?>

Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı'na başvurular başladı

Bu yıla ilişkin Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) başvuruları 28 Nisan'a kadar yapılabilecek.

Ekonomi - 2 yıl önce

Ankara

Ticaret Bakanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2023 yılına ilişkin KOOP-DES Programı başvuru süreci başladı.

KOOP-DES Programı ile kooperatif ve üst kuruluşlarının üretim ve istihdama katkısı olacak yatırım projelerinin desteklenmesi, faaliyetlerinde etkinlik ve verimliliğin sağlanması, teknoloji ve yeni üretim tekniklerinden yararlanmalarına katkıda bulunulması, rekabet güçlerinin artırılması ve bireysel tasarrufların uygun kooperatif girişimcilik modelleri ile ekonomiye kazandırılması hedefleniyor.

KOOP-DES'e, kapsamında kuruluş, işleyiş ve denetimleri Bakanlıkça gerçekleştirilen, ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatifler ve üst kuruluşları başvurabilecek.

Başvurular 28 Nisan'a kadar ticaret il müdürlüklerine yapılacak.

Duyuruda, program kapsamında desteklenecek proje konularına ilişkin de bilgi verildi. Buna göre, kooperatiflerin üretim ve istihdama katkısı olacak projelere ilişkin olarak makine ve/veya ekipman ile ilgili mal alımlarına, ortaklarının en az yüzde 90'ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerin işletecekleri yaşlı ve engelli bakım merkezleri ile çocuk kulüpleri, kreş ve gündüz bakımevlerinin demirbaş eşya niteliğindeki yatırım malı alımlarına, ürettikleri ürünlerin tanıtımı ve pazarlanmasına ilişkin sergi ve fuar katılımlarına yönelik hizmet alımlarına ve projelerine ilişkin nitelikli personel istihdamlarına destek verilecek.

Hibeye esas proje tutarı azami sınırı, mal alımlarında 200 bin lirayı, hizmet alımlarında 30 bin lirayı, nitelikli personel istihdamında yıllık bir personel için 103 bin lirayı, iki personel için toplam 206 bin lirayı geçemeyecek.

Üst sınırlar içerisinde proje tutarlarının kalkınmada öncelikli yörelerde yüzde 75'i, diğer bölgelerde yüzde 50'si, kalkınmada öncelikli yöre şartı aranmaksızın ortaklarının en az yüzde 90'ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerde yüzde 75'i Bakanlıkça karşılanabilecek.

Proje tutarlarının kalan kısmı ise proje yürütücüsü kooperatif tarafından ödenecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

SPK, ilk halka arzlarda bireysel yatırımcıları eşitledi

2023-03-31 00:58 - Ekonomi

Depremde üç çocuğunu kaybeden baba, anılarının bulunduğu mahalleyi terk etmiyor

2023-03-30 14:43 - Çevre-Hayat

Gönüllü depremzede gençler, kendileriyle aynı kaderi paylaşan çocuklara moral oluyor

2023-04-02 11:44 - Çevre-Hayat

Brent petrolün varil fiyatı 78,54 dolar

2023-03-31 10:17 - Ekonomi

Avrupa şampiyonu muaythai sporcusu Elmas Başoğlu'nun yeni hedefi dünya şampiyonluğu

2023-03-30 12:53 - Spor

Malatya'da depremzedeler için ilk etapta 83 bin 349 konut inşa edilecek

2023-04-03 10:44 - Gündem

Belçika'da çalışanların "fişi çekme" hakkı başladı

2023-04-01 12:52 - Dünya

Ermeni çetelerin 1918'de katlettiği Azerbaycanlılar anılıyor

2023-03-31 12:52 - Dünya

Hollanda, Ukrayna'ya savaş uçağı göndermeye açık

2023-03-28 12:44 - Dünya

Bilim insanları beyindeki 'iç pusula'nın nasıl çalıştığını tespit etti

2023-03-31 15:52 - Teknoloji

İlgili Haberler

Ücretli çalışan sayısı ocakta yıllık yüzde 2,2 artarak 15,4 milyonu aştı

11:12 - Ekonomi

İnşaat üretim endeksi ocakta yıllık yüzde 15,5 arttı

11:07 - Ekonomi

Maliye beyan dönemi için sahaya indi, kira gelirlerine yönelik konutlarda yoklama başladı

11:02 - Ekonomi

Hizmet üretim endeksi ocakta yıllık yüzde 6, aylık yüzde 2,5 arttı

10:32 - Ekonomi

Orman Genel Müdürlüğü 252 daimi işçi istihdam edecek

10:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Şubatta yağışlar, geçen yıla göre yüzde 16 arttı

11:33 - Gündem

Tuzla'da kimyasal madde üretimi yapan fabrikanın dış bölümünde yangın çıktı

11:27 - Gündem

Bakan Yerlikaya, 308 suç kaydı olan ve 2 yıldır aranan kişinin yakalandığını bildirdi

11:22 - Gündem

Bazı kıyı tesisi işletme izinleri ve tersane işlemlerine ilişkin düzenleme

11:18 - Gündem

Ücretli çalışan sayısı ocakta yıllık yüzde 2,2 artarak 15,4 milyonu aştı

11:12 - Ekonomi