?>

Köpeklerin saldırdığı kadının öldüğü mahallede tedirginlik

Elazığ’da köpeklerin saldırısı sonucu yaşlı bir kadının hayatını kaybettiği mahallede vatandaşlar tedirginlik yaşıyor. Esentepe Mahallesi Muhtarı İsmail Doğan ekiplerin geldiğini ancak gündüzleri araziye çekilen köpekleri bulamadıklarını belirtirken, vatandaşlar gece ve sabah erken saatlerde ortaya çıkan köpeklerin yakalanmasını istiyor.

Asayiş - 6 yıl önce

Elazığ’da köpeklerin saldırısı sonucu yaşlı bir kadının hayatını kaybettiği mahallede vatandaşlar tedirginlik yaşıyor. Esentepe Mahallesi Muhtarı İsmail Doğan ekiplerin geldiğini ancak gündüzleri araziye çekilen köpekleri bulamadıklarını belirtirken, vatandaşlar gece ve sabah erken saatlerde ortaya çıkan köpeklerin yakalanmasını istiyor.

Önceki gün kentin en yüksek noktalarından olan Esentepe Mahallesi Kır Çiçeği Sokak’ta Çiçek Boztaş (82), evinin 30 metre ilerisindeki çeşmeden gelirken sürü halindeki sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak hayatını kaybetmişti. Mahallede yaşayan vatandaşlar, sürü halinde gezen, genelde gece ve sabahları ortaya çıkan köpeklerin tekrar saldırma ihtimali nedeniyle endişe duyuyor. Mahalleye belediye ekiplerinin geldiği ancak gün içinde sürü halinde gezen köpeklere rastlamadığı öğrenildi. Mahalle sakinleri ise, köpeklerin arazide olduğunu, gece ve sabaha karşı geldiklerini aktardılar.

Mahallede tedirginliğini olduğunu dile getiren Muhtar İsmail Doğan, “Bizde belediyeyi bilgilendiriyoruz. Ekipler geliyor, görevini yapıyor da köpekleri yakalayamıyoruz ve bulamıyoruz. Zamanı gelince yakalayacağız. Bunlar geceleri piyasaya çıkıyorlar. Gündüzleri öğlen sıcağında yukarı arazilere çekiliyorlar. Sabahları grup halinde geliyorlar. Öğrencilere ve kadınlara saldırıyorlar. Vatandaşları rahatsız ediyorlar. Zaten vahim bir olay yaşandı. Üzücü bir olaydı. Yetkililerin yardımlarını bekliyoruz” dedi.

Köpeklerin birçok mahallede bulunduğunu dile getiren Ali Kaya ise, “Yıldız Bağları, Fevzi Çakmak ve Esentepe mahallelerinde değil, Rızaiye Mahallesi’nde de var. Kubbeli Camii’nin yanlarındaki parklarda da köpekler dolaşıyor. Evvelki gün orada bir kadına saldırdılar. Biz aşağı indik ve köpekleri kovaladık. Bu sorun Elazığ’ın çevre mahallelerinde de var. Şehir içlerinde yok. Köpekler akşamları çekiliyor, sabah 8’de öğrencilerin okula gittiği yerde yatıyorlar. Ses geldiğinde saldırıyorlar. Belediyeye sesleniyoruz, daha duyarlı olurlarsa seviniriz. Çocuklara zarar verirler. Mahallede kuduz hastalığı çıkar. Tüm vatandaşlarda tedirginlik var. Sabah torunumu okula götürürken eski devlet hastanesinin orada 10-15 tane köpek oluyor” ifadelerini kullandı.

;(İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Başakşehir taraftarı takıma moral verdi

2019-05-19 18:28 - Spor

İstanbul Müftülüğünden 'çocuklara camide hoşgörü' afişi

2019-05-21 15:21 - Genel

İlkay Gündoğan Almanya Milli Takımı aday kadrosuna çağrıldı

2019-05-22 17:27 - Spor

Arı ölümleri mercek altına alınacak

2019-05-18 14:47 - Ekonomi

Stratejist Cem Bağcı: 'Seçimler artık sosyal medyada kazanılıyor'

2019-05-16 19:07 - Medya

'Siraz'ın akıntıya karşı göçü başladı

2019-05-16 19:17 - Çevre-Hayat

Eyüpsultan’da inşaat çukuruna düşen çocuğun akrabası isyan etti

2019-05-22 19:37 - Gündem

İbn Atâullah el-İskenderî’nin Gelin Tacı adlı kitabı çıktı

2019-05-22 15:02 - Kültür Sanat

Bee'o Propolis'in kurucusu Aslı Elif Tanuğur Samancı'ya ödül

2019-05-20 14:48 - Genel

Eşine kurşun yağdıran zanlı çelik yelekle adliyeye çıkarıldı

2019-05-20 18:32 - Asayiş

İlgili Haberler

Kartalkaya'daki otel yangınına ilişkin soruşturmada 2 şüpheli gözaltına alındı

00:52 - Asayiş

AKOM'dan İstanbul'da şiddetli rüzgar ve kar yağışı uyarısı

17:52 - Asayiş

İstanbul'da sahte kimlik ve pasaport operasyonunda 5 zanlı tutuklandı

12:13 - Asayiş

Adıyaman'da bir kişi, terör örgütü PKK mensubu olduğu gerekçesiyle yakalandı

12:05 - Asayiş

Manisa merkezli suç örgütü operasyonunda 11 şüpheli tutuklandı

12:05 - Asayiş

Günün Manşetleri

ABD Posta Servisi, Çin'den gelen kolilerinin sevkiyatını askıya aldı

06:57 - Dünya

Filistin destekçileri, Beyaz Saray önünde Netanyahu ile Trump'ı protesto etti

04:38 - Dünya

İsrail Başbakanı Netanyahu ABD'de "Gazze'deki işi bitirmeleri" gerektiğini savun

04:33 - Dünya

Sahil Güvenlik Komutanlığına uzman erbaş alınacak

01:53 - Gündem

ABD'nin kripto çarı Sacks "Bitcoin rezervi" fikrinin değerlendirileceğini söyledi

01:47 - Dünya