?>

Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne “Anayasacılığın Savunucusu Ödülü“

"Ödülü, yalnızca bana değil, anayasacılık gereklerini bilimsel doğruluk, ciddiyet ve adanmışlıkla her koşulda savunan tüm meslektaşlarımla paylaşıyorum"

Genel - 4 yıl önce

Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bertil Emrah Oder, insan hakları ve eşitlik konularında uluslararası alanda yürüttüğü çalışmalarıyla, Anayasacılığın Geleceği Uluslararası Forumu’nun, "Anayasacılığın Savunucusu Ödülü"nü aldı.

Koç Üniversitesi açıklamasına göre, dünya çapında ilk defa verilen söz konusu ödül, Türkiye’den Prof. Dr. Oder’e online olarak 12-16 Ocak tarihlerinde düzenlenen, "Küresel Anayasacılık Zirvesi" kapsamında takdim edildi.

Prof. Dr. Oder; anayasa yargısı, insan hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanında uluslararası ve karşılaştırmalı alanda etki doğuran bilimsel çalışmalara katkıları nedeniyle ödülü Türkiye’den alan ilk bilim insanı oldu.

Açıklamada "Küresel Anayasacılık Zirvesi’nin açılış oturumunda yaptığı konuşmasına yer verilen Oder, tüm dünyadaki anayasal erozyonun boyutlarına ve anayasacı bilim insanlarının rolüne değindi.

Oder, şunları kaydetti:

"Bu ödül, tüm dünyada anayasacılık alanında meslektaşlarımın oluşturduğu büyük bilimsel ailenin verdiği bir onur. Ödülü, yalnızca bana değil, anayasacılık gereklerini bilimsel doğruluk, ciddiyet ve adanmışlıkla her koşulda savunan tüm meslektaşlarımla paylaşıyorum.

Özgürlükçü demokrasileri giderek daha fazla aşındıran siyasal gerilemeler sadece anayasacılığa karşıt değil. Aynı zamanda, onun yarattığı entelektüel birikimi ve akademiyi de örseliyor, değersizleştiriyor. Bu ödül ve onun verildiği bu dünya zirvesiyle, uluslararası anayasacılık ailesi olarak anayasal gerilemeler karşısında hem karşılaştırmalı anayasacılığın hem de anayasa akademisinin rolünü vurgulayacağız."

Öte yandan açıklamaya göre, söz konusu zirve, Uluslararası Kamu Hukuku Derneği (ICON-S) ve Uluslararası Anayasacılığın Geleceği Platformu tarafından bu yıl Teksas Üniversitesi Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde düzenlendi.

Ödül, anayasacılık alanında önde gelen bilim insanlarından oluşan uluslararası seçici bir kurul tarafından takdim edildi. Prof. Dr. Oder, anayasa hukuku profesörü olmanın yanı sıra UNESCO Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Sürdürülebilir Kalkınma Kürsüsü Başkanlığı’nı da sürdürüyor.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Sergen Yalçın: Kupa hedeflerimiz arasında

2021-01-14 02:56 - Spor

Kovid-19 ağızda çeşitli yaralara sebep oluyor

2021-01-12 14:21 - Gündem

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2021-01-12 02:05 - Dünya

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’den Kovid-19 salgınında evden çalışma çağrısı

2021-01-15 18:06 - Dünya

Taksim'de yapılan caminin genel inşaatının yüzde 95'i tamamlandı

2021-01-14 14:56 - Gündem

Biden 20 Ocak'taki yemin töreni temasını 'Birlik' olarak belirledi

2021-01-12 02:05 - Gündem

İBB Meclisi'nden 142 Halk Ekmek büfesine onay

2021-01-15 12:56 - Gündem

İstanbul'da toplu ulaşımda HES kodu zorunluluğu başladı

2021-01-15 16:59 - Sağlık

Gaziantep FK, Mehmet Erdem Uğurlu ile yollarını ayırdı

2021-01-08 21:46 - Spor

Mitsubishi Electric bir kez daha CDP A Listesi'nde yer aldı

2021-01-13 13:30 - Genel

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

ABD'li hava yolu şirketi Delta, kâr beklentisini düşürdü

03:17 - Çevre & Seyahat

Olumlu yaklaşım -Volkan Yaşar Berber yazdı-

01:17 - En Son Yazılar

New York borsası resesyon endişeleriyle düşüşle kapandı

00:23 - Ekonomi

Türkiye, Jeopolitik Fırtınada dik duruyor! -Mehmet Yıldırım yazdı-

00:22 - En Son Yazılar

Rusya'da sebze fiyatlarındaki artış yaptırımlar ve tarifelerle bağlantılı

00:21 - Özel Haber