?>

Komedyenken aday oldu yüzde 10'a yakın oy aldı

Sırbistan'daki cumhurbaşkanlığı seçiminin en dikkat çeken adayı Luka Maksimovic, seçim kampanyası boyunca mevcut siyasi sistem ve siyasetçilere yönelik alaycı tavrı ve ilginç söylemleriyle yüzde 10'a yakın oy alarak birçok adayı geride bıraktı. - Anadolu Ajansı

Dünya - 8 yıl önce

BELGRAD

Sırbistan'daki cumhurbaşkanlığı seçim kampanyalarının en dikkat çeken adayı hiç şüphesiz Ljubisa Preletacevic-Beli takma adıyla da tanınan Luka Maksimovic oldu.

Seçim kampanyası boyunca ülkedeki mevcut siyasi sistem ve siyasetçilere yönelik alaycı tavrıyla dikkat çeken 26 yaşındaki Maksimovic, seçim kampanyalarıyla dalga geçmek için gerçekleştirilmesi imkansız vaatler verip, seçilmesi durumunda kendisi için çalacağını dahi söyledi.

Beyaz atı, beyaz takım elbisesi, beyaz ayakkabıları ve yün çorapları ile gittiği her yerde ilgi odağı olan "Beli" (Beyaz) lakaplı komedyen, resmi olmayan sonuçlara göre, yüzde 10'a yakın oy alarak birçok adayı geride bıraktı ve üçüncü oldu.

Sırbistan'ı deniz getireceğim demişti

Herhangi bir seçim programı olmayan ve "Sarma tatmadın" adını verdiği oluşumun liderliğini yapan Maksimovic'in vaatlerinden bazıları ise Sırbistan'ı denize kıyısı olan bir ülke haline getirmek, Sırbistan'da Lamborghini fabrikası açmak, Sırbistan Meclisini beyaza boyatmak, cumhurbaşkanlığı köşkünü öğrencilere hediye etmek.

Belgrad için dünya metropolü vaadi

Maksimovic, "genç, dürüst, iyi, güçlü ve beyefendi" olduğu için seçmenin kendisine oy vermesi gerektiğini savunarak seçilmesi halinde başkent Belgrad'ı "üç metrosu, dört otogarı ve beş havalimanı olan bir dünya metropolüne" dönüştüreceğini de vadetmişti.

"Çalacağım ama halka da vereceğim"

Adaylık süreci öncesinde de çektiği komik görüntülerle farklı hayali karakterler üzerinden siyasilerle alay eden Maksimovic, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda "kendi çıkarları için çalacağını ancak bundan halkına da vereceğini" ve bu şekilde 50 yıl iktidarda kalacağını da açıklamıştı.

Maksimovic, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile "yakın arkadaş" olduğunu söyleyerek Doğu ile Batı'yı barıştırmak için eski Yugoslavya lideri Josip Broz Tito gibi bir devlet başkan olacağını da dile getirmişti.

Pazar günü sandıkların kapatılmasının hemen ardından zaferini ilan eden Maksimovic, görevi devralmak üzere pazartesi sabahı cumhurbaşkanlığı köşküne gideceğini de açıklamıştı.

Sosyal medya üzerinden konuyla ilgili açıklama yapan Maksimovic, köşke giderek anahtarları kendisine vermesi için pencerenin altından Cumhurbaşkanı Tomislav Nikolic'e seslendiğini ancak Nikolic'in kendisine seçimi Aleksandar Vucic'in kazandığını söylediğini belirtti.

"Seçimi Vucic'in kazanması imkansız"

Maksimovic, "Seçimi Vucic'in kazanması imkansız. Oyların yüzde 67,97'sini ben aldım. Burada birileri yalan söylüyor. Vucic gerçekten kazanmadı değil mi?" ifadelerini kullandı.

Giyimi, söylemleri, davranışları ve seçimde elde ettiği sonuçla popülaritesi artan komedyenin gerçek anlamda siyasete girip girmeyeceği ve arkasında kimlerin olduğu konusu ise bir süre daha ülke medyasını meşgul etmeye devam edeceğe benziyor.

Muhabir: Kayhan Gül

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Twitter Periscope'un Türkiye'deki ismini Scope olarak değiştirdi

2017-04-01 19:49 - Medya

'Şehitlerin ortak paydası: vatan, toprak, özgürlük...'

2017-04-05 00:37 - Gündem

Bulgaristan'ın sığınmacı kabulü

2017-03-31 18:17 - Dünya

Öğrencinin doğal gaz faturasını rektör ödedi

2017-03-29 18:57 - Çevre-Hayat

Türkiye 'Hava ambulansı'nda ilk 10'da

2017-03-31 15:57 - Sağlık

Malatya'da FETÖ darbe girişimi davasının ikinci duruşması başladı

2017-04-03 13:47 - Gündem

'Kimse kimseyi aldatmasın'

2017-04-01 12:12 - Siyaset

Öksüz, eşi, kardeşi ve kayınbiraderinin ByLock kullandığı ortaya çıktı

2017-03-31 15:37 - Gündem

Selimiye 'dijital ortama' aktarılıyor

2017-04-03 14:47 - Kültür Sanat

Bank Asya'ya Gebze'den tır dolusu para gönderilmiş

2017-04-03 15:07 - Genel

İlgili Haberler

Trump, ABD'de yasaklanması planlanan TikTok'a büyük bir ilginin olduğunu ifade etti

11:32 - Dünya

ABD'de, Trump'ın göçmen politikaları protesto edildi

11:13 - Dünya

ABD'deki California Üniversitesine "ırk ayrımcılığı" suçlamasıyla dava açıldı

11:03 - Dünya

Güney ve Doğu Afrikalı liderler, Kongo Demokratik Cumhuriyeti gündemiyle toplanacak

10:07 - Dünya

Çin, Trump'ın tarife artışına karşı ABD'den ithal ürünlere ek gümrük vergisi getirecek

09:52 - Dünya

Günün Manşetleri

Trump, ABD'de yasaklanması planlanan TikTok'a büyük bir ilginin olduğunu ifade etti

11:32 - Dünya

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Hedefimiz 2025'in ilk yarısında 5G ihalesini yapmak

11:27 - Ekonomi

Trump'ın "dijital doları" yasaklama hamlesi ABD'yi dijital para yarışının dışına

11:22 - Ekonomi

Ocak ayında otomotiv şirketleri arasında yatırımcısına tek kazandıran Tofaş oldu

11:17 - Ekonomi

ABD'de, Trump'ın göçmen politikaları protesto edildi

11:13 - Dünya