?>

Konyaspor Kulübü Başkanı Ömer Korkmaz'dan VAR kararlarına tepki

Trendyol Süper Lig ekiplerinden TÜMOSAN Konyaspor'un Başkanı Ömer Korkmaz, 23. haftada, deplasmanda 3-2 yenildikleri Bellona Kayserispor maçında, attıkları üçün golün ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesine ilişkin VAR kararına tepki gösterdi.

Spor - 2 ay önce

Konya

Konyaspor yönetiminin Kayacık Tesisleri'nde, teknik heyet, futbolcular ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirdiği toplantıda, Kayserispor maçında yaşananlar, sonrasındaki gelişmeler ve atılacak adımlar değerlendirildi.

TÜMOSAN Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kulübün hakkını her platformda canla başla savunacaklarını söyledi.

Kayserispor maçında yaşananların ardından tüm kentin kenetlendiğini vurgulayan Korkmaz, "Psikolojik olarak etkilendiğimiz dönemlerden geçiyoruz. Oyuncu grubumuz, teknik heyetimiz, dönem dönem bizler, sahada değil, masada kaybettiğimiz düşüncesiyle, moral motivasyon bozukluğuna giriyoruz. Bugün şehrimizin büyükleri, sağ olsunlar burada şehrimizin, kulübümüzün ne kadar büyük bir aile olduğunu, ne kadar güçlü olduğumuzu bize hissettirdiler." diye konuştu.

"Oyuncularımızın mücadelesini, alın terini sonuna kadar koruyacağız"

Ömer Korkmaz, son zamanlarda Konyaspor aleyhine hakem hatalarının artarak devam ettiğini savunarak, şunları kaydetti:

"Kayserispor maçıyla artık bu kötü film, senaryo, gözler önüne serildi. Buna her mecrada gerekli tepkiyi verdik. Türkiye Futbol Federasyonuyla bu süreçte hep iletişimde kaldık. Bu konuda kimler hatalıysa gerekli cezaların verileceğini, hatta bu cezaları birlikte organize edebileceğimizi konuştuk. Bu noktada anlaştık. Çarşamba günü TFF başkanımızla Riva'da bu konuyla alakalı bir toplan gerçekleştireceğiz. Orada ne olduysa, her an, her saniye, ne konuşulmuşsa öğrenip oyuncularımızın mücadelesini, alın terini sonuna kadar koruyacağız."

Sahada kazandıklarını, masada kaybetmemek için mücadele ettiklerini anlatan Korkmaz, "Teknik heyetimizin, oyuncularımızın bir hafta boyunca hazırlandıkları maçın, masada kaybedilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Burada, Konyaspor'umuzun, sahadaki mücadelesinin haricinde, saha dışında haksızlığa uğramasını asla kabul etmeyen bir topluluk var. Oyuncularımıza da açık bir mesaj vermek istiyorum. Dönem dönem sahada kazandıkları maçları, saha dışında kaybettikleri algısı onlarda da oluşabiliyor. Onlar daha da büyük mücadele göstersinler. Böyle bir şeyle asla karşılaşmayacaklarını, herkesin huzurunda söylemek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Artık futbolun temiz olduğuyla ilgili herkesin kanaati sorgulanmaya başladı"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise futbolda sonuçların, sahada alın teri dökülerek alınması gerektiğini savunduklarını ifade etti.

Kasıtlı hatalarla puanlar kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarına değinen Altay, "Maalesef ki bu yıl çok fazla sayıda hata gördük. Artık futbolun temiz olduğuyla ilgili herkesin kanaati sorgulanmaya başladı. Biz de bu grubun içindeyiz. Eğer şampiyon ve düşecek takımlar belliyse o zaman Anadolu kulüplerinin bu kadar mücadele etmesine gerek yok. Zaten takımlar arasında müthiş bir mali farklılık var. Bu mücadeleyi çok zorlaştırıyor. Bu sorun sadece Konyaspor'un sorunu degil. Anadolu takımlarının yaşadıklarının duyulması ve adaletli bir yönetimin sağlanmasını istiyoruz." diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer de toplantıya katılan milletvekilleri adına bir açıklamada bulundu.

Toplantıya, Konya Valisi İbrahim Akın, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, MHP Konya Milletvekili Konur Alp Koçak, merkez ilçelerin belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Fatih Özgökçen, MHP İl Başkanı Remzi Karaarslan katıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

NBA'de Alperen Şengün'ün 30 sayısı Rockets'ın galibiyetine yetmedi

2025-02-09 13:44 - Spor

Erzincan'da doğum yapmakta zorlanan koyun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde kurtarıldı

2025-02-05 15:03 - Çevre-Hayat

Ege Denizi'nde 4,6 büyüklüğünde deprem

2025-02-09 22:12 - Gündem

Borsa güne yatay başladı

2025-02-07 10:02 - Ekonomi

AB'nin Temel Haklar Kurumu, "geri gönderme merkezleri" planından endişeli

2025-02-06 15:57 - Dünya

Yüksekova'da mezra yoluna ikinci kez düşen çığ temizlendi

2025-02-09 15:02 - Çevre-Hayat

Antalyaspor kupada Bodrum FK'ye konuk olacak

2025-02-04 11:07 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Malezya'da 'Fahri Doktora' unvanı verildi

2025-02-10 10:57 - Siyaset

Trabzonspor, Gaziantep FK'dan Mustafa Eskihellaç ile anlaştı

2025-02-08 15:57 - Spor

Beşiktaş'ın prensipte anlaştığı Keny Arroyo, sağlık kontrolünden geçti

2025-02-09 14:32 - Spor

İlgili Haberler

Devler Ligi'nde ilk yarı finalistler PSG ve Barcelona

00:17 - Spor

Galatasaray⁠ Erkek Basketbol Takımı, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde adını Dörtlü Final'e yazdırdı

21:18 - Spor

Vodafone Sultanlar Ligi'nde play-off finali ve 3-4 etabının programı açıklandı

20:13 - Spor

Real Madrid, Arsenal karşısında turu geçebilmek için tarihi galibiyet arıyor

18:32 - Spor

Milli halterci Kaan Kahriman, Avrupa şampiyonluğuna ulaştı

18:22 - Spor

Günün Manşetleri

Trump, gönüllü olarak ABD'den ayrılacak düzensiz göçmenlere para ve uçak bileti vermek istiyor

03:47 - Dünya

Nvidia, Çin'e yeni ihracat kısıtlamalarının 5,5 milyar dolara mal olmasını bekliyor

03:18 - Dünya

Pentagon'da kıdemli danışman, bilgi sızdırmayla ilgili soruşturma nedeniyle idari izne çıkarıldı

02:42 - Dünya

Bakan Yumaklı'dan zirai don olayından etkilenen üreticilerin hasarlarına ilişkin açıklama

01:03 - Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı Sağlık Politikaları Kurulu Başkanvekilliğine yeniden Prof. Dr. Topaloğlu atandı

00:53 - Gündem