?>

Kocaeli Şehir Hastanesinde günlük ortalama 5 bin acil ve poliklinik hizmeti verildi

Kocaeli'de 368 bin 668 metrekare alanda inşa edilen 1218 yatak kapasiteli Kocaeli Şehir Hastanesi, 9 ayda günlük ortalama 5 bin poliklinik ve acil hizmeti sundu.

Sağlık - 1 yıl önce

Kocaeli

Depreme dayanıklı olması için yapımında 1069 izolatör kullanılan ve bünyesinde 6 farklı hastane bulunan Kocaeli Şehir Hastanesi, 3 Nisan 2023'ten bu yana hasta kabul ediyor. Hastane, fiziki altyapısı ve sahip olduğu yüksek teknolojiyle çevre illerden de vatandaşlara hizmet veriyor.

İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, AA muhabirine, hastanede bütün branşlarda hizmet verildiğini, 2023'te 1 milyon 310 bin hasta muayenesi yapıldığını ve bunun 308 binini acil servis başvurularının oluşturduğunu söyledi.

Hastanenin ciddi anlamda şehrin hasta yükünü taşıdığını vurgulayan Pehlevan, 37 binin üzerinde ameliyat yapıldığını, 35 bin 564 hastanın servis ve 7 bin 257 hastanın yoğun bakım yatışının gerçekleştirildiğini aktardı.

Pehlevan, Şehir Hastanesi'nde geçen yıl 3 bin 182 bebeğin dünyaya geldiğini belirterek şöyle devam etti:

"Sadece Kocaeli geneli değil, bölge illere de hizmet veriyor. Özellikle radyoloji merkezimiz. Çok gelişmiş radyoloji merkezimiz var. Kardiyoloji merkezimiz, bu konuda çok iyi konumda. Diğer branşlarımız da keza öyle. Görüntüleme merkezimiz gelişmiş teknolojiyle donatıldı. İyi personel altyapımız var. Önümüzdeki ay yeni çalışma arkadaşlarımız aramıza katılacak. Tüm servislerimiz tam kapasite çalışmaya devam edecek."

Pehlevan, kentte 13 milyonun üzerinde muayene hizmeti gerçekleştiğine işaret ederek, "Kocaeli Şehir Hastanesi, 9 aylık süreçte yeni açılan hastane olmasına rağmen ciddi anlamda ihtiyacı karşılamış oluyor. Bu sene, o sayının katlanarak artacağına inanıyorum. Hem yatarak tedavide hem ameliyat sayılarında ciddi anlamda ilimiz ve bölge için referans merkezi. Nitelikli sağlık hizmeti, ileri düzey tedavilerin yapıldığı merkez olma yönünde emin adımlarla yürüyor." diye konuştu.

"Hasta memnuniyeti ön planda"

Şehir Hastanesi'nin açılmasının, Seka Devlet Hastanesi, Kocaeli Devlet Hastanesi ile Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni etkilemediğini ve hiçbir hastanenin kapanmadığını anlatan Pehlevan, diğer hastanelerin de kapasitesini artırarak hizmete devam edeceği bilgisini paylaştı.

Pehlevan, Derince'de en son medikal onkoloji bölümünü açtıklarını ifade ederek, "Dolayısıyla hizmete devam ediyor. Seka Devlet Hastanesi'nde eski binayı depreme dayanıksız olduğu için boşalttık. Önümüzdeki süreçte orayla ilgili yatırım planı var, 250 yataklı." dedi.

Şehir Hastanesi'nde görev alan yönlendirme personelinin vatandaşları gitmek istedikleri bölüme kolayca ulaşmalarını sağladığından bahseden Pehlevan, "Hasta memnuniyetini, çalışan memnuniyetini ön planda tutan anlayışımız var. Yeni çalışma arkadaşlarımızla hem hizmetin kalitesi hem de çalışma konforu daha iyi seviyeye gelmiş olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Pehlevan, hastaneler, aile sağlığı merkezi binaları, kamu binalarının tetkiklerinin sürdüğünü, her afet koşulunda hastane ve sağlık merkezlerinin kesintisiz hizmet vermesini amaçladıklarını dile getirdi.

"Hem bölgemiz hem İstanbul hem Sakarya için bu son derece önemli. Onun gayreti içindeyiz." diyen Pehlevan, Bakanlığın bu konuda gerekli adımları attığını, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve belediyelerle koordineli çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Pakistan’da eski Başbakan İmran Han, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

2024-01-30 16:13 - Dünya

Pin-Up oyun oynamak için en iyi ve en popüler stratejiler

2024-01-31 09:12 - İnsan&Hayat

Rize çay ihracatından 2023'te 10,2 milyon dolar kazandı

2024-01-29 11:48 - Ekonomi

Hayat kurtarmak için trafikte ve engebeli yollarda zamanla yarışıyorlar

2024-01-25 13:58 - Çevre-Hayat

Bakan Fidan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev tarafından kabul edildi

2024-01-30 20:18 - Gündem

Kanada, Türkiye'ye yönelik silah ihracatı kısıtlamalarını kaldırdığını duyurdu

2024-01-29 23:53 - Dünya

Rıza Kayaalp, Romanya'da güreş tarihine geçmek için mindere çıkacak

2024-01-31 11:18 - Spor

Astronot Gezeravcı, yer çekimsiz ortamın bağışıklık sistemine etkisini araştırıyor

2024-01-29 23:58 - Teknoloji

Fenerbahçe Süper Lig'de yarın MKE Ankaragücü'nü konuk edecek

2024-01-27 09:23 - Spor

İstanbulspor ile Samsunspor 1-1 berabere kaldı

2024-01-29 19:28 - Spor

İlgili Haberler

Hekim ve diş hekimi muayenelerinde alınan katılım payları güncellendi

12:44 - Sağlık

Ağrı'da sağlık ekipleri çetin kış şartlarına rağmen kırsaldaki hastalara ulaşıyor

13:33 - Sağlık

Aşı ile önlenebilir hastalıklara karşı "aşı olunması" çağrısı

12:33 - Sağlık

Türkiye'nin sağlık turizmi gelirinin 2028'de 20 milyar dolara yükseltilmesi hedefleniyor

21:13 - Sağlık

Gazze Şeridi'nde çocuk felci aşılama kampanyası başlatıldı

17:17 - Sağlık

Günün Manşetleri

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Yüksek, kapsayıcı ve dengeli büyüme hedefimize ulaşacağız

20:02 - Ekonomi

AK Parti Sözcüsü Çelik: AK Parti ve Cumhur İttifakı en büyük gücünü milletimizden almaktadır

19:58 - Siyaset

Siyasi parti genel başkanlarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik telefonu

19:52 - Siyaset

AK Parti'nin yeni MYK üyeleri belirlendi

19:48 - Siyaset

İsrail ordusu, Cenin kentinin Kabatiye beldesinde 48 saat sokağa çıkma yasağı ilan etti

19:42 - Dünya