?>

Kodlamada uluslararası başarı kazanan 10 yaşındaki Yüksel'in hedefi robot tasarlamak

Uşak'ta 2 yıldır kodlama eğitimi alan 10 yaşındaki Yüksel Avcı, Romanya'da düzenlenen World Scratch Game Challenge 2022 Uluslararası Kodlama Yarışması'nda yaş grubunda birinci seçilmenin gururunu yaşıyor.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Uşak

Öğretmen Mahmut Özgöbek İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Yüksel Avcı, bilgisayar oyunlarına olan ilgisi nedeniyle ailesinin yönlendirmesiyle Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulu'nda Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olan Bayram Yiğit'ten eğitim aldı.

Boş zamanlarını kod yazarak ve kendi oyunlarını tasarlayarak geçiren Avcı, danışman öğretmeni Bayram Yiğit'in de yönlendirmesiyle ocak ayında Romanya'da düzenlenen World Scratch Game Challenge 2022 Uluslararası Kodlama Yarışması'na katılmaya karar verdi.

"Araba yarışı" temalı yarışmada, yenilenebilir enerji kaynaklarını konu alarak tasarladığı araba yarışı yazılımını Romanya'ya gönderen Avcı, 9-10 yaş kategorisinde birinci seçildi.

Yüksel Avcı, danışman öğretmeniyle çeşitli programlar üzerinde kodlama yapmaya başladığını, yarış ve parkur oyunlarında kendisini geliştirdiğini söyledi.

Öğretmeninin yönlendirmesiyle bu alandaki yeteneklerini keşfettiğini anlatan Avcı, "Artık oyun oynamak yerine kendi oyunlarımı yapıyorum. Oyun yapmak çok eğlenceli. Arkadaşlarıma da kendi oyunlarımı oynatıyorum." dedi.

Avcı, birinciliği elde ettiği araba yarışında yenilenebilir enerji kaynaklarını konu aldığını, oyunda yarışmacıların güneş enerjisi paneli, rüzgar tribünleri gibi materyalleri topladığını, gelecekte mühendis olmak ve robot tasarlamak istediği ifade etti.

Yeteneklerini TEKNOFEST'te de göstermek istediğini belirten Yüksel Avcı, başvuru yaptıkları organizasyon için farklı tasarımlar üzerinde çalıştığını dile getirdi.

Doğru yönlendirmenin önemi

Danışman öğretmen Bayram Yiğit ise öğrencisiyle 2 yıldır çalıştığını, yerel ve ulusal düzeyde birçok yarışmaya katıldıklarını, son katıldıkları yarışmada dünya birinciliği elde ettikleri için çok mutlu olduğunu belirtti.

Romanya'daki yarışmaya 48 ülkeden 864 takımın katıldığını söyleyen Yiğit, TEKONOFEST'e katılarak oradan da başarıyla dönmek istediklerini ifade etti.

Çocukların teknoloji konusunda doğru yönlendirilmesi gerektiğine dikkati çeken Yiğit, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geldiğimiz çağda tablet, bilgisayar ve televizyondan uzak kalmak nerdeyse imkansız. Önemli olan bunu doğru bir şekilde yönlendirebilmek, sınırlandırabilmek.

Hatta burada çocuğumuzu kodlama ve yazılım gibi konularda doğru yönlendirme yaparak çok iyi sonuçlar elde edebiliriz. Özellikle küçük yaşlardan başlayan bu bilinç ilerleyen yaşlara çok daha olumlu bir şekilde yansıyacaktır.

Bu şekilde çocuklarımız sadece oyun oynamak yerine kendi oyunlarını da tasarlayabilir."

Anne Ayşe Avcı da oğlunun yazılım ve kodlama eğitimlerinden sonra derslerine daha iyi odaklandığını, ilgi duyduğu alanda derece elde etmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde yanık merkezi hizmete açıldı

2022-03-22 15:43 - Sağlık

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Hakkaniyetli yeni bir dünya sistemine ihtiyaç var

2022-03-22 15:18 - Siyaset

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Kovid-19'a yakalandı

2022-03-22 18:54 - Dünya

Hollanda Başbakanı Rutte Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak

2022-03-21 21:21 - Siyaset

A Milli Takım Portekiz'deki ilk antrenmanını gerçekleştirdi

2022-03-21 22:20 - Spor

Güneş panellerinde otonom robotlu temizlik yüzde 35 verimlilik sağlıyor

2022-03-23 14:05 - Ekonomi

Pençe Şimşek bölgesinde 3, Barış Pınarı bölgesinde 1 terörist etkisiz hale getirildi

2022-03-27 15:13 - Asayiş

Kanada, Rusya'ya alternatif olarak petrol ihracatını artıracak

2022-03-24 23:59 - Ekonomi

Ülkelerine dönemeyen Ukraynalı milli kürekçiler, Köyceğiz'de misafir ediliyor

2022-03-22 17:29 - Çevre-Hayat

UEFA'dan hakem Cansu Tiryaki'ye görev

2022-03-21 14:48 - Spor

İlgili Haberler

İklim değişikliği Grönland Buz Tabakası üzerindeki çatlakları hızlandırıyor

21:20 - Çevre-Hayat

Adana'da mandalina hasadı devam ediyor

18:22 - Çevre-Hayat

KADEM Mütevelli Heyeti Başkanı Bayraktar, depremzede kadını yeni evinde ziyaret etti

17:43 - Çevre-Hayat

Ayrık omurga hastalığıyla mücadele eden Yusuf Efe, milli takıma seçildi

17:37 - Çevre-Hayat

KADEM'in Kadın Destek Merkezlerinden hizmet alanların sayısı 10 bini aştı

15:53 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

BM, bir haftada 545 binden fazla kişinin Gazze'nin kuzeyine geçtiğini tahmin ettiklerini bildir

03:17 - Dünya

ABD'de USAID önünde toplanan Demokratlar Musk'ı protesto etti

02:33 - Dünya

AB: ABD tarafından hedef alınırsak sert şekilde yanıt vereceğiz

02:27 - Dünya

Göç İdaresi Başkanlığı 560 sözleşmeli personel alacak

02:23 - Gündem

AFAD, Mersin Valiliği, Göç İdaresi Başkanlığı ve büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de

01:52 - Gündem