?>

Konya'da 8 obruklu tarlada zorlu ekim mesaisi tamamlandı

Konya'nın Karapınar ilçesinde, son 10 yılda çeşitli çap ve derinlikteki 8 obruğun oluştuğu 100 dekarlık tarlada hububat ekimi, tüm tehlike ve zorluklara rağmen yapıldı.

Gündem - 4 ay önce

Konya

Reşadiye Mahallesi'nde çiftçilik yapan 44 yaşındaki Lütfi Gülbahar'ın 100 dekarlık arazisinde, yıllar içinde derinlikleri 10 metreden fazla, çapları ise 50 metreyi bulan 8 obruk meydana geldi.

Gülbahar, AA muhabirine, yer altı kuyusundan sulu tarımın yapıldığı tarlada hububat ekimi gerçekleştirdiğini söyledi.

Gece çalışmak tehlikeli

Obruklarla dolu bir tarlada çalışmanın tehlikeli olduğunu belirten Gülbahar, "Obruklarla yaşam zor, endişeleniyoruz ve korkuyoruz. Her an bir şey olacakmış gibi tedirginiz ama 'buna da alıştık' diyebilirim. Bu tarlada 8 obruk var. Bunların çevresini sürüyorsun, ekiyorsun zor oluyor. Gece çalışamazsın, tehlikeli. İçine düşsen yardım edecek kimseyi bulamazsın. O nedenle gündüzleri çalışıyoruz." dedi.

Gülbahar, "Tarlayı hazırladık. Ekim işlemini yapıyoruz. Bundan sonra yağmur olmazsa sulama yapacağız. Yağışları bekliyoruz. 2002'de bu tarlada obruk yoktu. 2012'den bu yana oluşmaya başladı. Hemen hemen yılda bir obruk oluyor. Derinlikleri de 10 metreden fazla, çapları ise daha büyük. Obruk tehdidi de devam ediyor. Sadece bu tarlada değil çevrede ve komşuların arazilerinde de obruk oluyor." ifadelerini kullandı.

"Obrukların etrafında 'ralli' yapıyoruz"

Tarlada ekim işlemini gerçekleştiren operatörlerden Ali Karakaya da 20 yıldır ekim yaptığını belirterek, "Bu bölgede 250'ye yakın obruk var. Tedirgin şekilde çalışıyoruz. Hububat ekimi yapıyorum. Her taraf köstebek yuvası gibi obruk oldu. Zor, tedirgin şekilde ekim yapıyorum. Gece çalışılmaz, her taraf çukur. Yanından geçerken korkutuyor. Başka bir yerde olacak olması daha da korkutuyor. Biçerdöver operatörü de aynı endişeyi taşıyor. Yorucu oluyor, obrukların etrafında 'ralli' yapıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moldova Cumhurbaşkanı Sandu ile görüştü

2024-11-12 15:51 - Siyaset

Araştırma: Dünyada diyabet hastası sayısı 800 milyonu aştı

2024-11-14 15:53 - Sağlık

RAMS Başakşehir ile Beşiktaş 0-0 berabere kaldı

2024-11-10 21:17 - Spor

213,4 milyon liralık tarımsal destekleme ödemeleri bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılıyor

2024-11-08 20:38 - Ekonomi

Muşlu aileler DEM Parti binası önündeki eylemlerini sürdürdü

2024-11-13 14:38 - Gündem

ABD, 2025 mali yılına 257 milyar dolarlık bütçe açığıyla başladı

2024-11-13 23:03 - Ekonomi

Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde 13 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

2024-11-09 13:27 - Gündem

Antalya'nın yüksek kesimlerine kar yağdı

2024-11-10 16:47 - Gündem

Bakan Şimşek: İş gücü göstergeleri program hedeflerimizden daha olumlu seyrediyor

2024-11-11 13:27 - Ekonomi

Türkiye son 54 yılın en sıcak yaz mevsimini yaşadı

2024-11-15 11:23 - Gündem

İlgili Haberler

Antalya'nın Alanya ilçesinde 3,9 büyüklüğünde deprem

02:12 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan, Sıfır Atık Günü paylaşımı

15:18 - Gündem

Emine Erdoğan: 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü'nü kutluyorum

14:17 - Gündem

Karadeniz'deki balıkçı teknesinde 1 ton 240 kilogram kaçak bal ele geçirildi

13:33 - Gündem

Sıfır Atık Hareketi'yle "daha yaşanabilir bir dünya" hedefleniyor

12:42 - Gündem

Günün Manşetleri

Antalya'nın Alanya ilçesinde 3,9 büyüklüğünde deprem

02:12 - Gündem

Şarkıcı Volkan Konak vefat etti

02:11 - Kültür Sanat

Almanya: AB, ABD'nin ek gümrük vergilerine tek vücut olarak karşılık vermeye hazır

00:17 - Ekonomi

Trump'tan "3. dönem başkanlık için yöntemler var" yorumu

23:27 - Dünya

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İsrail Dışişleri Bakanı Saar'ın açıklamasına tepki

23:23 - Siyaset