmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kurban kesim alanlarında oluşabilecek kalabalığı önlemekte belediyelere görevler düştüğünü anlatan Metintaş, "Et dağıtımında eldiven kullanmak gerekiyor. Bu sırada maske kullanılarak sosyal mesafeye uyulması önemli." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Can Dündar'ın evini satın aldığı iddia edilen avukatların FETÖ davasında karar

2020-07-14 21:27 - Asayiş

Türkiye'nin yerli silah ve teçhizatları dünyaca ünlü bilgisayar oyununda yer buldu

2020-07-11 15:22 - Teknoloji

İş vaadiyle Libya'ya paralı asker olarak götürülen Sudanlı gençler BAE'den özür bekliyor

2020-07-15 00:50 - Gündem

Ünlü isimlerin Twitter hesapları ele geçirildi

2020-07-16 06:27 - Dünya

Van Gölü'nde batan teknedeki cesetlerin çıkarılması için çalışmalar sürüyor

2020-07-12 13:57 - Gündem

Küresel piyasalar yoğun veri gündemine odaklandı

2020-07-14 12:38 - Ekonomi

'Ayasofya'nın ibadete açılmasından mutluluk duyduk'

2020-07-13 23:02 - Dünya

Lübnan'da ekonomik kriz protesto edildi

2020-07-12 02:57 - Dünya

Rize'deki şiddetli yağışın ardından hasar tespit ve tahliye çalışmaları sürüyor

2020-07-15 13:12 - Gündem

Antarktika'daki bitkilerin yakın zamanda yaşamaya başladığı belirlendi

2020-07-15 15:12 - Teknoloji

İlgili Haberler

Fas'ta bir yılda 120 ölümün ardından "kızamıkla mücadele planı"

05:32 - Sağlık

Suriye'de işitme engelli çocuklar cihazlarla ilk kez duymanın sevincini yaşadı

22:33 - Sağlık

Pasif içicilik "inme" riskini yüzde 30 artırıyor

22:32 - Sağlık

Sağlık Bakanlığı 'Aile Hekimliğine Geçişte Muvafakat İşlemleri' genelgesini revize etti

21:11 - Sağlık

Hakkari'de 43 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

15:43 - Sağlık

Günün Manşetleri

İstanbul'da kar yağışının etkisiyle trafik yoğunluğu yaşanıyor

09:13 - Asayiş

Antalya'da düzenlenen 'Hücre-9' operasyonunda 15 şüpheli yakalandı

09:07 - Asayiş

İstanbul'da kar, trafik kazalarına sebep oldu

09:03 - Asayiş

IMF, Japonya'da politika faizinin 2027 sonunda nötr seviyeye ulaşacağını öngörüyor

08:57 - Ekonomi

Panama, Çin'in Kuşak ve Yol Girişimi'nden resmen ayrılacağını duyurdu

08:53 - Dünya