?>

'Kora kor bir mücadele yapıyoruz'

İçişleri Bakanı Soylu, "Bizi yıllarca kültür emperyalizminin içerisinde yok etmeye çalışanlar, bugüne kadar başarılı olamadıkları için bugün topyekün mücadelenin içerisine giriyorlar. İşte kora kor bir mücadele yapıyoruz." dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

TRABZON

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Şimdi birileri akıl tutulması gerçekleştirmişler. Onlar ne kadar tek bayrağa, tek devlete hayır deseler de biz hep şunu söyleyeceğiz; tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet. Hep bunu söylemeye devam edeceğiz." dedi

Soylu, Memur-Sen Trabzon Şube binasının açılışında yaptığı konuşmada, ''bir millet olacak, o milletin bir bayrağı olacak, o milletin bir vatanı olacak ve bir devleti olacak." ifadesini kullandı.

İnternette sitelerinde dün bir şeylerin dolandığını dile getiren Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şırnak'ta HDP'nin Kürtçe sözlü bir şarkısı yasaklandı. Kıyamet koptu. Bazı bu AB seviciler var. Şarkıda şunlar var Kürtçe; tek devlete hayır. Şarkıda şunlar var; tek bayrağa da hayır. Şimdi birileri akıl tutulması gerçekleştirmişler. Onlar ne kadar tek bayrağa, tek devlete hayır deseler de biz hep şunu söyleyeceğiz; tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet. Hep bunu söylemeye devam edeceğiz ve bu ülkede kimse bizim bayrağımıza, kimse Ezan-ı Muhammedimize, kimse bizim değerlerimize, kimse bizim geleneklerimize kimse ama kimse medeniyetimizin kodları olan merhamet, şefkat ve iyilik medeniyeti anlayışına hiçkimse dokunamayacak."

Soylu, "Bizim kalelerimizdeki bayraklarımıza kimse el uzatmaya, kimse onları oradan sökmeye cesaret edemeyecektir. Herkes böyle bilsin." ifadesini kullanarak, Memur-Sen'e verdikleri demokrasi mücadelesi için de teşekkür etti.

"Bizi kimse başka ülkelerle karıştırmasın"

Süleyman Soylu, on yıllardır bunların yaşandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"İşte yavaş yavaş adımlarla, bu millet Cumhuriyetin kurulduğu iki temel ülkü, birisi tam bağımsızlık, ötekisi ise egemenlik kayıtsız şartsız milletin lafı. İşte bu ikisine evet bizim en çok yaklaştığımız zaman diliminde yine baktılar ki terör örgütleri işe yaramıyor, baktılar ki dolar ve avro operasyonları işe yaramıyor, baktılar ki uluslararası kuruluşlar işe yaramıyor, baktılar ki paraşütle coğrafyaya indirdikleri DEAŞ işe yaramıyor, baktılar ki yıllardan beri sevinip büyüttükleri, 50 yıldır bu ülkenin başına bela ettikleri FETÖ işe yaramıyor, baktılar ki F16'lar işe yaramıyor, baktılar ki tanklar işe yaramıyor, baktılar ki helikopterlerle silahlar, kurşunlar işe yaramıyor, yani esas abileri sahaya girdiler. Hollanda, Almanya, İsviçre, burada söylüyorum topyekün hepsi gelsinler, FETÖ'sü de gelsin, DEAŞ'ı da gelsin, hepsi gelsinler ne yaptıklarını biliyoruz. "

Türkiye'yi kimsenin başka ülkelerle karıştırmaması gerektiğinin altını çizen Soylu, şunları söyledi:

"Bizi yıllarca kültür emperyalizminin içerisinde yok etmeye çalışanlar, bizi yıllarca televizyon dizileriyle başkalaştırmaya, kimliğimizi değiştirmeye çalışanlar, bugüne kadar başarılı olamadıkları için bugün topyekün mücadelenin içerisine giriyorlar. İşte kora kor bir mücadele yapıyoruz. Onlar her türlü hainlikle yapıyorlar, biz de demokrasiyle, medeniyetimizin bize verdiği değerlerle, sandıkla, reyle ve oyla yapıyoruz. İşte 16 Nisan hep beraber göreceğiz. Hep beraber bu arif milletin, veraset sahibi milletin aldığı kararı göreceğiz. Türkiye'nin artık yorulmasını istemiyoruz." diye konuştu.

"Tek adamlığın nasıl olduğunu en iyi şekilde onlar bilirler"

Soylu, "tek adamlık" eleştirileri ile ilgili de değerlendirmede bulunarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Onlar bir taraftan diyecekler, bir taraftan ortaya koyacaklar, tek adamlık diyecekler. Sabahtan akşama kadar evet anlaşılıyor ki, Cumhuriyet Halk Partisinde de, Avrupa'da İslama fobyo var, Cumhuriyet Halk Partisinde İnönü fobya başlamış. Kendileri tek adamlığın nasıl olduğunu en iyi şekilde onlar bilirler. Ama buradan Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na söylüyorum, 'sen biraz bu kavrama uzaksın amma bu kavramı biraz çalışsan anlayabileceksin. Bilesin ki bu Anadolu coğrafyasında ve bu topraklarda tek adamlık olmaz. Milletin adamlığı olur, milletin."

"Gerçi onun anlayabilecek bir hali de kalmadı" ifadesini kullanan Soylu, "Bizim buraların güzel bir sözü var. Düşmüş bir longoza çıkamıyor. Düşmüş, PKK'nın longozuna düşmüş, FETÖ'nün longozuna düşmüş, oradan hiçbir şekilde çıkamıyor. Çıkabileceğini de göremeyeceğiz. 16 Nisan'dan sonra onun için de gereğini yerine getirirler." dedi.

"16 Nisan sadece bir 18 madde değildir"

Soylu, önemli bir tarihe gidildiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"16 Nisan sadece bir 18 madde değildir. Bu ülkenin bağımsızlık senedinin tekrar bu memlekette, bu milletin kararıyla imzalanmasıdır. 16 Nisan Türkiye'yi bir kalıba sokmaya çalışanlara karşı bir itirazın bu milletin kararıyla imzalanmasıdır. 16 Nisan, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize yeniden o selametle gidebilmemizin, o istikamete ulaşabilmemizin, milletimizin kararıyla imzalanmasıdır ve 16 Nisan milletimizin mührüdür."

Muhabir: Meltem Yılmaz

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Gençlerin küpesine, dövmesine, kıyafetine müdahil olmayın

2017-03-27 01:01 - Genel

Bulgaristan'ın sığınmacı kabulü

2017-03-31 18:17 - Dünya

Almanya'da referandum sandıkları hazır

2017-03-25 05:00 - Gündem

Endonezya'da 7 metrelik piton insan yuttu

2017-03-29 13:42 - Dünya

FETÖ'nün eğitim kurumlarına operasyon

2017-03-31 11:12 - Gündem

İngiliz polisi, teröristin Londra saldırısını tek başına yaptığını açıkladı

2017-03-26 10:35 - Genel

Devlet sanatçısı piyanistten öğretmenine vefa

2017-03-27 20:07 - Çevre-Hayat

'Örümcek Adam' geri dönüyor

2017-03-28 22:50 - Kültür Sanat

Bakan Çelik'ten Arnavutluk'a FETÖ uyarısı

2017-03-28 22:02 - Dünya

Gerze Belediyesi anonsla 'acil mezarlık yeri' arıyor

2017-03-28 19:12 - Yerel haber-Şirket Haber

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına yönelik açıklamalarda "hassasiyet" çağrısı

22:03 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan The Economist'e tepki

21:12 - Gündem

Türkiye ile Irak'ın, su konusunda işbirliğine yönelik komite toplantısı Bağdat'ta yapıldı

18:08 - Gündem

Kartepe'de hafta sonu yoğunluğu yaşandı

17:17 - Gündem

Türk savunma sanayisi yoğun katılımla IDEX ve NAVDEX 2025'te boy gösterecek

17:03 - Gündem

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor