İSTANBUL
Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, "Tarımsal üretimde verim artışını sağlamak için çevre şartlarının üretici lehine değiştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ağaçlandırma ile birlikte bir habitatın da oluşmasını arzuladık ve doğal hayatın bu alanlarda canlanması ile ağaçların ekolojik dengeye katkısının daha çok artacağını düşünerek ormanlık alanlarımıza doğal hayatın unsurları olan arı, sincap, değişik kuş türleri, kaz ve kızıl geyikleri ormanlarımıza saldık." ifadelerini kullandı.
Konya Şeker'den yapılan açıklamaya göre şirket, Konya nüfusu kadar ağaç hedefiyle ağaçlandırma çalışmalarına 2004 yılında başladı.
Bu hedefini gerçekleştirir gerçekleştirmez yeni hedefini Türkiye Nüfusu kadar ağaç olarak belirleyerek Türkiye'de özel şirket eliyle yürütülen en iddialı ağaçlandırma projesini, diktiği 21 milyon ağaç ve oluşturduğu 67 ayrı lokasyondaki Torku Ormanları ile kesintisiz sürdürdü.
Konya Şeker, her yıl daha da büyüttüğü Torku Ormanları'nda biyoçeşitliliği arttırmak için birbirine zarar vermeyen türlerin doğal ortamında çoğalması için orman alanlarına sincapları, tavukları ve hindileri salarak ekosistemi de canlandırıyor.
Şirket bu çerçevede 2 yıl önce yeni bir adım attı ve Torku Ormanları ve onlarca kızıl geyiklerden sonra kaz sürüleri ile arı kovanlarına da ev sahipliği yapmaya başladı.
Torku Ormanları şimdilik binlerce kaz ile yüzlerce kovana ev sahipliği yaparken, projenin tüm ağaçlandırma sahalarına yayılmasıyla hem kaz sayılarının hem de Kovan sayılarının katlanarak arttırılması hedefleniyor.
Kaynak: AA . dikGAZETE.com