?>

Koltuk değneğiyle şifa dağıtıyor

Doğuştan Serebral palsi olan ve hayatı fizik tedavi merkezlerinde geçen 38 yaşındaki Mehmet Servet Şatıroğlu, şimdi koltuk değnekleriyle fizik tedavi uzmanı olarak hastalarına şifa dağıtıyor.

Gündem - 9 yıl önce

Rahatsızlığı nedeniyle hastalarıyla empati kurabilen Şatıroğlu, koltuk değneklerini gören hastalarının “Geçmiş olsun doktor bey. Yeni mi oldu?” sorularına da maruz kalıyor. 38 yaşındaki Mehmet Servet Şatıroğlu, Şanlıurfa’da Serebral palsi rahatsızlığıyla dünyaya geldi. Kendisini şanslı olarak nitelendiren Şatıroğlu’na, çok daha ağır formları olan bu hastalıktan sadece koltuk değnekleri miras kaldı. Hayatı fizik tedavi merkezlerinde fizik tedavi uzmanları ve fizyoterapistlerle geçen Şatıroğlu, yaz tatillerinde bile gittiği hastanelerde kafasına doktor olmayı koydu. Öğretmenlerinin “Doktor olma, çok zor olur” sözlerine aldırmayan Şatıroğlu, önce Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girdi, ardından kendisi gibi hastalara umut dağıtmak için fizik tedavi uzmanı olmaya uğraştı. Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda (TUS) ilk 400’e girerek başarı elde eden Şatıroğlu, yıllardır koltuk değnekleriyle hastalara şifa dağıtıyor. Son 6 yıldır İzmir Alsancak Nevvar-Salih İşgören Devlet Hastanesi’nde fizik tedavi uzmanı olarak görev yapan Şatıroğlu, mesleğini başarıyla sürdürüyor. Kendisini otururken gören hastalarının önce hiçbir şey fark etmediğini ancak koltuk değneklerini gördüklerinde “Geçmiş olsun doktor bey. Yeni mi oldu?” diye sorduğunu belirten genç doktor, hastalarıyla empati kurabildiğini söyledi.

“MESLEĞE SEMPATİM OLDU”

 Hastalığı ile ilgili çok sayıda ameliyat geçirdiğini söyleyen Şatıroğlu, “4-5 yaşından beri hastanelerde yatıyorum. Yaz tatilinde hep hastanede yatar, fizik tedavi görürdüm. Oradan bu mesleğe bir sempatim vardı. Lise bitince tıp fakültesi okumak istedim. Mesleği seçerken hocalarım, doktor olmamam gerektiğini, çok zor olduğunu belirttiler. Gerçekten de çok zor bir eğitim süreci yaşadım. Ancak hem okul arkadaşlarım, hem de hocalarımın yardımı oldu. Zaman zaman umutsuzluğa kapılsam da moral verdiler. Sonra TUS’ta ilk 400’e girerek fizik tedavi uzmanı oldum” diye konuştu.

HASTALARIYLA EMPATİ KURABİLİYOR 

 Fizik tedavi uzmanlığını seçmesinden pek çok etken olduğunu kaydeden Şatıroğlu, şunları söyledi: ”Tedavi sürecini daha çok fizik tedavi hekimleri ve fizyoterapist arkadaşlarımızla beraber geçirdiğim ve engelimden dolayı bu görevi daha rahat icra edebileceğim için bu mesleği seçtim. Empati önemli bir şey. Hastaların halinden anlamak önemlidir. Bu sebeple benim durumum bir avantaj. Ben biraz şanslıydım. Serebral palsi rahatsızlığım var ama benimki hafif formu. Bu hastalıkta elini kolunu kullanamayan, zeka geriliğinin de eşlik ettiği hasta grupları da oluyor. Her hastanın potansiyeli farklı. Kaçırmamamız gereken şey; potansiyeli olan hastamızın potansiyelini yitirmeden iyi bir fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamasıyla ve yoğun egzersiz programıyla çıkabileceği en üst seviyeye çıkabilmesidir.”

“UMUT ETMEK HER ŞEYDİR” 

 Hayatta umut etmenin her şey demek olduğunu ifade eden Şatıroğlu, engelli vatandaşlara da şöyle seslendi: “Umut etmeyince hiçbir şey elde edilemiyor. Çalışmak, azimli olmak gerekir. Tabii ki herkesin potansiyeli farklıdır. Herkes doktor olacak diye bir şey yok. Engelli kardeşlerimiz, yapabilecekleri meslek grubunda tercihler yapmalı. İş hayatına girdiğinde insan sosyalleşiyor, bu da sizi hayata bağlıyor.”

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakanlık noktayı koydu: Su çiçeği salgını yok

2016-05-27 19:56 - Sağlık

Mehmet Görmez: 'Eğitim tüm dünyanın en büyük sorunu'

2016-05-27 19:42 - Gündem

Uzaylı şarkıcı Mustafa Topaloğlu hem kırdı geçirdi, hem aklı başında laflar etti!

2016-06-01 20:27 - Magazin

Cumhurbaşkanı ve başbakan helikopterle dürümlü mezrasına gitti

2016-05-28 22:17 - Gündem

Survivor'da kim elendi! Survivor eleme sonuçları

2016-06-01 03:27 - Magazin

Meslek liseliler MAYIN ALGILAYAN CİHAZ geliştirdi: MAVERA!

2016-05-31 03:17 - Teknoloji

Taliban, 16 yolcuyu öldürdü

2016-05-31 14:52 - Dünya

Eczacıbaşı VitrA’ya şampiyon hoca

2016-05-27 14:36 - Spor

Dersler hayata hazırlar mı?

2016-05-31 12:52 - Eğitim

Mayıs ayı Karapet’in karını eritemedi

2016-05-27 16:12 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

18:27 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam ülkeleri olarak İsrail'e karşı atılabilecek adımlara öncülük etmel

16:57 - Gündem

Mersin Gümrük İdaresi çalışanlarına yönelik "Zincir" operasyonunda 114 şüpheliye gözaltı

15:47 - Gündem

Konya'da 13 metre derinliğinde, 15 metre çapında obruk oluştu

15:27 - Gündem

Hukukçu olmayanlar fikri mülkiyet hakkını bu kitapla öğrenebilecek

14:49 - Gündem

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

18:27 - Gündem

Suriye'de Baas rejiminin çökmesinin ardından ülkede toplu mezarlar ortaya çıkıyor

18:23 - Dünya

Putin, Ukrayna ile ön koşulsuz görüşmeye hazır olduklarını söyledi

18:17 - Dünya

Netanyahu, Yafa'ya balistik füze saldırısı düzenleyen Yemen'deki Husileri tehdit etti

18:07 - Dünya

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, kriz döneminden savaşarak çıkmak istiyor

18:02 - Spor